Sikvägen 17, 1tr

Bilder

  • Såld!

Sikvägen 17, 1tr , Tyresö Centrum , Tyresö

Lägenheten är en 5:a i populära Brf Siken och en av få femrummare i centrala Tyresö och därför sällan till salu. Lägenheten är väl planerad och renoverades 2007. Nu finns möjligheten att skapa dig ett unikt hem för dig med behov av stora ytor och många rum.

Lägenheten finner du på första våningen, dit tar du dig antingen med några få trappsteg eller med husets hiss. Fritt läge med överblick över grönskande gård och ingen insyn. Denna hemtrevliga lägenhet kommer med en större inglasad balkong med sol hela dagen.

Kaklat badrum med wc och fristående badkar samt extra kaklat wc/duschrum, stambytt 1999. Modernt kök med stor och ljus matplats. Hela lägenheten har genomgående mörkbetsat parkettgolv, stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och ytterligare matplats eller arbetshörna . Fyra fina, ljusa och rymliga sovrum varav ett större sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaring.

109 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 418 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV, bredband, ip-telefoni, fast el
Typ:
Lägenhet
Boarea:
109 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1963
Driftskostnad:
833 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

109 kvm

Rumsbeskrivning

Hela lägenheten renoverades 2007 med nytt golv och ytskikt. Genomgående stavparkett i ek som är lutad och lackad. Hallen har målade väggar i vitt. Direkt innanför ytterdörren finns två stora garderober i fullhöjd som ger generös förvaring för både skor och ytterkläder.

Förvaring
Hallen rymmer även en genomgångspassage med 3 garderober på var sin sida. Ytterligare förvaring finns även i den anslutande klädkammaren med plats för linne, städskåp och möjlighet till hängande kläder.

Kök
Modernt kök från 2007 med gott om skåp och lådor. Mörka luckor och bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med vitvaror från IKEA/Whirlpool , inbyggd ugn, inbyggd kyl/frys samt utdragsfläkt, kolfilter. Ovan diskbänken sitter stänkskydd i glas. Stor matplats vid fönstret med plats för 8-10 middagsgäster. Ljusa väggar med en ljus fondtapet.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med parkettgolv och ljus tapet. Plats för båda soffa och ytterligare en matplats/arbetsplats. Utgång till ljus och välkomnande inglasad balkong belagd med vitt laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns för matplats för 6 personer eller loungemöbler. Fritt läge i söder med sol hela dagen.

Föreningen genomförde stambyte 1999.
Badrum
Klinkergolv och ljusa kaklade väggar. Här finns vägghängd WC, dusch, handfat, spegel och belysning, handduksvärmare samt fristående badkar. Här finns plats för fristående skåp eller om man vill installera tvättmaskin och torktumlare. Installation för tvättmaskin finns förberett.

WC/dusch
Klinkergolv och kaklade väggar. Här finns vägghängd WC, dusch, handfat, badrumsskåp med spegel samt belysning.

Sovrum 1, 2 och 3 är alla rymliga sovrum med parkettgolv och ljusa tapeter. Här finns plats för större säng, garderob samt skrivbord. Fritt läge utan insyn.

Sovrum 4, parkettgolv och ljus tapet. Det största sovrummet med plats för dubbelsäng, garderob och övrig förvaring. Stort fönster mot innergård.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 7, hiss finns

Avgift

5 418 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV, bredband, ip-telefoni, fast el

Andel i föreningen

0,56455%

Andel av årsavgiften

0,56455%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 augusti 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Siken 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 998 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 3 998 kr
Beräknat antal personer: 5

Övrigt

Lägenheten ligger i ett lugnt och grönskande bostadskvarter som kännetecknas av flera levande sociala ytor för boende i alla åldrar.

Föreningen har under de senaste decenniet utvecklats till en av de mest omtyckta föreningarna i Tyresö med en 5 minuters promenad till Tyresö Centrum med sitt utbud av affärer, restauranger, cafeér, välsorterade mataffärer, systembolag, bibliotek och vårdcentral. Flera populära förskolor och skolor ligger på promenadavstånd.

Ett förråd i markplan tillhör lägenheten och tillgång till en stor och fin gemensam tvättstuga i portalen mellan port 9 och 11.

P-plats finns att hyra för 150 kr/månad, en garageplats kostar 450 kr/månad. För närvarande finns lediga platser att hyra.

Alla stora arbeten är gjorda i och kring fastigheten.

Närhet till centrum, bussar, golfbana, simhall etc.

Förening

Namn

HSB Brf Siken

Om föreningen

Föreningen består av ett flervåningshus, Sikvägen 1-23. Huset omfattar 208 lägenheter och
byggdes färdigt under 1963 då inflyttning började. Föreningen bildades dock redan
1960 och har varit medlem i HSB Stockholm sedan dess och är en av Tyresös äldsta föreningar. Det är en välskött förening med stambytta badrum och kök. Ventilationen har gåtts igenom och godkänts, s k OVK-besiktning. Föreningens trapphus har målats i vackra diskreta färger under 2007. Även tvättstugan har fått en uppfräschning. 2010 har porttelefon installerats och radonmätning genomförts. Sikens område har genomgått en ansiktslyftning med bl a ny utebelysning, alléträd, gräsmattor och stenlagda gångstigar. Alla balkonger är renoverade och inglasade 1993-94.
Hissrenovering och ny takbeläggning 2001 samt nya parkeringsplatser och garage 2014.

Kabel-TV från ComHem, bredband via Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbit) och ip-telefoni ingår i månadsavgiften.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningens tvättstuga finns mellan port 9 och 11 och är försedd med många tvättmaskiner och torktumlare. Det finns källarförråd som tillhör lägenheterna. Föreningen har tre uthyrningsrum i port 17 som kan hyras av medlemmarna. Cykelrum finns och ytterligare garage för långstidsförvaring av cyklar håller på att färdigställas. Vid Siklöjevägen finns föreningens kompostering.

Garage kostar 450:-/mån och P-plats kostar 150:-/mån. Lediga garage- och platser finns. (aug -2017). För besökande finns det avgiftsfria parkeringstillstånd utdelade till samtliga lägenheter. Hela vårt garage- och parkeringsområde utmed Siklöjevägen gäller som gästparkering. Avstånd till SL-buss ca 100 m, till Tyresö C, ca 150 m och med bil till Stockholm C ca 20 minuter. Nära golfbana och vackra strövområden.

Hemförsäkring
Föreningen har tecknat kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Varje enskild medlem ansvarar för att ha egen hemförsäkring som grund.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kr. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kr.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (år 2017 = 448 kr) och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (år 2017 = 1120 kr).

För mer info se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/siken

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

208

Renoveringar

Förutom det årliga underhållet har under åren utförts flera större renoveringar som:
1983 Fönsterbyte
1993 Tilläggsisolering av fasader och balkongutbyggnad med inglasning.
1999 Stambyte med badrumsrenovering.
2001 Hissrenovering och ny takbeläggning
2002 Ombyggnad av utemiljön
2005 Nytt ventilationssystem
2006 Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
2007 Trapphus, entréer och tvättstugor renoveras
2010 Nya portar och installation av porttelefon
2014 Nya garage och parkeringsplatser

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, polis, bank, arbetsförmedling och postservice.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum
470 m
Pim Cayenne AB
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
350 m
Saltsjöbaden Centrum
4,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Solskenet AB
380 m
Öppen Förskola Familjecenter
440 m
Kollektivtrafik
Sikvägen
190 m
Bäverbäcken
210 m
Grundskolor
Stimmet Skola/Särskola
210 m
Total Athlete Development Sthlm
580 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan Tyresö
810 m
Östra Gymnasiet
5,5 km
Universitet & Högskolor
Becker Growth Consulting AB
3,6 km
Martin H Ström AB
5,1 km
Banker
Nordea Bank AB
500 m
Swedbank
580 m
Golfbanor & Golfklubbar
Bertlin & Co i Handen AB
310 m
Ncf Nordic Corporate Finance AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tyresö Sportcenter AB
340 m
Medley Tyresö simhall
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Tyresö Nya Badanläggning AB
390 m
Medley Tyresö Aquarena
390 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Malin Clavering för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte