Eriksbergsvägen 10

Bilder

  • Villa
  • Hall, plan 1 (entréplan)
  • Kök, plan 1 (entréplan)

Utgångspris

12 000 000 kr

Bevaka slutpriset

Eriksbergsvägen 10 , Helenelund , Sollentuna

Nu är den ståtliga "Villa Soltomta" från 1924 till
salu! Här finns fantastiska möjligheter och gott om utrymme för den stora familjen, generationsboende, egenföretagaren eller för den som vill hyra ut! Huset innehåller tre inredda bostadsplan med idag 2-3 lägenheter med visst uppfräschningsbehov, + äldre hel källare. Huset präglas av ett härligt inflöde av ljus genom originalfönstren och här finns gott om gammal tidstypisk charm, vackra spegeldörrar/skjutdörrar, flera eldstäder och extra takhöjd! Våningsplan 1 (entréplan) innehåller stor hall, kök, stort vardagsrum, två bra sovrum och dusch/wc. Våningsplan 2 har separat ingång och innehåller stor hall, stort kök, stort vardagsrum, rejält sovrum, solig balkong samt dusch/wc. På våningsplan 3 finns allrum med sovalkov/pentry, sovrum samt wc. I den äldre källaren med stor potential finns bl.a. tvättstuga, pannrum, hobbyrum och bra förvaringsutrymmen. Källaren nås både inifrån huset samt genom en separat entré. Plan underbart stor trädgårdstomt med goda möjligheter till avstyckning. Här finns det gott om plats för lek och spring, anlägga en pool mm. I trädgården finns en fantastisk blomsterprakt, fruktträd och en härlig uteplats! Varmbonat dubbelgarage med bra förvaringssutrymme på vinden. Bra kommunikationer, med pendeln tar det t.ex. endast 11 min till Odenplan. Närhet till skolor/förskolor, Sollentuna Centrum, Kista, Edsvikens vatten mm.

194 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
194 kvm
Biarea:
87 kvm
Tomtarea:
2 218 kvm
Byggår:
1924
Driftskostnad:
4 658 kr/månad
Utgångspris:
12 000 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

194 kvm

Biarea

87 kvm

Rumsbeskrivning

PLAN 1 (ENTRÉPLAN)

HALL/ENTRÉ med gott om plats för klädavhängning och möblering. två rymliga garderober med överskåp. Plastmatta på golvet.
DUSCH/WC fr. 2012 med ljust helkaklade väggar och våtrumsmatta. Här finns tvättställ, toalett samt ett bra duschutrymme.
KÖK med plats för matbord, platsbyggd äldre men välbevarad skåpinredning med dragluckor på överskåpen. I köket finns spis med häll, spisfläkt samt kylskåp.
SOVRUM/MATSAL med textilmatta på golvet och inbyggt linneskåp.
SOVRUM med med bra plats för både dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang, det finns en inbyggd garderob och plastmatta på golvet.
VARDAGSRUM som är rymligt och som har fina ljusinsläpp genom de vackra originalfönstren. Vardagsrummet nås från det stora sovrummet alternativt från hallen. Här ligger det ligger ett originalparkettgolv och en murad öppen spis sprider extra värme och trivsel.

PLAN 2

HALL som nås via trappa från separat entré i entreplan. Hallen är rymlig med bra plats för förvaring, klädhäng m.m. och ett fint ljus strömmar in genom ett fönstret. Det finns en garderob och det ligger en plastmatta på golvet.
KÖK som är rejält och med bra plats för ett stort matbord. Äldre men välbevarad skåpinredning, spis med häll, vedspis som troligtvis fungerar men behöver en översyn, kyl/frys samt ett rymligt skafferi. Plastmatta på golvet.
SOVRUM som är vackert med fönster i två väderstreck och med ett vackert originalparkettgolv. Plats för både dubbelsäng, byråar och annna möbel. I detta sovrum finns två större garderober.
VARDAGSRUM som är härligt ljust tack vare fönster i två väderstreck. Detta vardagsrum nås via skjutdörrar från det stora sovrummet alternativt från hallen. Även här finns originalparkettgolv samt en värmande öppen spis. Från vardagsrummet når du den soliga balkongen.
BALKONG i härligt västerläge, här kan du njuta av en kopp kaffe i eftermiddags/kvällssolen. Från balkongen nås ett bra förråd.
DUSCHRUM i anslutning till hallen. Duschrummet är ljust helkaklat med klinkergolv. Här finns tvättställ, toalett, duschplats samt fönster.

PLAN 3:
PASSAGE/HALL som nås via trappa från hallen i plan 2. Plats för byråar/förvaring. Synliga takbjälkar, plastmatta på golvet.
ALLRUM med SOVALKOV och PENTRY med plats för matbord. Sovalkoven är rejäl och inrymmer en bred säng. Välfungerande kokvrå/pentry med en mindre kökshäll/ugn och äldre skåpinredning. I rummet finns en kyl/frys och på golvet ligger en plastmatta.
SOVRUM/KONTOR som är rymligt och med en plastmatta på golvet. En stor garderob med snedtak nås från detta rum och det finns även ett ytterligare oinrett utrymme med snedtak i anslutning till rummet.
WC med tvättställ samt toalett. Plastmatta på golvet samt målade väggar.

KÄLLARPLAN
Via invändiga trappan eller via den separata källarentrén utifrån kommer du ner i den äldre källaren med ett antal FÖRRÅDSUTRYMMEN m.m. Källaren, som visserligen till största delen är ouppvärmd och i behov av en renovering/omdränering, har stora möjligheter att inredas efter egna behov och önskemål!
Här finns vidare en rymlig TVÄTTSTUGA med trätrall/betonggolv, tvättmaskin, torktumlare, ett stort PANNRUM med elpanna CTC fr ca 2005 + luftvärmepump, MATKÄLLARE och ett HOBBYRUM.

ÖVRIGT
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

INFO FRÅN SÄLJAREN:
1987 blev yttertaket omlagt samt det utfördes plåtarbeten på taket.
1991 renoverades balkongen.
1992 omputsades fasaden.
1994 renoverades skorstenen.
2000 renoverades WCn på plan 3
2004 renoverades Dusch/WC på plan 2
2005 installerades ny värmepanna CTC.
2012 renoverades Dusch/WC på plan 1 (entréplan).
2016 monterades ny sotarstege på taket.

Byggnad

Byggnadstyp

2½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1924

Uppvärmning

Luftvärmepump/Elpanna med vattenburet system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 september 2017
Energiklass: G
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betong
Grundmur: Betong
Stomme: Trä/Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Hämplingen 17

Övriga byggnader

Stort dubbelgarage med vindsutrymme.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

55 899 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 42 813 kr
VA: 2 934 kr
Renhållning: 1 356 kr
Sotning: 550 kr
Försäkring: 8 246 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Kostnad för uppvärmning ingår i elkostnaden. I försäkringskostnaden ingår kostnad för hemförsäkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 885 000 kr

Summa pantbrev

292 000 kr

Tomt

Areal: 2 218 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Helenelund

Helenelund är mycket centralt beläget i Sollentuna med närhet till det mesta man kan önska.

Shopping/Service: På kort gångavstånd finns Helenelunds Centrum med mataffär m.m. I närheten finns Sollentuna Centrum med ett stort utbud av butiker. Stinsens köpcenter samt Kista Galleria/Science City finns också på nära håll.

Skolor/förskolor: Närhet till flera skolor/förskolor. I Sollentuna finns det ett stort utbud av kommunala och privata förskolor, grundskolor, och gymnasieskola. Det finns även grundsärskolor/gymnasiesärskola.

Kommunikationer: Pendeltågstation Helenelund (linje Stockholm C-Arlanda-Uppsala) finns på kort promenadavstånd. Till Odenplan/Stockholm City tar det ca 11-13 min med pendeltåget. Här finns även busslinjer, både lokala och till kranskommuner. Även hållplats för tvärbanan finns planerad. Flyg: Med bil når man Arlanda/Bromma flygterminaler på 20-25 minuter.

Fritid: På nära håll finns den Edsviken med lockande båtliv, naturen på Järvafältet med golfbana, joggingspår, skidspår, ridskola och härliga strövområden. Både Edsviken och Norrviken erbjuder bad sommartid och plogad skridskobana vintertid. I Sollentuna finns allt för den aktive, här finns t.ex. Sollentunavallen (friidrott/ishockey/bandy/fotboll), Väsjöbacken (utförsåkning), sim o sporthallar, flera gym, rackethall, bowlinghall.

För ytterligare info om kommunen titta gärna på: www.sollentuna.se

Närservice

I och runt närliggande Sollentuna Centrum finns banker, restauranger, mataffär, många butiker, vårdcentral, bibliotek, hotell, bensinstationer, kommunalhus m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Lunden
390 m
Håkan Kött & Delikatess
400 m
Köpcentrum & Gallerior
Kista Galleria
1,2 km
Kista Galleria - Citycon
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Hökarbodens förskola
170 m
Tina's Familjedaghem HB
320 m
Kollektivtrafik
Eriksbergsvägen
300 m
Åkervägen
370 m
Grundskolor
Eriksbergsskolan
230 m
Helenelundsskolan
490 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
880 m
Bya Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd
920 m
Universitet & Högskolor
Institutet för Internationell Ekonomi
900 m
Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi
900 m
Banker
Swedbank
1,1 km
Nordea Bank AB
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Attunda Revision AB
1,9 km
Hio HB
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Helenelundshallen
490 m
Tegelhagens BP
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Badplats
1,9 km
Strandvägen Edsviken
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anders Nilsson för mer information!

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Sollentuna

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

076-051 50 30

anders.nilsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte