Åbylundsvägen 109

Bilder

 • Välkommen till Åbylundsvägen 109!
 • Baksidan
 • Uteplats
 • Vardagsrum
 • Kök och matplats

Som Utgångspris

1 595 000 kr

Bevaka slutpriset

Åbylundsvägen 109 , Västerhaninge Åbylund , Haninge

Välkommen till detta renoverade 2-plans bostadsrättsradhus gränsande mot allmänning i denna trygga och eftertraktade familjeidyll! Två härliga uteplatser och balkong för sol hela dagen. Nära till kommunikationer, förskolor, skolor, centrum, lekplatser, naturen och badsjö! Missa inte chansen!

94 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 976 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (bas) & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
94 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
2109
Byggår:
1983-84
Driftskostnad:
758 kr/månad
Som Utgångspris:
1 595 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

 • Sön 30 okt 14:45-15:30

  Boka här

  Öppen visning! (OBS! Vintertid)

 • Mån 31 okt 18:30-19:00

  Boka här

  Öppen visning - Välkommen!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

94 kvm

Rumsbeskrivning

Äntligen till salu i detta omtyckta och barnvänliga område som inger en behaglig stämning, lugna kvarter med mycket barnfamiljer. Här är boendet för er som värderar en välplanerad bostad i genomgående gott skick med fin tomt i ett fördelaktigt solläge och ett oslagbart naturnära läge. Området är beläget på lugn återvändsgata, gränsande mot skogen. Med måttligt trafikerade vägar kan barnen själva cykla till kompisar, lekplats och fotbollsplan. Bekväm närhet till förskola, kommunikationer såsom buss och pendeltåg, Västerhaninge Centrum samt fina motionsspår och nyöppnat utegym för dig som gillar att motionera. Möjlighet till uteplatser på både fram och baksida för sol hela dagen. Stor trädäckad altan på baksidan med gott om plats för matgrupper och solstolar!

Bostadsrättsradhuset har en mycket tilltalande planlösning i två hela plan som innehåller:

Entrévåning:

Hall:
Inbjudande och rymlig hall i en öppen lösning med gott om plats för avhängning. Under trappen till övervåningen finns ett förråd för ytterligare förvaringsmöjligheter. Från entrén nås alla rum och genom den öppna planlösningen fås ett härligt genomgående ljusinsläpp från både fram och baksida. Stilrent ljust tapetserade väggar samt ett nytt laminatgolv i en grå ton som enhetligt löper vidare in i bostaden. Platsbyggd garderobslösning med svarta högblanka dörrar.

Kök / Matplats:
Ett smakfullt och trivsamt renoverat kök med bra arbetsytor som gör matlagningen till en fröjd för hela familjen. Stilrent ljusa köksluckor i en grå ton med charmiga detaljer. Vitt kakel satt över arbetsytorna i rostfritt och vacker mörk laminat.
Utrustning i form av två kombinerade kyl och frys från Cylinda, spis med glaskeramikhäll och varmluftsfunktion från Gorenje, vit diskmaskin från Electrolux, spisfläkt i rostfritt från Flexit samt dubbel ho i rostfritt.
Rymlig matplatsdel med plats för hela familjen invid stort fönsterparti mot den trevliga framsidan.

Duschrum:
Ljust duschrum med tvättdel. Delvis vitt helkaklade väggar i duschdelen där resterande väggar är målade i vitt. Ljus våtrumsmatta i en blå ton.
Utrustning i form av dusch, toalettstol, handfat med kommod och belyst spegelskåp. Tvättdel med tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna med arbetsbänk ovan.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från stort fönsterparti mot den härliga baksidan. Gott om plats för sällskapsmöblemang. Ljust laminatgolv och ljust tapetserade väggar. Härifrån nås övervåningen via den vitmålade trappan. Utgång till baksidans underbart ostörda uteplats!

Övervåning:

Övre hall:
Det rymliga trapphuset leder till en övre hall, härifrån nås samtliga rum på övervåningen. Tapetserade väggar i en melerad grå ton samt ljust laminatgolv som enhetligt ligger på hela övervåningen. På övervåningen finns tre sovrum, en klädkammare och ett badrum.

Badrum:
Ljust badrum med delvis vitt kaklade väggar där resterande väggar är målade i vitt samt en våtrumsmatta i en blå ton på golvet. Utrustning i form av badkar, toalettstol, tvättställ och belyst spegelskåp.

Sovrum 1:
Trevligt sovrum med fönster mot baksidan. Ljust tapetserade väggar i en grön ton och ljust laminatgolv. Disponeras som gästrum/kontor idag.

Sovrum 2:
Ljust och rymligt sovrum med fönster mot baksidan. Målade väggar i en blå ton och ljust laminatgolv. Disponeras som barnrum idag.

Sovrum 3:
Det största sovrummet med fönster mot framsidan. Ljust tapetserade väggar i en grön ton och ljust laminatgolv. Utgång till härlig möblerbar balkong med eftermiddags-/kvällssol!

Klädkammare:
Praktisk rymlig klädkammare med platsbyggda hyllor och hängare.

Varmt välkomna på visningarna!

Läge:
Optimalt belägen i detta eftertraktade och trygga kvarter Åbylund! En underbar barnvänlig boendemiljö med lugna gårdar på återvändsgata och närhet till fina natur och grönområden. Ett stenkast till fler bra skolor, förskolor och busskommunikationer, pendeltåg, promenadavstånd till närbutik och Ica samt Västerhaninge Centrum och all tänkbar service.
Bekvämt avstånd även till flera stormarknader såsom ICA Maxi samt COOP Forum och Willys vid nya Port 73.
Bra anslutning till motorvägsförbindelser in till Stockholms City och mot Nynäshamn.
Det perfekta boendet för familjen som ställer stora krav på planlösningen, skicket och den barnvänliga miljön!

Uteplatser:
Härlig tomt med sol hela dagen beroende på placering av uteplatsmöbler.
Möjlighet till två uteplatser, en på varsin sida om huset. På baksidan gränsar tomten mot en allmänning med lekplats. Stor trädäckad altan som rymmer både grill och utemöbler. Utgång till baksidan från vardagsrummet. Sol från morgon till eftermiddag!

På framsidan finns också möjlighet till uteplats med sol på kvällen!

Balkong på framsidan finns även i anslutning till att av sovrummen på det övre planet.

Inom området finns en kvartersgård, flera lekplatser och en fotbollsplan. Åbylund ligger avskilt men ändå centralt. Området är omgivet av skog och grönområden och man kan ta sig direkt ut i naturen med många promenadstigar, motionsslingor, elljusspår och fotbollsplaner. Åbylund har även en tät bussförbindelse med centrum och järnvägsstationen. Buss 832 går varje kvart.

Förråd:
Praktiskt stort förråd med bra förvaringsutrymme i gemensam länga på kort avstånd från lägenheten.

Parkering:
Lägenheten ligger nära parkeringarna, möjlighet att hyra garage och utomhusplats av föreningen, separat kö. Flera gästparkeringar i området för besökande.

Bra att veta:

- Nytt golv entréplan 2016
- Badrumsblandare, duschmunstycke samt spegelskåp övervåning 2015
- Ny toalettstol, kommod samt spegelskåp i badrum entréplan 2014
- Badrummen målade 2014
- Tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna 2011
- Ny badrumsdörr entréplan 2010
- Nytt golv övervåning 2009
- Tapetserade/målade väggar 2009
- Stort separat förråd på gaveln av radhuslängan.
- Gemensam bokningsbar tvättstuga.
- Föreningen har även en bastu och samlingslokal.
-Redskapsbod finns att tillgå med möjlighet att låna verktyg såsom gräsklippare, krattor, spadar mm.
-Grovsoprum finns för avfall, porslin, papper mm
- För P-plats och garage kontakta föreningen.
- Gångavstånd till Västerhaninge Centrum med pendeltåg.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Pris

1 595 000 kr Som Utgångspris

Avgift

6 976 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (bas) & bredband

Andel i föreningen

0,44562%

Andel av årsavgiften

0,44287%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättsradhus i två plan

Byggnadsår

1983-84

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 148 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Åby 1:142

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 200 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Observera att driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek, förbrukning och elavtal.

Förening

Namn

BRF Åbylund

Om föreningen

BRF Åbylund

Bostadsrättsföreningen Åbylund ligger ca 1 km från Västerhaninge station. Området består till största delen av tvåvåningshus, med små trädgårdar, samt gemensamma gröna ytor. Inom området finns en kvartersgård och en bastu, samt flera lekplatser och en fotbollsplan. Åbylund ligger avskilt men ändå centralt. Vi är omgivna av skog och grönområden. Man kan ta sig direkt ut i naturen med många promenadstigar, motionsslingor, elljusspår och fotbollsplaner. Området har daghem intill området och skola inom gångavstånd. Området har sina parkeringsplatser ut mot gatan och det är därför bilfritt inne bland husen. Tre av gårdarna ligger mot Kvartärvägen, de övriga utmed Åbylundsvägen. Vi har tät bussförbindelse med centrum och järnvägsstationen.

- VÅR GÅRD - Föreningens gemensamma lokal i området - Kvartärvägen 137. Lokalen kan hyras av vuxna personer, för exempelvis fester, 600:- per kväll. Kostnaden för barnkalas 12.00-18.00 är 300:-. Den kan även hyras för olika aktiviteter o kurser måndag - torsdag 18.00-21.00 för 50:- per timme. Högst 40 personer får vistas i lokalen.
- Då de boende ska sköta sin tomt, som tillhör lägenheten, finns det ett redskapsförråd att tillgå. Dessa verktyg kan även användas när du hjälper till med bostadsrättsföreningens parkmark etc. Där finns det mesta du behöver t.ex. gräsklippare, krattor och spadar. Kontakta HSB servicecenter på telefon 010 - 442 11 00 för att kvittera ut en nyckel till förrådet. Depositionsavgift uttages vid nyckelkvittering
- Tvättstugan är tillgänglig alla dagar dygnet runt året om. Tider bokas på bokningstavlan alla dagar mellan 06:30-23:00.
- P-plats och garage (kö) kontakta föreningen.
- Det finns en nyrenoverad gemensam bastu som man kan få tillgång till för 100:- per månad. Bastun finns i samma hus som Vår gård med ingång från baksidan.

Lägenhetsfördelning:
42 st 1 rum och kök
98 st 2 rum och kök
66 st 3 rum och kök
107 st 4 rum och kök
9 st 5 rum och kök

Organisationsnummer
769608-5112

När bildades Föreningen
Föreningen bildades år 2002.

Vad äger föreningen
Föreningen äger husen samt marken närmast omkring dem.
Föreningen äger inte tex gångvägen utmed Åbylundsvägen.

Adresser
Kvartärvägen samt Åbylundsvägen

Adress till föreningen:
Postadress:
HSB Brf Åbylund Nr 2529
HSB Stockholm
Sleipnervägen 115
136 42 Handen

Besöksadress:
Kvartärvägen 137
137 32 Västerhaninge

Hur många lägenheter finns det
322 lägenheter, varav cirka 25 hyresrätter. Dessutom finns 2 lokaler 52 garage samt 251 parkeringsplatser
Total bostadsyta 23 310 kvm

Ekonomi
En årsredovisning finns att få genom styrelsen
eller som pdf-fil, som du kan ladda hem.

Fastighetens byggår - färdigställande år
1983 - 1985

Godkänns juridisk person som köpare
Nej.

Uppvärmning
Fjärrvärme (Ingår i avgiften)

Vatten
Kallt och varmt vatten ingår i avgiften.

El
Varje lägenhet har egen mätare.

Kabel TV
Ja. (Grundinstallationen ingår i avgiften)
Leverantör - Comhem

Bredband
Ja (Grundinstallationen ingår i avgiften)
Leverantör - OwnIT, 1000Mb/s, 1 fast IP, Router med WiFi (B, G, N, AC)

Brandvarnare
Lägenheterna är försedda med brandvarnare.
Vissa strategiska miljöer utom lägenheterna har också försetts med varnare.

Förvaltning
1. Ekonomi - HSB förvaltning
2. Överlåtelser & pantförskrivningar - HSB
3. Teknisk förv. - HSB förvalting
4. Fastighetsskötsel - HSB

Gemensamma anläggningar o. dyl. som ingår i månadsavgiften
1. Tvättstuga i varje etapp
2. Gemensamhetslokal (kan hyras av boende)
3. Hushållssoprum
4. 1 förråd / lägenhet
5. Teknisk fastighetsjour vid svåra tillbud
6. Bastu (betalas per månad som tillägg till hyra/avgift)

Parkering
Parkeringsplatser finns till varje etapp. Många har eluttag.

Dessutom finns ett antal platser för gästparkering med parkeringsautomat för avgift.

Underhåll och reparationer
HSB förvaltare Kjell Ottosson
Telefon 010 - 442 10 00, eller mail
kjell.k.ottosson@hsb.se

Styrelsen begär in anbud vid större arbeten.

Ut- och inflyttning
Inflyttning kan ske när inträde för ny medlem - respektive utträde för gammal medlem beviljats av styrelsen på styrelsemöte. Vi hanterar således både frågor runt säljaren och köparen.

UC
Ja, det kan bli aktuellt med kontroll.

Överlåtelseavgift
Ja, 3,5% av basbeloppet.
Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Ja, 1,5% av basbeloppet.
Betalas av pantsättaren.

Uthyrning i andra hand
Det är tillåtet att hyra ut sin bostad i andra hand under vissa förusättningar, se föreningens stadgar

Styrelsemöten
Styrelsen sammanträder minst en gång per månad med uppehåll under sommaren.

Kommande renoveringar
Föreningen startade 2016 ett 4-års projekt att renovera alla yttertak på samtliga fastigheter.

För mer information gå gärna in på föreningens hemsida på www.abylund.nu

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Din Mat
600 m
ICA Supermarket
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
Västerhaninge Centrum
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Nytorps förskola
340 m
Familjedaghemmet Tjolahopp
360 m
Kollektivtrafik
Åbygången
140 m
Åbylund
230 m
Grundskolor
Åbyskolan
440 m
Västerhaninge Montessoriskola
1,3 km
Banker
Swedbank
1,2 km
Handelsbanken
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Haninge Golfhall AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hanvedens Idrottsplats
810 m
Hanveden Drift AB
810 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Broo för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte