Sikvägen 12, 6 tr

Bilder

  • Såld!
  • Inglasad balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge, men strålande utsikt
  • Välkommen att kliva ut på den stora inglasade balkongen
  • Vardagsrum i gavelläge med fönster åt två väderstreck
  • Vardagsrum i gavelläge med fönster åt två väderstreck
  • Härliga glasdörrar släpper igenom ljus mellan vardagsrum och kök

Sikvägen 12, 6 tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Chans att skapa ditt eget drömboende på ett av Brf Lakens bästa lägen! Välplanerad gavellägenhet om 3 rum och kök, högt upp i huset med inglasad balkong i fritt sydvästläge med strålande utsikt. Fint beläget nära Tyresö C, buss och naturen.

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 143 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
70
Byggår:
1962
Driftskostnad:
150 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Renoveringschans! Gavellägenhet med låg avgift, högt upp i huset, på bästa läge i populära HSB Brf Laken!

Läget, högt upp i huset med fönster åt tre väderstreck, ger ett fantastiskt ljusgenomsläpp under båda dag och kvällstid och de stora dörröppningarna från vardagsrum mot kök och hall gör att lägenheten känns inbjudande och luftig.

Lägenheten har ett praktiskt kök med stor matplats vid fönster, med gott om plats för vänner och familj. Köket har gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Alla skåpluckor och lådfronter är nylackerade. Vitvaror med kyl, frys, spisfläkt och spis.

Rymligt vardagsrum i gavelläge med fönster åt två västerstreck gör att vardagsrummet känns ljust och rymligt. Gott om plats för både soffgrupp och tv-möblemang. Från vardagsrummet tar man sig ut till lägenhetens balkong.

Inglasad balkong i fantastiskt västerläge, med gott om plats för balkongmöblemang. Lägenhetens läge erbjuder möjligheten att i goda vänners lag sitta ute och njuta i eftermiddags-/kvällssolen under stora delar av dygnet och härifrån har man en mycket vacker utsikt över Tyresö och mot grönområde.

Helkaklat badrum med klinkergolv och kakel i ljusa färger. Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte och har duschhörna med plats för badkar, väggmonterad wc, tvättställ, hylla av marmor, varmvattensdriven handdukstork och är förberett för inkoppling av tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten har en rymlig entréhall som ger en välkomnande känsla. Hallen har plats för avhängning vid entrédörr, garderob och en rymlig klädkammare. Klädkammaren är en s.k. "walk in-closet" och har för flera personers kläduppsättningar.

Lägenhetens två sovrum har stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp och båda sovrummen har dessutom plats för dubbelsäng.

Tillhörande lägenhetsförråd och en nyare säkerhetsdörr.

Huset ligger väl beläget nära bl.a. Tyresö centrum, ishall, fotbollsplaner, simhall, rackethall och golfbana. Inom gångavstånd så finns busshållplatser med direktbuss till Stockholm centralstation och bussar mot bl.a. Gullmarsplan, Haninge och Nacka.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

4 143 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Driftskostnad

1 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Elkostnaden debiteras preliminärt per månad. Säljaren har betalat ca 150 kr/mån.

Andel i föreningen

0,41721%

Andel av årsavgiften

0,41721%

Byggnad

Byggnadstyp

7-våningshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 september 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Siken 7

Övrigt

Lägenheten har ett tillhörande källarförråd samt inglasad balkong i öppet och insynsfritt västerläge, med fantastisk utsikt.

Förening

Namn

HSB Brf Laken

Om föreningen

I Brf Laken finns 273 st bostadsrätter fördelade på 2:or och 3:or samt 6 st lokaler. Det finns även 57 garageplatser och 103 parkeringsplatser samt 4 MC-platser. I området finns även en gästparkering med 18 platser som endast är till för Brf Lakens besökare. Kostnaden för parkeringsplats från och med 1 juni 2018 (utan el) är 175 kr/mån och med el 250 kr/mån. Garageplatserna i Laken kostar 450 kr/mån.

Under 1990-talet utfördes stora renoveringar i föreningens fastigheter. Bl.a. stambyte, renovering av badrum, installation av säkerhetsdörrar och byte av hissar. 2017 har föreningen genomfört en stamspolning av avloppsstammarna.

Brf Laken är en mycket populär förening med stabil ekonomi.
Medlemmarnas avgift till föreningen har varit oförändrad i flera år. För att säkerställa föreningens sparande till framtida underhållskostnader har styrelsen beslutat att höja avgiften med 4% från och med 1 juli 2018.

Föreningen är ansluten till ComHem och alla lägenheter har "tre hål i väggen". Annars finns också bredbandsuppkoppling via Bredbandsbolaget med 100 MBit/sek.

Medlemmarna har tillgång till tvättstuga, övernattningslägenhet, bastu, två rum med gymutrustning, hobbyrum med verkstad, cykelrum, två rum för barnvagnar och förråd samt en föreningslokal med plats för 50 personer.

Förbrukning av hushållsel mäts individuellt för bostadsrätten och debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har en egen elmätare. All el köps in gemensamt av föreningen. Elen betalas i efterskott av bostadsrättshavaren och kostnad framkommer på fakturan med avgift. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

I föreningens försäkring ingår en tilläggsförsäkring för bostadsrättsinnehavare. Observera att denna tilläggsförsäkring INTE ersätter behovet av en hemförsäkring som tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Medlemskap i HSB Stockholm krävs. För att bli medlem deponerar man 500 kr per medlem som man får tillbaka om man träder ur HSB. Årsavgiften till HSB är 150 kr årligen per familj.

Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningens hemsida hittas på: http://www.brflaken.se/

Mer information kan fås via HSBs Service center tel. 010-442 11 00.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum
240 m
Coop Extra
320 m
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
120 m
Saltsjöbaden Centrum
5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Öppen Förskola Familjecenter
210 m
Förskolan Solskenet AB
520 m
Grundskolor
Stimmet Skola/Särskola
230 m
Tyresö Montessoriskola AB
630 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan Tyresö
660 m
Östra Gymnasiet
5,3 km
Universitet & Högskolor
Martin H Ström AB
4,9 km
Banker
Nordea Bank AB
270 m
Swedbank
350 m
Golfbanor & Golfklubbar
Ncf Nordic Corporate Finance AB
2,5 km
Saltsjöbadens Golfklubb AB
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bollmorahallen
230 m
Bollmoravallen, idrottsplats, ishall
320 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Tyresö Aquarena
320 m
Tyresö Nya Badanläggning AB
320 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

David Hedenström

David Hedenström

Tyresö / Älta

Reg. Fastighetsmäklare Franschisetagare

Ansvarig mäklare

070-5275302

08-712 60 76

david.hedenstrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte