Bollmoravägen 2, 3 tr

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Bollmoravägen 2, 3tr
  • Fasadbild - Bollmoravägen 2, 3 tr
  • Stilfullt renoverat kök
  • Matplats invid fönsterpartier
  • Köket

Bollmoravägen 2, 3 tr , Centrala Tyresö , Tyresö

Välplanerad och ljus 2:a om 51,5 kvm med hiss i omtyckta och centrumnära, stabila Brf Gösen. Köket är stilfullt renoverat. Lägenheten ligger med inglasad balkong ut mot innergården i västläge med milsvid utsikt! Stambytt förening ett stenkast från centrum. Bra med kommunikationer med buss precis utanför!

51,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 102 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
73
Byggår:
1959-1961
Driftskostnad:
305 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en ljus och välplanerad 2:a om 51,5 kvm med gott om förvaring, balkong i öppet och insynsfritt västerläge med milsvid utsikt! Bra och stabila föreningen Gösen. Köket renoverades -10, badrummet är helkaklat och stambytt! Centrumnära läge med bara minuters promenad ner till centrum och busshållplats precis utanför med bussar in mot Gullmarsplan och Stockholms central.

Hall:
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ytterligare förvaring finns i form av platsbyggd garderober med spegelsjutdörrar. Ljust laminat golv som även fortsätter ut i sovrummet och vita väggar.

Kök
Stilfullt och helrenoverat kök med plats för matbord invid tilltagna fönsterpartier som tillför fint ljus i köket. Skåpsluckor i vitt samspelar fint med arbetsbänk i ek och moderna vitvaror. Köket är utrustat med kyl/frys, spisfläkt i rostfritt, spishäll, ugn. Golvet är ett ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt med en vägg som är målad i en lugn ljust grön/gråton.

Badrum:
Helkaklat badrum med ljust kakel med en bård och kl. Utrustat med kommod i vitt, belyst spegelskåp, WC, badkar, vattenburen handdukstork samt uttag för tvättmaskin.

Vardagsrum:
Vardagsrummet välkomnar dig med en öppen ljus yta och fint ljusflöde från stora fönsterpartier med utgång till trivsam balkong i bästa väst läge med milsvid utsikt! Här är golvet belagt med ekparkett och väggarna är tapetserade i vitt. Gott om plats för stor soffgrupp och tv-möbel och matplats om man så vill.

Sovrum
Rogivande sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng. Golvet är belagt med ett ljust laminatgolv och väggarna är tapetserade i vitt. Stort fönster släpper in härligt med ljus.

Inglasad balkong:
Stor inglasad balkong i öppet och insynsfritt västerläge, här kan man njuta av solnedgången i goda vänners lag. Med inglasning ger detta ett extra rum att njuta av då det även är installerat infravärme.

Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr och till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3,3 kvm.

Huset ligger ett stenkast från Tyresö centrum med närhet till idrottsaktiviteter som bl.a. ishallen, golfbanan, flertalet träningsanläggningar och tennishallen. Runt hörnet finns den vackra naturen runt Alby naturreservat. Just utanför porten huset går flertalet busslinjer till bl.a. Stockholm central, Gullmarsplan, Nacka och Haninge/Handen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 8, hiss finns

Avgift

3 102 kr Inkl värme, vatten och kabel-TV

Andel i föreningen

0,43504%

Andel av årsavgiften

0,43504%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus

Byggnadsår

1959-1961

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 100 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Underhåll av fastigheten:
Gösen har varit och är noga med att sköta om sina fastigheter. Bland annat har följande större arbeten genomförts under åren:
Isolering av fasader samt plåtbeklädnad.
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnad.
Stambyte i samtliga lägenheter (början av 2000-talet).
Soprum med källsortering samt grovsophus med mc- och mopedgarage.
Renovering av trapphus med målning och rörelsestyrd belysning.
Nya portar i ek enligt ursprungsritningarna.
Aptussystemet.
Nya p-platser med eluttag.
Nytt ventilationssystem, nya undercentraler i båda husen, nytt fläktsystem som återvinner värme och sparar rejält med pengar (2009-2010).
Vindsbjälklagret har tilläggsisolerats.

Fastighetsbeteckning

Gösen 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 667 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 347 kr
Försäkring: 1 320 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Förråd:
Ett källarförråd tillhör lägenheten.

Föreningslokal:
Under 2013 så byggde vi om och renoverade en källarlokal i 2:ans port, denna är nu vår föreningslokal för uthyrning till våra boende. Lokalen har kök, toalett och ett stort samlingsrum med plats för 30-40 personer. Köket är utrustat med porslin för 30 personer. Ingång till lokalen finns inne ifrån 2:ans port samt från framsidan av huset via trätrappan.

Barnvagnsrum:
Föreningen har fyra barnvagnsrum, ett i varje port. För att få tillgång till barnvagnsrummen kontaktar du styrelsen. Rummen öppnas med nyckelbrickan.

Bredband/TV:
I alla våra lägenheter finns det bredbandsuppkoppling från ComHem och Bredbandsbolaget. För mer information hur du ansluter dig eller vilka tjänster som finns att tillgå kontakta respektive bolag.

Cykelrum:
Använd cykelställen utanför portarna eller cykelrummen i 4:an och 12:an. Cykelrummen öppnas med nyckelbrickan.

Försäkring:
Brf Gösen har hos Länsförsäkringar tecknat ett bostadsrättstillägg för alla föreningens medlemmar, alltså den tilläggsförsäkring som täcker "glappet" mellan din vanliga hemförsäkring och den försäkring som föreningen har för fastigheterna. OBS: Du ska givetvis teckna en vanlig hemförsäkring ändå. Hör med ditt försäkringsbolag vad som gäller.

Parkering:
Föreningen har 148 parkeringsplatser, alla med eluttag. Platserna kostar 250:-/månad, en kostnad som påförs din avgiftsavi. Vi har för närvarande ingen kö till p-platserna ( enligt information på föreningens hemsida 2016-09-01). MC- och mopedförråd finns att hyra i samma hus som grovsoprummet. Vill du hyra en fordonsplats kontaktar du HSB Servicecenter. Framför Bollmoravägen 2 finns även en mindre uppställningsplats för mc.

Hobbyrum:
Föreningen har ett hobbyrum/snickarlokal, med ingång från cykelrummet på Bollmoravägen 12. Här finns verktyg att låna och gott om utrymme för dina projekt. Vill du använda hobbyrummet tar du kontakt med Rolf Björnebro, Bollmoravägen 12.

Bra att veta:
- Köket är renoverat -10
- Spishäll och ugn från Aspes -10
- Spisfläkt i rostfritt -10
- Kyl/frys från Electrolux från -16
- Uttag för vatten och el finns till tvättmaskin.
- Automatsäkringar och jordat i kök och badrum.
- Persiener i alla fönster.
- Förrådet ligger i källaren och är ca 3,3 kvm.

Förening

Namn

HSB Brf Gösen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl a övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Parkering med eluttag finns att hyra för 250 kr per månad. Bredband/kabel-TV via ComHem eller Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbps) Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.

Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering. Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus. Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning. Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem.

Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser.

Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006. Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (år 2016 = 443 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (år 2016 = 1107,5kr).

Föreningen höjde årsavgiften med 5% den 1/1 -15.

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se

Om området

Centrala Tyresö

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebygelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, polis, bank arbetsförmedling och postservice.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Gamla Stans Livs
240 m
ICA Kvantum
330 m
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
230 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Öppen Förskola Familjecenter
310 m
Förskolan Solskenet AB
590 m
Kollektivtrafik
Sikvägen
40 m
Bäverbäcken
400 m
Grundskolor
Stimmet Skola/Särskola
340 m
Tyresö Montessoriskola AB
560 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan Tyresö
580 m
Tyresö Gymnasium
1,4 km
Universitet & Högskolor
Becker Growth Consulting AB
3,8 km
Banker
Nordea Bank AB
330 m
Swedbank
400 m
Golfbanor & Golfklubbar
Bertlin & Co i Handen AB
470 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Tyresö Nya Badanläggning AB
180 m
Medley Tyresö simhall
180 m
Simhallar & Utomhusbad
Tyresö Nya Badanläggning AB
180 m
Vattenhuset AB
610 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Nohagen för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte