Ringgatan 8

Bilder

Utgångspris

1 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Ringgatan 8 , Skived , Forshaga

Välkommen till denna mycket fina och välrenoverade 1-plans villa med fullstor källare. Villan är om 105+105 välplanerade kvm. På baksidan finns ett härligt uterum som förlänger utomhussäsongen. Dessutom är baksidan insynsskyddad genom en hög häck. I närheten av villan finns ett trevligt grönområde med lekplats och fina gräsytor.

Under senare år har villan totalrenoverats med stor omsorg och med detaljer som ger dig det lilla extra.
Bland detaljerna som sticker ut finns husets elsystemet, infällda spotlights och och nätverksanslutningar i många av rummen.
Frikyla kyler hela huset under varma sommardagar är en annan detalj, detta kylsystem är dessutom oerhört energisnålt.

Villans varmgarage är rymligare än originalgaraget och här finns plats för både bil och förvaring för den som önskar. Ingång från garaget till huset gör att det är lättåtkomligt. Från garaget och runt framsidan på huset finns en fin och välkomnande stenläggning med soldäck.

I övrigt så är de flesta stora renoveringar gjorda, som t.ex. dränering, takbyte, vattenstammar bytta, bergvärme, frikyla installerat, nätverk i många rum, tilläggsisolerat (med lösull) på vinden, fönster bytta, all el bytt, samt stora delar av insidans ytskikt.

105 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
105 kvm
Biarea:
139 kvm
Tomtarea:
708 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
3 154 kr/månad
Utgångspris:
1 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

105 kvm

Biarea

139 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Induktionshäll -15 (Cylinda), spisfläkt (Miele), ugn ca. -09 (Siemens), micro ca. -09 (Whirlpool), kyl -09 (Miele), diskmaskin -16 (Miele)

När du kommer upp mot villan välkomnas du av en praktisk farstukvist. Vidare in genom ytterdörren möts du av en entréhall med klinkers på golvet (elektrisk golvvärme) och väggar med tapet i en ljus nyans. Det finns goda förvaringsmöjligheter genom en garderobsvägg direkt till vänster. Infällda spotlights ger god belysning. Vidare in i hallen övergår golvet till ett 2-stavs ekparkett (Kährs) som du sedan återfinner på hela våningsplanet.

Kök
Till höger från hallen finns det rymliga och trivsamma köket. Mellan hall, kök och vardagsrum finns en stor öppning vilket ger hela våningsplanet en luftig känsla. Köket är massivt ekkök från Ballingslöv och ovan de ljusa bänkskivorna finns ett mörkgrått kakel. Maskinellt är köket utrustat med extra bred induktionshäll, spisfläkt, kyl, ugn, mikro samt diskmaskin. Väggarna är tapetserade med en ljus tapet och i taket finns infällda spotlight som ger god belysning åt rummet.
I köket finns en trapp som leder dig mot källaren samt ut till garaget.

Sovrum
Innanför köket finns ett av villans sovrum. Här återfinns ekparketten som i övriga rum och väggarna har en ljus tapet tillsammans med en fondtapet. Fönster mot baksidan.

Vardagsrum
Rakt fram, sett från hallen, når du villans vardagsrum där också utgången till det fina uterummet finns. Vita väggar tillsammans med en fondtapet på vit botten och infällda spotlights i taket gör rummet ljust och härligt.

Uterum
Uterummet, som alltså nås från vardagsrummet, förlänger utomhussäsongen betydligt.
Det här är verkligen ett extra utrymme om 22kvm som är guld värt. Skjutdörrar längs del av långsidan samt ena kortsidan tar dig ut till ett trädäck där nuvarande ägare har ett ute spa och sedan vidare ut i trädgården. Rummet har en underhållsfri aluminiumstomme från Teknova.

Duschrum
När du istället blickar mot vänster från hallen når du entréplanets duschrum, här finns vitt kakel på väggarna och beige klinkers på golvet. Golvvärme (el). Toalett, handfat med underskåp, spegel med skåp med belysning, handdukstork (vattenburen värme), duschhörna samt ett högskåp finns i rummet, all inredning i rummet är nytt -16. Dessutom är belysningen i rummet automatstyrd vilket förenklar din vardag.

Masterbedroom
Det största av sovrummet har ett stort garderobssystem längs ena väggen, garderoberna har ek- och spegel- skjutdörrar längs ena väggen samt integrerad ljussättning inne i garderoben. Spotlights i taket och ljusa väggar.

Sovrum
Det tredje av entréplanets sovrum har även det en praktisk garderobsvägg. Ljusa väggar och spotlights i taket.

Källare
Från köket tar du dig ner till källaren. Dessutom finns en passage till garaget vid källartrappan som gör det enkelt att nå garaget.

Gillestuga
Trappan som tar dig ner till källaren är inklädd i ekparkett och belysningen här är automatisk för extra komfort. Under trappen finns ett förrådsutrymme för förvaring samt mediecentral. Gillestugan har samma ekparkett (2010) som entréplan och är installerat med en lämplig konstruktion för källarutrymmen. Väggarna har en vitmålad panel och vitmålat tak. En braskamin gör rummet extra hemtrevligt.

Relaxavdelning/Tvättstuga
Ett stort och härligt rum där du kan njuta av ett bad i hörnbadkaret med massagefunktion eller en kanske en sval dusch i den separata duschhörnan (golvvärme i duschdelen) efter en skön bastu. Här finns valmöjligheterna. Bastun är försedd med ånggenerator och aromsystem som tar ditt bastubadande till en ny nivå.
På golvet i rummet finns ett klinker och väggarna är klädda med kakel. I rummet finns också tvättavdelningen med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt tvättho.

Pannrum
Med ingång från gillestugan finns pannrummet med bergvärmepannan från slutet av 2008.

Vidare in i källaren finns en hall med god förvaring genom 3 garderober. Ifrån rummet finns också ingång till gästtoaletten.

WC
Toalett med vägghängd wc och handfat. Klinkers med elektrisk golvvärme på golvet och kakel på väggarna. Även här är belysningen automatisk styrd.

Sovrum/Hobbyrum
Stort rum med många möjligheter, idag fungerar rummet som ett ungdomsrum. På golvet finns ett pergogolv (med golvplaton och ventilerad golvsockel) och väggarna är målade tillsammans med en tapetserad fondvägg.

Sovrum/Hobbyrum
Ytterligare ett stort sovrum som idag används som ungdomsrum. Här finns ett pergogolv med ventilerad sockel, målade väggar tillsammans med en tapetserad fondvägg.

Från rummet når man en matkällare med där klinkers ligger på golvet och väv på väggarna, god förvaring genom ett bra hyllsystem.
Även en rymlig klädkammare nås från sovrummet/hobbyrummet, här är golvet målat och på väggarna finns en målad väv. Hyllsystem ger god förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Bergvärme med frikyla

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas & 2+1-isolerglas
Tak: Betongpannor

Övrigt

Huset är beläget i barnvänliga och attraktiva Skived här har du älven och fina grönområden runt hörnet. En kort bit bort från huset finns Skivedsskolan (förskole-, låg- och mellanstadieklasser), lärcenter och livsmedelsaffär. Till Forshaga centrum tar det ca 15 minuter att promenera.

Fönster:
Övervåningen har SP fönster med 2+1-glas isolerfönster förutom vardagsrum där det sitter 3-glas Elitfönster. I källarplan är alla fönster bytta 2012 till Traryd optimal 3-glas med aluminium utsida.

Bergvärme samt frikyla: Bergvärmen (borrhål 150m) installerades år 2008 och värmer även garaget. Frikyla finns installerad i huset vilket innebär att man genom att ange temperatur via en fjärrkontroll kyler hela huset under varma dagar. Systemet ger snabb kyla och är dessutom mycket energisnålt.

El: All el dragning (och central) i huset är nydragen och huset har betydligt fler uttag än ett normalt hus. Dessutom finns möjlighet att styra delar via din smartphone. Nätverks och antennuttag i flertalet rum samt infälld installation för media (högtalare m.m.).

Invändigt: Under 2009/2010 har stora renoveringar skett.
På entréplan har golven renoverats totalt. Man har renoverat ner till betongplattan och byggt upp med nytt. Under golvet finns el- och nätverks- dragningar.
Alla innerväggar på entréplan har ny gips.
Alla innertak på entréplan är nya (förutom sovrum 3).

Vatten/avlopp: Inkommande vattenstam utbytt från gata. Samtliga vattenrör i huset utbytta till rör i rör.

Dränering: Huset dränerades på 90-talet och Platonmatta installerades på yttersida källarvägg.

Tak renoverat i mitten av 90-talet.
Vinden är tilläggsisolerad med lösull och ny takfotsventilation. God förvaring på vinden genom gångbro i mitten samt hyllplan längs sidorna.

Central dammsugare finns installerad. 2 slangpaket finns, ett för entréplan och ett för källarplan.

Den inskrivna ytan är 105kvm + 105kvm. 34kvm, extra biyta är det vidbyggda garaget.

Fastighetsbeteckning

Häggen 3

Övriga byggnader

Husets originalgarage revs på 70-talet och återuppfördes med ett nytt, större garage, ca 34kvm. Garaget löper längs med hela kortsidan av huset och avslutas några meter framför huset vilket ger ett trevlig och lugnt hörn för uteplats på framsidan. Dessutom har man från garaget direktacces till villan.

Garaget är utrustat med automatisk garageport av typen Crawford G60 med snabböppnande portautomatik Crawford ultra excellent som öppnar och stänger fortare.
Porten kan styras via fjärrkontroll eller från kodlås monterat på utsidan av garage.
På garaget finns även uttag för motorvärmare.

Invändigt är garaget omsorgsfullt omhändertaget, golven är målade med industrifärg för extra hållbarhet, ny golvbrunn -00, vatten, avlopp, 3-fas uttag, gott om belysning.
Takpapp bytt -97.

Förutom garagedel finns även ett kallförråd med ingång från både garaget samt baksidan.

Varmbonad friggebod/förråd om ca 10kvm, uppvärmd med direkt el. 2016 renoverades byggnaden utvändigt med ny panel samt utvändig belysning. Byggnaden har separat matning med central och 380v. Byggnaden är inredd för att kunna användas som gäststuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 855 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 000 kr
VA: 6 365 kr
Renhållning: 1 826 kr
Väg, samf: 200 kr
Sotning: 265 kr
Försäkring: 4 199 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

790 000 kr

Summa pantbrev

300 000 kr

Tomt

Areal: 708 kvm
Tomttyp: Friköpt

Tomtbeskrivning

Bevattningsförening med sommarvatten från älven, kostnad ca. 200kr/år.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

februari -17 el enl ök

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
350 m
Coop Konsum Forshaga
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fritidshem Skolområde Skived
300 m
Förskolan Hemgården
300 m
Kollektivtrafik
Norra Skived
100 m
Skived Konsum Närköp
330 m
Grundskolor
Skivedsskolan
300 m
Träningsskola
450 m
Gymnasium
Hundsportgymnasiet
810 m
Sporthandelsgymnasiet
810 m
Banker
Nordea Bank AB
1 km
Swedbank
1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Forshaga Sporthall
660 m
Forshaga Idrottsförening
940 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Nirs för mer information!

Linda Nirs

Linda Nirs

Karlstad

Reg.Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0706-190135

054-190129

linda.nirs@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte