Björkbacksvägen 61, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Fasad
  • Helkaklat badrum med tvättavdelning
  • Helkaklad wc/dusch
  • Fin inglasad balkong med utsikt mot grönområde
  • Rymligt vardagsrum i gavelläge med utgång till balkong

Björkbacksvägen 61, 2 tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

ACCEPTERAT PRIS! Välplanerad 3/4:a i gavelläge, högst upp i huset, i populära Brf Björkbacken! Lägenheten är i genomgående fint skick med bl.a. två nyrenoverade helkaklade våtrum, samt inglasad balkong mot fin grönskande innergård! Nära kommunikationer och Tyresö Centrum.

89,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 804 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
143
Byggår:
1962-63

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

89,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad 3/4:a i gavelläge i populära HSB Brf Björkbacken! Lägenheten har två helkaklade våtrum renoverade vid föreningens stambyte och inglasad balkong i insynsfritt läge!

Lägenheten gavelläge gör att den känns väldigt ljus, med fönster åt tre olika väderstreck. Lägenheten används för närvarande som en 3:a, men kan med fördel delas av för att skapa två mindre sovrum.

Elegant renoverat, helkaklat badrum renoverat vid föreningens stambyte. Badrummet har grå klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar. Infälld spotlightbelysning i tak. Badrummet är utrustat med duschhörna med glasvägg, wc, kommod med handfat, spegelskåp samt en modernt tvättmaskin.

Helkaklad wc/dusch renoverat vid föreningens stambyte. Badrummet har grå klinkergolv med golvvärme och vita kaklade väggar, och är utrustat med duschhörna, wc, kommod med handfat och spegelskåp. Infälld spotlightbelysning i tak.

Kök med matplats vid fönster med gott om arbetsyta och förvaring. Köket har vita skåpluckor och ljusa väggar. Mellan diskbänk och väggskåp sitter stänkskydd i kakel. Vvitvaror med spis, kyl och frys. I kök finns en barvägg mot matplats som kan tas bort och i tak ovan köksskåp finns infälld spotlightbelysning. Ytskikt med tapetserade väggar, parkettgolv vid matplats och vinylmatta i köksdel.

Stort vardagsrum i gavelläge med fönster åt två väderstreck, parkettgolv och ljusa väggar. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang, samt utgång till balkong.

Rymlig inglasad balkong i insynsfritt sydostläge med utsikt mot grönområde. Balkongen har gott om plats för utemöbler samt en värmefläkt som ger möjlighet att nyttja balkongen både vår- och höstsäsong.

Lägenheten har i dagsläget två rymliga sovrum, varav ett med fördel kan skapas av för att bli två mindre sovrum. Sovrummen har parkettgolv och stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp. Båda sovrummen har även gott om plats för dubbelsäng, samt att ett av sovrummen har flertalet garderober.

Rymlig hall i vinkel med plats för avhängning och gott om förvaring i garderober. Hallen har ljust parkett-/klinkergolv och tapetserade väggar.

Lägenheten har ett tillhörande lägenhetsförråd på samma våningsplan som lägenheten och en säkerhetsdörr.

Utanför huset finns lekplats. Området är lugnt och barnvänligt och huset ligger väl beläget, mycket nära Tyresö centrum och bussar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 804 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Andel i föreningen

0,27744%

Andel av årsavgiften

0,27763%

Byggnad

Byggnadstyp

3-våningshus

Byggnadsår

1962-63

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 mars 2010
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Lägenheten har ett tillhörande förråd på samma våningsplan som lägenheten, samt inglasad balkong.

Elkostnad 569 kr/ kvartal

1659 kr/år If

Förening

Namn

HSB Brf Björkbacken

Om föreningen

HSB Brf Björkbacken har i dagsläget 383 lägenheter. Det finns även 152 garage och 233 bilplatser som hyrs ut till medlemmarna. Till dessa är det separat kö. Garageplats med eluttag kostar 350 kronor/mån. Carport med el 300 kronor/månad. Parkeringsplats 200 kr/månad. För mer info om eventuell kö eller bokning kontakta förvaltaren på tel. 08-6579090.

I föreningen finns tillgång till stora tvättstugor i port 63 och 43, möjlighet att hyra extraförråd, två cykelförråd, mopedförråd vid port 45, bastu och gym i port 43 och uthyrningslokal finns att hyra för 100 kr per pass. Övernattningslägnhet i port 73 finns att hyra för 200 kr/natt. Dessutom finns en festlokal i port 77. Bokning av lokaler samt tvättstuga sker smidigt via internet alt. via bokningsterminalerna i tvättstugorna och mer information och bilder finns att hitta på föreningens hemsida.

Bredband och kabel-TV via ComHem, bredband via Bredbandsbolaget.

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen. Föreningen har genomfört stamrenovering av samtliga lägenheter och arbetet slutfördes 2015. Elledningarna är också bytta i lägenheterna.

Enligt föreningens hemsida så har radonmätning utförts och godkänts 2009.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) är utförd och godkänd 2012.

Under 2011 genomförde föreningen ett utbyte av samtliga termostatventiler och termostater.

2010-2011 har man uppgraderat till 3-fas i lägenheterna.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare. De boende kan kontrollera sin förbrukning via internet.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring så medlemmarna behöver inte teckna ett eget tillägg.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kronor. Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet (448 kr, 2017) för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet (1120 kr, 2017) i överlåtelseavgift..

Föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/bjorkbacken

Organisationsform

Andelsrätt

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum
250 m
Pim Cayenne AB
280 m
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
360 m
Saltsjöbaden Centrum
5,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Öppen Förskola Familjecenter
290 m
Kids Connection AB
770 m
Kollektivtrafik
Bollmoraberg
210 m
Tyresö centrum
310 m
Grundskolor
Tyresö Montessoriskola AB
360 m
Internationella Engelska Skolan Tyresö
390 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan Tyresö
420 m
Östra Gymnasiet
4,8 km
Universitet & Högskolor
Becker Growth Consulting AB
4,3 km
Martin H Ström AB
4,4 km
Banker
Swedbank
120 m
Nordea Bank AB
210 m
Golfbanor & Golfklubbar
Bertlin & Co i Handen AB
970 m
Stockholms Golfskolor AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bollmorahallen
250 m
Vattenhuset AB
260 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
260 m
Tyresö Nya Badanläggning AB
490 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte