Skogsängsvägen 55

Bilder

  • Såld!

Skogsängsvägen 55 , Trollbäcken , Tyresö

Stilfull och bra planerad 1 - plansvilla om dryga 100 kvm, tomt med stor altan där solen är med precis hela dagen. Närhet till skola och förskola. Bra kommunikationer med nära till buss. Här finns närhet till naturen.

100 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
100 kvm
Biarea:
34 kvm
Tomtarea:
1 224 kvm
Byggår:
1961
Driftskostnad:
2 704 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

100 kvm

Biarea

34 kvm

Rumsbeskrivning

Här finns boendet för dig som värderar ett fördelaktigt läge med närhet till det mesta. Framsidan ligger i bästa solläge med sol hela dagen på altan. Här kan man avnjuta måltider i goda vänners lag eller bara slå sig ner och njuta av en god bok. Plan och lekvänlig tomt i omtyckta Trollbäcken med gångavstånd till förskola och bra skola. Området ligger naturnära med skogsparti precis bakom. Nära kommunikationer, buss till Gullmarsplan tar ca 25 min. Det är inte alls långt till Tyresö Centrum. Närhet till fotbollsplan och lekplats för barnfamiljen.

Hall:
Ljus och rymlig entréhall med gott om plats för kappavhängning och förvaringsmöbler. Hallen öppnar upp fint in mot resten av huset och fortsätter bort mot sovrummen. Utanför Badrummet finns praktisk kappavhägnings möjligheter. I slutet på hallen finns det plats för en skrivbordshörna eller varför inte en mysig läshörna. Väggarna är vitmålade och golvet är ett grått klinkergolv med vattenburen golvvärme som sedan övergår i ett trägolv.

Kök:
Stilfullt renoverat kök med plats för matbord, fönsterpartier som tillför fint ljus i köket. Skåpsluckor i vitt samspelar fint med mörkare laminatbänkskiva i och där öppenheten ut mot hallen bidrar ytterligare till kökets trivsamma och välkomnande känsla. Köket är utrustat med kyl/frys med ismaskin i rostfritt, spishäll, spisfläkt i rostfritt, varmluftsugn, diskmaskin. Golvet är ett trägolv med vattenburengolvvärme och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum:
Stort och härligt vardagsrum med fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna, plats för soffmöblemang och tv-möbel. Braskamin vilket ger en härlig mysfaktor så här års men även går att hjälpa på uppvärmningen. Möjlighet att ha matplats om man så önskar. Golvet är ett ekparkett och väggarna är vitmålade.

Badrum:
Stilfullt och helkaklat badrum från 2011 med bubbelbadkar. Utrustat med kommod, belyst spegel, wc, handukstork, spotlights i taket och golvvärme. Klinkergolv i svart och vitt kakel.

Sovrum 1:
Rogivande sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i form av stor garderob med skjutdörrar. Stort härligt fönster som ger fint ljusinsläpp ingen insyn. Väggarna är målade i vitt med ett ljust laminatgolv.

Sovrum 2
Lite mindre sovrum eller arbetsrum. Får plats säng och sängmöblemang. Väggarna är målade i gråa nyanser och golvet är ett ljust laminatgolv.

Sovrum 3:
Rogivande sovrum med plats för säng och sängmöblemang samt skrivbordsmöbel. Väggarna är målade i vitt och golvet är ett laminatgolv liknande en bilbana.

Klädkammare:
Praktisk klädkammare med fönster vilket ger det många användningsområden.

Tvättstuga:
Praktisk och välutrustad tvättstuga med arbetsbänk samt förvaring både över och under. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare och frånluftsvärmepumpen. Här finns möjligheter för praktisk förvaring om man skulle vilja ha linne, handdukar eller annat i tvättstugan. Väggarna är ljusa och golvet ett grått klinkergolv. Grovingång från baksidan av huset och praktisk förråd i anslutning. Från tvättstugan nås vinden genom vindslucka.

Duschrum med bastu:
Helkaklat duschrum med bastu med elaggregat. Utrustat med wc, handfat, belyst spegel, spotlights och golvvärme. Kakel och klinkers i vitt och blått.

Sovrum 4
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring om så önskas. Ligger i direkt anslutning till duschrummet. Väggarna är vitmålade och golvet är ett grått laminatgolv. detta sovrum ligger avskilt i huset.

Uteplats
På framsidan finns en stor altan med platsbyggd trädgårdsgrupp, här går det att bjuda hem familj och vänner för trivsamma grillmiddagar. Solen finns på framsidan precis hela dagen och med installerad infravärme så går altanen att använda mycket och länge under hösten och våren. Det är en plan och lekvänlig tomt på framsidan och på baksidan är det skogstomt. Rabatter finns utmed uppfarten vilket ger möjlighet för den med gröna fingrar. Här går det att få till sin egna lilla oas.

Direkt närhet till gym bara 2 minuter bort.

Huset är BESIKTIGAT och energideklaration är genomför.

Varmt välkomna på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Vattenburen el, frånluftsvärmepump från 2000

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Blå/lättbetong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Takpannor

Övrigt

Yttertaket är omlagt 1995 med ny underlagspapp, läkt och pannor. Larm finns. Omdragen ventilation 2000.

Asfalterad uppfart med plats för upp till 3 bilar. Möjlighet att parkera på andra sidan gatan om man har vänner över .Fristående garage i ursprungligt skick och ett mindre förråd. Garaget är i sämre skick. Lov för rivning har nuvarande ägare ansökt om och kostnad för rivning finns på offert.

Härlig rogivande trädgårds tomt med stor och härlig altan med platsbyggd trädgårdsgrupp med infravärme. Hit bjuder du gärna hem på en härlig sommar lunch eller varför inte grillmiddag med familj och vänner. Otroligt härlig plats där du har solen med dig hela dagen.

Tomten är lättskött med en plangräsmatta på framsidan, samt skogstomt på baksidan vilket gör att det blir lätt att ha han om. Det finns rabatter ut med utfarten för den med gröna fingrar här finns det möjlighet att göra detta till ens egna lilla oas. På framsidan finns det eluttag och det finns utkastare för trädgårdsslag.

Det finns en möjlighet att göra om huset och dela av så det går att hyra ut en del, eftersom att det finns en ytterdörr på baksidan ut från tvättstugan. Det finns ett flertal sätt man skulle kunna göra detta på.

Fastighetsbeteckning

Näsby 84:24

Övriga byggnader

Sport och föreningslivet:
Det finns ett stort engagemang i sport och idrottande för ungdomen i kommunen. Med fotboll, hockey, innebandy, friidrott, golf, tennis, badminton samt simhall är bara några av det alternativ som finns. Kommunen har motionsspår vid Alby Friluftsgård samt vid Barnsjön.

Badplatser:
Tyresö är en kommun omgiven av vatten så här finns ett flertal badplatser. Här är några av dem Hästhagsbadet, Kumlabadet, Albybadet samt Trinntorpsbadet.

Kommunikationer:
Från Busshållplats Marsvägen går bussar mot Gullmarsplan och det tar ca 30 min. Det går även att gå ut till Gudöbroleden och ta bussen, där går ett flertal busslinjer som passerar med bara ett par minuters mellanrum under rusningstrafik och tar dig till Gullmarsplan på ca 25 minuter. Det passerar även bussar mot Tyresö C samt mot Haninge.

Förskola/skola:
Det finns ett flertal Förskolor i Trollbäcken. Kommunen har 4 olika förskolor sen finns det även 7-8 fristående förskolor i området.
Skolor från F-6 Är Fornuddsskolan, Sofiebergsskolan samt Hanvikens skola. Tyresö Skola från F-9, Kumla skolan är från F-9. Kunskapsskolan från 6-9.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 450 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 200 kr
VA: 5 400 kr
Renhållning: 3 500 kr
Sotning: 150 kr
Försäkring: 7 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 678 000 kr

Summa pantbrev

2 541 000 kr

Tomt

Areal: 1 224 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Bra att veta:
- Köket renoverades 2011
- Badrummet renoverades 2011
- Nivellgolv har lagts in 2011
Nivellgolv finns i entréhall, kök, hall utmed sovrum, sovrum (barnrum) närmast kök samt den del av tvättstuga som har golvvärme (ca 1 meter in från hallen).
Vilket är en golvkonstruktion som gör att golven ventileras.
- Frånluftsvärmepumpen installerades 2000
- Mekanisk ventilation installerades 2000
- Vitvaror från 2011
- Diskmaskin från 2013
- Tvättmaskin från 2006
- Torktumlare från 2012
- Infravärme installerades för ca 1,5 år sedan.
- Öppen fiber är installerad från Telia
- Parabol finns men går ej att få Comhem.
- Taket är omlagt 1995

Viktiga dokument

Om området

Trollbäcken

Tyresö är en mycket naturskön kommun med många grönområden och blandad bebygelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet och besitter idag sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Från Trollbäcken går bussar till Gullmarsplan cirka var tionde minut, med en restid till Gullmarsplan på ca: 20 minuter. Under rusningstrafik går också direktbuss från/till Cityterminalen(Klarabergsviadukten), restid på cirka 25 minuter.

Närservice

I Trollbäckens centrum/ Alléplan finns det mesta som t.ex matvarubutiker, blomsteraffärer, restauranger, inredningsbutiker, bibliotek och social service, som vårdcentral, apotek och tandläkarmottagning och i Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Där finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, arbetsförmedling, försäkringskassa, bibliotek, polis, bank och postservice.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Grand Pasta
90 m
Rudbo Mat AB
740 m
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
2,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Trollsländan Förskola
360 m
Kardemumman Förskola
1 km
Kollektivtrafik
Plogstigen
160 m
Allfartsvägen
230 m
Grundskolor
Njupkärrs skola
910 m
Kumla Skola
1 km
Gymnasium
Tyresö Gymnasium
1,3 km
Internationella Engelska Skolan Tyresö
2,2 km
Universitet & Högskolor
Martin H Ström AB
3,1 km
Banker
Swedbank
1,9 km
Nordea Bank AB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Bertlin & Co i Handen AB
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Trollbäcken idrottsplats
310 m
Wättinge Idrottshall och Sporthall
970 m
Simhallar & Utomhusbad
Barnsjöbadet
910 m
Hästhagsbadet
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Nohagen för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte