Sturebergsvägen 5

Bilder

 • Välkommen till Sturebergsvägen 5!
 • Vardagsrum
 • Balkong
 • Kök och matplats
 • Duschrum

Som Utgångspris

1 695 000 kr

Bevaka slutpriset

Sturebergsvägen 5 , Vendelsömalm , Haninge

Välkommen till denna ljusa och smakfullt renoverade 2:a utöver det vanliga i eftertraktade Vendelsömalm! Ogenerat läge på gaveln med härlig balkong i soligt västläge högst upp i välskött och stabil förening. Barnvänliga kvarter med närhet till bra kommunikationer, för-/skolor, affär, lantlig natur och badsjöar! Missa inte chansen!

60,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 227 kr inkl värme, vatten, bredband & kabel-tv (bas)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
6112
Byggår:
1959
Driftskostnad:
365 kr/månad
Som Utgångspris:
1 695 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

 • Sön 2 okt 14:00-14:30

  Boka här

  Öppen visning - Välkommen!

 • Tis 4 okt 17:30-18:00

  Boka här

  Öppen visning - Välkommen!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60,5 kvm

Rumsbeskrivning

Äntligen till salu i detta omtyckta och lugna område. Här är boendet för er som värderar en välplanerad bostad i en välskött förening i genomgående gott skick med stambytt renoverat duschrum, renoverat kök, härlig balkong i västläge, goda kommunikationer med direktbussar precis intill, uppskattad restaurang Vendelsö Kök och Bar i samma hus och ett oslagbart naturnära läge med fina motionsspår runt knuten. Dessutom närhet till förskola, skola, Coop Konsum och stormarknader såsom ICA Maxi och Port 73.

Hall:
Inbjudande hall med öppen förvaringslösning innehållande en hylla och stång. Vitmålade väggar och mörkt praktiskt klinkerlaminatgolv. Leder vidare in i en rymlig inre hall med gott om plats för avhängning via två dubbelgarderober samt en enkel garderob, samtliga med överskåp. Från den inre hallen nås vardagsrum, kök och duschrum. Stilrent vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med ett fint ljusinsläpp från stort fönsterparti mot den härligt lummiga baksidan. Gott om plats för sällskapsmöblemang. Ljust slipat ekparkettgolv och målade väggar i en grå ton. Utgång till den mysiga balkongen.

Balkong:
Härlig möblerbar ogenerad balkong i soligt högt västläge. Trätrall lagt på golvet. Utsikt över det trevliga skogsområdet!

Kök / Matplats:
Ljust och rymligt kök med bra arbetsytor. Vita köksluckor med rostfria beslag. Vitt kakel satt över mörk laminatbänkskiva. Öppna hyllplan. Spotligths under överskåpen och de öppna hyllorna. Mörkt laminatklinkergolv samt vitmålade väggar.
Utrustat med kombinerad kyl och frys från Upo, spis med glaskeramikhäll från Elektro Helios, diskmaskin i rostfritt från Candy, spisfläkt i rostfritt från Upo samt dubbel ho i rostfritt och skafferi.
Rymlig matplatsdel invid stort fönsterparti mot den trevliga baksidan. (Barbord och stolar ingår.)

Duschrum:
Ljust helkaklat duschrum som stambyttes och renoverades 2002 av föreningen. Vitt kaklade väggar med en vacker bård i en blå ton och vackert klinkergolv i en blå ton. Utrustat med vägghängd toalettstol, vattenburen handduksvärmare, handfat, belyst spegel, två förvaringgskåp och dusch med glasväggar. Förberett för tvättmaskin.

Sovrum
Rogivande sovrum med fönster på gaveln. Ljust laminatgolv samt vitmålade väggar. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Varmt välkomna på visningarna av denna fina lägenhet!

Läge:

Omtyckt och eftertraktat område där omgivningen präglas av sin lugna och trivsamma karaktär med många barnfamiljer och närhet till underbar natur! Här finns alla bekvämligheter i närheten och med måttligt trafikerade vägar kan barnen själva gå till bussen och cykla till kompisar, fotbollsplan eller en av flera lekplatser inom området!

Bekvämt avstånd till ett flertal bra förskolor och skolor. Förskolan Mårtensberg och Lärkan (Pysslingen) ligger i närheten. Vendelsömalmsskolan samt Haga och Lyckebyskolan är närmst för de äldre barnen.

Mycket bra busskommunikationer mot såväl Stockholm och Gullmarsplan som Haninge Centrum (Pendeltåg). Buss 807 går till Gullmarsplan. Buss 818 till Stockholm. Buss 824 & 836 går till Handenterminalen och ansluter till pendeltåget mot Stockholm eller Nynäshamn.
Bilvägen in till Stockholm City är ca 22 km (19 min). Restid ca 15 min till Globen.

De matmöjligheter som finns i närheten består bland andra av populära Vendelsö Kök och Bar, Sushistugan i Vendelsö Gård och Systrarna Sisters vid Lidl. Fler restauranger finns i Port 73, Haninge Centrum. Fler utmärkta möjligheter finns också i Trollbäcken såsom Lilla Rött och Delin på torget.

Bekvämt avstånd till flera stormarknader. Närmast ligger Lidl och ICA MAXI Haninge med Starbucks och Systembolaget samt apotek och Biltema. Bekväm närhet även till Port 73 med Coop Forum och Willys.
Närhet till köpcentrum som Haninge C, Tyresö C, Port 73 i Haninge och Länna köpcentrum. I Länna hittar du bland annat City Gross, Willys, Elgiganten, Rusta, Media Markt, Länna Sport, Länna Möbler och Bauhaus.
Haninge Centrum som är kommunens huvudcentrum har ett brett utbud av service, butiker och restauranger. I kommunen finns även polis, brandkår, flera bra äldreboenden och Handens närsjukhus.

Underbart område för dig som gillar att röra på dig med många fina utflyktsmål på promenadavstånd, ex. gå till badplatserna vid Drevviken eller runt Långsjön och tillbaka.

Kommunen har flera fina elljusslingor att välja på i naturskön omgivning bl.a vid Lycksjön i Vendelsö eller vid Rudans friluftsområde men också ett antal gym, Flex Sportsclub & SATS närmast samt Torvalla sporthall med en stor simhall, hockeyspel, innebandy och tennis.
Närhet till vandring i orörd natur i Tyresta By och Tyresta Nationalpark. Tycker du om att rida finns det flera ridskolor i kommunen. Bekväm närhet till flera fina golfbanor av hög klass inom kommunen.

I närheten finns flera badmöjligheter vid exempelvis Vendelsö Gård, Kyrkviken, Lycksjön och Ramsjön.

Söderut återfinns skärgårdsliv med flera populära havsbad vid Årsta Havsbad, Gålö samt Schweizerbadet mot Dalarö. Utforska skärgården med egen båt och båtplats i någon av kommunens båtklubbar eller via Waxholmsbåt.

Det perfekta boendet för dig som ställer stora krav på området!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Pris

1 695 000 kr Som Utgångspris

Avgift

3 227 kr inkl värme, vatten, bredband & kabel-tv (bas)

Andel i föreningen

0,752%

Andel av årsavgiften

0,752%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus utan hiss

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Bergvärme och fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 december 2013
Energiprestanda: 68 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglas

Fastighetsbeteckning

Klena 5:4

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 380 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 380 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Observera att driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek, förbrukning och avtal.

Förening

Namn

Brf Vendelsömalm

Om föreningen

BRF VENDELSÖMALM

Fastighetens byggnadsår 1959, förvärvades och föreningen bildades 1962.
Brf Vendelsömalm, som är en äkta förening, består av 7 hus med sammanlagt 133 lägenheter. Lägenhetsbeståndet utgörs av 21 st 1:or, 66 st 2:or och 46 st 3:or med en sammanlagd bostadsyta om 8 209 kvm.
Inom föreningen finns två lokaler; en smyckesbutik och en restaurang.
Föreningen har inga hyresrätter. Juridisk person accepteras ej. Handläggningstid för medlemskap i föreningen är ca 2 veckor.

Uppvärmningen sker i huvudsak med bergvärme med fjärrvärme som spetsvärme. Fönstren i ytterbågen består av isolerglas.

I månadsavgiften ingår värme, varmvatten, avgiftsfri tvättstuga, källarförråd samt ComHem kabel-tv (bas).

Föreningen har en heltidsanställd fastighetsskötare.

Fasadrenovering 1990.
Stambyte och nya elstigare 2002.
Ny tvättstuga 2008.
Bergvärmeinstallation 2009.
Kommande arbeten: balkong-, tak- och fasadrenovering planerat till 2017-2018.

Föreningsstämma hålls årligen före april månads utgång.

Ingen förändring av föreningen eller dess ekonomi.

Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Bredbandbolaget. I avtalet ingår bredband (100/100 Mbit) samt IP-telefoni, kostnaden för denna tjänst (165 kr) är inkluderad i ovan nämnda månadsavgift. Eventuella samtalskostander tillkommer och debiterad den enskilde.

Överlåtelseavgift, som skall betalas av säljaren uppgår till 2,5 % av gällande prisbasbelopp samt pantsättningsavgift uppgår till 1 % av gällande prisbasbelopp och inbetalas till Brf Vendelsömalm.

P-plats 100 kr/mån (kö)
P-plats med el 200 kr/mån (kö)
Garage 900 kr/mån (kö)
Mc-plats 150 kr/mån (kö)

Frågor besvaras av styrelsen på brf.vendelsomalm@hotmail.com eller 072-210 86 61.

I föreningen finns även:
o källarförråd och matkällare till alla lägenheter
o p-platser och garage (även särskilt MC-garage)
o modern tvättstuga
o uttag för bredband och kabel-TV i alla lägenheter
o hobbyrum till uthyrning

Området
Fastigheterna är byggda mitt i ett lugnt villaområde med omedelbar närhet till naturen i Tyresta Nationalpark.
Knappt 4 km härifrån ligger Haninge Centrum med sin stora galleria, bibliotek samt buss- och pendelterminal.
Nära centrumet ligger Fredrika Bremergymnasierna och Torvalla sportcenter med bl.a. ishallar, fotbollsplaner, gym och sport/simhall. Flera av Haninges största matbutiker finns inom kort avstånd. Coop Forum, Port 73, ICA Maxi, Överskottsbolaget och Lidl har alla sina storköp här. I anslutning till Ica Maxi finns även systembolag.

Kommunikationer
Det finns flera busslinjer som stannar utanför Brf Vendelsömalm, även nattetid, vilket gör det enkelt att förflytta sig inom Haninge och att åka till Stockholm. Bussarna 807 och 818 trafikerar Gullmarsplan respektive Stockholm C med täta avgångar i rusningstrafik. På ca 30 minuter är du framme vid Gullmarsplan och efter ytterligare 10-15 minuter når du Stockholm C.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
670 m
LiDL
710 m
Köpcentrum & Gallerior
Port73
2,1 km
Haninge Centrum
3,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Mårtensberg
380 m
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Förskolan Lärkan
630 m
Kollektivtrafik
Klenavägen
50 m
Mårtensberg
610 m
Grundskolor
Lyckebyskolan
950 m
Båtsmansskolan
1,1 km
Gymnasium
Fredrika Bremergymnasierna
2,6 km
Erika Fredrika Bremergymnasierna
2,7 km
Universitet & Högskolor
KTH Haninge Kungliga Tekniska högskolan
3,7 km
Banker
Handelsbanken
3 km
Swedbank
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vendelsömalmshallen
520 m
Haningevallens Idrottsplats
1,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Ramsjön
1,3 km
Lycksjön
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Broo för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte