Stenstigen 2B

Bilder

  • Såld!
  • Huset i kvällsljus.
  • Utsiktsbild från allrummet
  • Kvällsbild.
  • Fantastiska terrasser i olika nivåer
  • Serveringsbänk i mörk granit

Stenstigen 2B , Tyresö strand , Tyresö

Välkommen till denna stilfulla villa på totalt 208 kvm. Byggt 2012 med 6 rum varav 4 sovrum. Utsikt mot havet och över Tyresö Strand. Stilfullt och exklusivt kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Stort garage samt carport och markparkering. Fantastisk trädgård med genomtänkta lösningar såsom integrerat bevattningssystem och robotgräsklippare. Trädäckad altan runtom hela huset samt i olika nivåer med bland annat utomhusspa och lounge. Lätt kuperad tomt med plats för lek och umgänge. Huset är besiktigat samt försäkrat mot dolda fel. Kort sagt, letar ni efter ett stilrent hus i Tyresö Strand, med solterrasser och Spabad, då har ni kommit rätt!

168 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
168 kvm
Biarea:
39 kvm
Tomtarea:
1 530 kvm
Byggår:
2012
Driftskostnad:
2 733 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

168 kvm

Biarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

Huset har genomtänkt planlösning, påkostade detaljer och smakfulla materialval. Från entrén nås ett mindre sovrum/arbetsrum till höger och ett stilrent badrum med golvvärme till vänster. Rakt fram når man vardagsrummet vilket har öppen planlösning med det modernt utrustade köket. Fönstren här bjuder utöver ett generöst ljusinsläpp även ett flertal utblickar mot hav, grönska och Tyresö Strands takåsar.
På husets övre plan ryms hela tre sovrum, två klädkammare och ett stilrent badrum. Här finns även familjens gemensamma rum för umgänge och avkoppling med effektfulla ljusnischer och stämningsfull utsikt över Erstaviken.
Kök
Modernt påkostat kök från Vedum med vita släta luckor och s.k."push to open"-funktion på samtliga luckor och lådor. Bänkskiva i svart matt granit med underlimmad diskho i svart silgranit och rostfri blandare med duschfunktion från Blanco. Stänkskydd i vitmålat härdat glas. Integrerad kyl respektive frys samt diskmaskin. 90 cm bred induktionshäll från Siemens, med ett flertal varierande värmezoner. 90 cm bred fläktkåpa. Inbyggnadsugn och mikrovågsugn i högskåp. Köksö och högskåp med mycket förvaring samt vinkyl från Climadiff med två temperaturzoner. Samtliga vitvaror är från Siemens förutom diskmaskinen vilken är av märket Bosch. Integrerade spotlights i överskåp.
Badrum
Vitt helkaklat badrum med vitt klinkergolv. Massagebadkar från Villroy & Bosch med duschblandare. WC, tvättställ med komod och högskåp samt handdukshängare och beslag.
Duschrum
Vitt helkaklat duschrum med vitt klinkergolv med golvvärme. Dusch, WC och tvättställ med komod. Handdukshängare och beslag.
Sovrum
Samtliga rum har vitmålade väggar förutom sovrummet på nedervåningen respektive de två klädkamrarna vilka har tapetserade väggar.
Genomgående högtryckslaminatgolv typ ek. Helglasad fransk balkong i allrummet på övervåningen respektive helglasad altandörr på nedervåningen.

Tvättstuga
Ljus och funktionell tvättstuga med egen grovingång och massor av förvaringsmöjligheter under husets trappa.
Tvättho, torktumlare, torkskåp och städskåp samt ett flertal skåp och lådor för klädvård. Här finns även husets frånluftsvärmepump och teknikskåp.
Groventré
Separat groventré tillika tvättstuga. Genom smart utnyttjade kvadrat inryms här goda förvaringsmöjligheter för hela familjens ytterkläder, tränings- och fritidstillbehör.

Garage och parkering
Cirka 39 kvm stort garage med elport, dörringång, betonggolv och väggar av putsade lecablock. Det finns även goda parkeringsmöjligheter i intilliggande carport samt asfaltsyta på husets framsida.
Trädgård
Trädgårdstomt med både spännande nivåskillnader och plana ytor med gräsmatta. Högt läge med fantastisk vy över området och havet. Väl genomtänkt trädgård planerad tillsammans med trädgårdsarkitekt vilken tar tillvara på årstidernas förutsättningar på ett genomtänkt sätt. Allt från praktmagnolians tidiga blomning på bar kvist till höstens skörd av grönsaker och prynadsgräs i höströda toner.
Tomten erbjuder även plats för odling, lek och umgänge och har inslag av frilagt berg och natur. Ett flertal förrådsmöjligheter för trädgårdsbestyr under altandäck.
Trädgården har fullt utbyggt automatiskt bevattningssystem och förberedelse för robotgräsklippare. Större delen av tomten är dessutom inhägnad med rådjursnät för skydd av växter. För den som vill botanisera ytterligare finns bygglov och delvis monterad grundform för ett ca 9 kvm stort växthus intill huset.
Trädäck
Från vardagsrummet når man det övre trädäcket vilket erbjuder havsutsikt och sol hela dagen samt inrymmer möblering inför såväl stora som små middagsbjudningar. Härifrån har man även direktaccess till det nedre altanplanet där spabadet och loungen finns vilket erbjuder avslappnad samvaro i såväl sol som skugga.
Uppvärmning
Golvvärme i nedervåningen och radiatorer på övervåningen kopplade till frånluftsvärmepump med värmeåtervinning från Nibe.
Pumpen förser huset med värme, varmvatten och ventilation och har ett flertal verkningsgradshöjande faktorer vilka medverkar till mycket låg energiförbrukning.
Stor kraftig kompressor dimensionerad för bostad upp till 200 kvm.
Byggnadssätt:
Grundmur: lecablock på berg respektive betongsula
Grundläggning: Betongplatta på mark respektive lecablock på berg/ betongsula
Tak: Grå betongtakpannor
Övrigt
Huset är besiktigat och protokoll kommer att finnas tillgängligt på visningen.
Vardagsrummet har viss förberedelse för braskamin i position enligt planritning.
Fastigheten är ansluten med fiber från Telia Öppen Fiber.
Huset har ett teknikskåp med nätverksuttag till respektive rum.
Bevattningssystem för automatisk bevattning, med regnsensor och styrning via mobil/internet
Automatisk energisnål utomhusbelysning med styrning via mobil/internet.
Parabol från Canal Digital installerad.
Majoriteten av husets belysning är kopplade till dimmers.
Gott om förvaringsutrymme på vinden, i garaget och i två skjul under trädäck.
Huset är besiktigat samt försäkrat mot dolda fel.

Byggnad

Byggnadstyp

2-våningshus ovanpå garage/källare

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Frånluftvärmepump med värmeåtervinning från Nibe.

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Putsad Leca
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betontakpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Terrasser runtom huset i olika plan och väderstreck. Integrerat spabad från Hydropool.

Fastighetsbeteckning

Stenen 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 000 kr
VA: 7 400 kr
Försäkring: 8 400 kr

Kommentar

Uppvärmning och hushållsel: 17 000 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 611 000 kr, varav byggnadsvärde 2 701 000 kr

Summa pantbrev

6 290 000 kr

Tomt

Areal: 1 530 kvm
Tomttyp: trädgårds/naturtomt

Tomtbeskrivning

Lätt kuperad trädgårdstomt med plats för lek och umgänge. Förråd. Flera trädäck med bland annat spabad.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Tyresö strand

Tyresö Strand är ett attraktivt och växande villaområde med närhet till havet - Erstaviken gränsande i norr. Mycket grönområden och med omgivningar i kulturhistorisk miljö med bl.a.Tyresö kyrka och Tyresö slott med sin vackra slottspark.

Kommunikation

För den som vill åka kollektivt till och från Tyresö så är det enklast att ta bussen till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Buss 814 går ifrån Tyresö strand till och från Gullmarsplan på ca 30 minuter, med avgångar var 20:e minut under rusningstid, Buss 824 som går till och från Handenterminalen från Tyresö strand. Från hållplats Strandallén går Linje 875 till Tyresö Centrum och linje 815 till Gullmarsplan och 815C till Vattugatan (T-centralen). För den som åker bil så är det väg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar som går ut i Skärgården och även in till centrala Stockholm.

Närservice

Strandtorget är närmaste centrum med en bl.a. en livsmedelsbutik med spelbutik och postservice, café/inredningsbutik, klädbutik, restauranger, frisörsalonger och bibliotek. I närbelägna Tyresö Centrum finns i princip tillgång till allt ett modernt centrum kan erbjuda. Närmaste skolor är Strandskolan och Tyresö skola med förskolor och klass 1 - 9. Flera förskolor ligger i närområdet, som tex Strandpärlan, Hästhagen, Rotvik, Stjärnan och Slottsvillan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum Tyresö Strands Livs
1,4 km
Svensk Kyla i Stockholm AB
1,4 km
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
2,6 km
Saltsjöbaden Centrum
3,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Rotvik
950 m
Cassiopeja Förskola
1 km
Grundskolor
Strandpärlan Förskola
1,3 km
Tyresö förskola o skola
1,8 km
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan Tyresö
3,1 km
Banker
Nordea Bank AB
2,8 km
Swedbank
2,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ncf Nordic Corporate Finance AB
530 m
Saltsjöbadens Golfklubb AB
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Strandhallen Idrottshall och Sporthall
1,4 km
Trollbäckens Tennisklubb
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Medley Tyresö Aquarena
2,7 km
Tyresö Nya Badanläggning AB
2,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Conny Lindberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte