Västra Skagene 685

Bilder

Utgångspris

3 500 000 kr

Bevaka slutpriset

Västra Skagene 685 , Västra Skagene , Hammarö

Unik möjlighet att förvärva en fastighet om ca två hektar med Vänerläge! Här bor du mitt i en lantlig idyll med lummig trädgård, blåbärsskog, klippor och Vänerbad. På tomten finns ett stort garage, flera uthus och gott om växtlighet. Nere vid sjön finns en sjöstuga som har en enastående utsikt och kvällssol. Detta är ett tillfälle för den händige då bostadshuset kräver omfattande renovering, här har du möjlighet att sätta din egen prägel och få till ditt drömboende. Västra Skagene är beläget på Hammarös västra kust och karaktäriseras av det öppna, välbevarade kulturlandskapet. Här bor du på landet men ändå inte för långt borta. Med bil tar det ca 10 minuter in till Skoghalls centrum och 20 minuter till Karlstads stadskärna. Varmt välkommen på visning!

81 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
81 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
18 600 kvm
Byggår:
1906
Driftskostnad:
1 842 kr/månad
Utgångspris:
3 500 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till Västra Skagene 685!
Bostadshuset om 81 kvadratmeter har tre rum, ett kök, ett duschrum, en möblerbar hall samt ett passagerum. Ägaren har rökt inomhus så det krävs en hel del renovering. Rummen fördelas enligt följande:

Entréplan

Entréhall
Du välkomnas in i huset av en mindre entréhall med plats för avhängning direkt till vänster. På höger sida når du trappan till övre plan och under trappan finns ett litet utrymme till förvaring. Rakt fram finner du toa och dusch och på din vänstra sida når du köket. På golvet ligger en äldre plastmatta och väggarna har äldre tapet.

Duschrum
Rakt fram finner du duschrummet som har äldre standard. På golvet ligger äldre ytskikt och väggarna bär delvis vita kakelplattor och delvis våtrumstapet. Här finns en duschkabin, toalett, tvättställ med tillhörande spegelskåp samt ett vädringsfönster.

Kök
Till vänster i hallen finner du bostadens kök som har kvar den äldre charmen med gamla skåpluckor och en gammaldags spiskåpa. Det är gott om förvaringsmöjligheter och det finns plats för ett större köksbord. Den maskinella utrustningen består av spis och kyl/frys och det finns också en fin vedspis. Gott ljusinsläpp då det finns två fönster som vetter åt två olika håll. På golvet ligger en äldre plastmatta, snickerierna är gröna och kaklet ovanför bänken är vitt.

Passage
Mellan kök och vardagsrum finns en passage med två garderober och utgång till glasverandan. Detta utrymme kan användas som grovingång.

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och här flödar dagsljuset in från tre fönster i tre väderstreck. Vackert, äldre parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för både soffa och matsalsmöbel.

Övre plan

Möblerbar hall
När du kommer upp till övre plan möts du av en möblerbar hall. Denna hall har fönster i tre väderstreck och får därför ett gott ljusinsläpp. Här finns en eldstad som både utgör mysfaktor och extra värme. Möblera med mysiga fåtöljer där ni kan sitta med en kopp te under filten och lyssna på den sprakande brasan under ruggiga höstdagar. I anslutning till hallen finns två sidovindar som ger extra förvaringsmöjligheter

Sovrum 1
Det första sovrummet ligger på höger sida i hallen och har gott om klädförvaring i tre garderober. Plastmatta på golv och ljusa väggar klädda med en äldre tapet.

Rum
Mellan sovrummen på övre plan finns ett rum som har använts som kontor men som lika gärna skulle kunna användas som ett gästrum. Här ligger det en plastmatta på golvet och väggarna bär en äldre, blå tapet. Från detta rum når du balkongen som har en mycket fin och lantlig vy.

Sovrum 2
Till vänster i hallen på övre plan ligger det andra sovrummet som vetter mot norr. På golvet ligger en plastmatta i träimitation och väggarna bär en ljus, äldre tapet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1906

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 juni 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 67 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Tak: Tegelpannor och falsad plåt

Övrigt

På nedre plan finns en glasveranda med utgång till trädgården.

Ovanför glasverandan finns en balkong som nås från rummet mellan sovrummen på övre plan. Balkongen vetter mot sydöst och ger dig en härlig morgon- och förmiddagssol samtidigt som du får en fantastisk fin och fridfull utsikt. Tänk att sitta här och ta morgonkaffet, det vore inte helt fel!

Fiber är på gång men köparen får själv bekosta anslutningen från tomtgräns in till huset.

Några minuters promenad bort ligger badplatsen dit många går för att ta sig ett svalkande dopp under sommarens varma dagar.

Fastighetsbeteckning

Västra Skagene 1:16

Övriga byggnader

Sjöstuga med vidbyggt förråd
Nere vid vattnet finner du sjöstugan som är en enklare byggnad grundlagt på plintar och har träfasad och plåttak. Sjöstugan har ett rymligt allrum med ett stort fönster som vetter ut mot sjön. Här är det skönt att sitta vid bordet både sommartid och vintertid och blicka ut över klipporna och Vänern. Det finns också ett kök i sjöstugan och en altan som vetter mot nordväst och bidrar till många härliga stunder i kvällssolen.

Uthus
Intill huset finns ett stort uthus med bland annat vedbod, förrådsutrymmen och ett intilliggande äldre garage.

Garage
Bredvid uthuset finns ett rejält garage med gjutet golv och dubbeldörrar.

Bod
Intill flaggstången finns en liten bod som passar utmärkt till att förvara utemöbler eller trädgårdsredskap.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 106 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 11 553 kr
Renhållning: 1 850 kr
Väg, samf: 485 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 6 468 kr
Övrigt: 1 250 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnaden för övrigt, 1 250 kr, avser kostnaden för slamtömning. I kostnaden för el inkluderas kostnaden för uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 175 000 kr

Tomt

Areal: 18 600 kvm
Tomttyp: Friköpt

Tomtbeskrivning

Uppväxt trädgårdstomt med berg i dagen som är lantligt belägen och omringad av lummiga träd och buskar. Det finns bland annat äppelträd, syrénbuskar, forsythiabuske, rhododendron, liljekonvaljer och flertalet ängsblommor runt huset och i skogspartiet bakom huset kryllar det av blåbär. Flaggstång finns.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Västra Skagene GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Pekås Skoghall
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrarkooperativet Gökboet
1,1 km
Föräldrakooperativet Skogsgläntan
2 km
Kollektivtrafik
Fiskeviksvägen
860 m
Norra Skagene
970 m
Grundskolor
Sätterstrands förskola
2,1 km
Lillängsskolan
2,9 km
Banker
Nordea Bank AB
3,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Hammarö Golfklubb
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Badhus Simhall
2,1 km
Hammarö Hockey Club
2,8 km
Simhallar & Utomhusbad
Västra Skagene Vänern
620 m
Mörudden Vänern
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Fia Johannesson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte