Sikvägen 15, 1 tr

Bilder

  • Såld!
  • Fasad
  • Rymlig inglasad balkong i öppet söderläge
  • Kök med matplats
  • Matplats i kök
  • Fina glasdörrar mellan kök och vardagsrum

Sikvägen 15, 1 tr , Tyresö Centrum , TYRESÖ

Välplanerad 3:a i populära HSB Brf Siken, med stor inglasad balkong och helkaklat badrum. Huset ligger fint beläget nära Tyresö centrum, kommunikationer och naturen.

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 237 kr Inkl, värme, va, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
123
Byggår:
1962
Driftskostnad:
299 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Välplanerad 3:a i populära HSB Brf Siken med balkong i öppet och fritt söderläge!

Stort helkaklat badrum renoverat i samband med föreningens stambyte. Badrummet har kakel och klinkers i ljusa färger. Badrummet har duschhörna, vägghängd wc, handdukstork, tvättställ och en tvättmaskin.

Rymligt kök med stor matplats och gott om förvaring och arbetsyta. Vitvaror med kyl, frys och spis. Stor matplats med gott om plats för vänner och den stora familjen. Köket har en stor dörröppning med fina glasdörrar mot vardagsrum som ger trevlig ljusgenomsläpp.

Rymlig hall med klädkammare, garderob och plats för avhängning. Hallen har klinkergolv närmast entrén och ljusa väggar. Klädkammaren som är en s k "walk in closet" är mycket rymlig. I anslutning till hallen så finns, utöver klädkammaren, lägenhetens båda sovrum, kök, badrum och vardagsrum.

Lägenheten har två ljusa, rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Sovrummen har ljusa plastmattor på golv och ljusa väggar.

Rymligt vardagsrum med parkettgolv och ljusa väggar. Vardagsrummet har stora fönster och här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möbler. Från vardagsrummet finns utgång till balkongen.

Stor inglasad balkong i öppet och insynsfritt söderläge. På balkongen finns gott om plats för utemöbler.

Lägenheten har ett tillhörande lägenhetsförråd och huset ligger väl beläget nära bl.a. Tyresö centrum, kommunikationer, golfbanan, sportanläggningar och med fina promenadvägar ut till Alby friluftsområde.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

4 237 kr Inkl, värme, va, kabel-tv & bredband

Andel i föreningen

0,44121%

Andel av årsavgiften

0,44121%

Byggnad

Byggnadstyp

8-våningshus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Centralvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 augusti 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tyresö-Siken:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 599 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 852 kr
Försäkring: 2 747 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Säljaren har hemförsäkring genom TryggHansa. Kostnad: 2 747 kr/år. Säljaren har senaste månaden betalat ca 71 kr/mån för elförbrukning.

Övrigt

Lägenheten har inglasad balkong och ett tillhörande lägenhetsförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Siken

Om föreningen

Föreningen är en av Tyresös äldsta och har totalt 208 lägenheter. Det är en välskött förening med stambytta badrum och kök. Ventilationen har gåtts igenom och godkänts, s k OVK-besiktning. Föreningens trapphus har målats i vackra diskreta färger under 2007. Även tvättstugan har fått en uppfräschning. 2010 har porttelefon installerats och radonmätning genomförts. Sikens område har genomgått en ansiktslyftning med bl a ny utebelysning, alléträd, gräsmattor och stenlagda gångstigar. Alla balkonger är renoverade och inglasade 1993-94.
Hissrenovering och ny takbeläggning 2001 samt nya parkeringsplatser och garage 2014.

Kabel-TV från ComHem, bredband via Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbit) och ip-telefoni ingår i månadsavgiften.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningens tvättstuga finns mellan port 9 och 11 och är försedd med många tvättmaskiner och torktumlare. Det finns källarförråd som tillhör lägenheterna. Föreningern har tre uthyrningsrum som kan hyras av medlemmarna. Cykelrum finns och ytterligare garage för långstidsförvaring av cyklar håller på att färdigställas. Vid Siklöjevägen finns föreningens kompostering.

Garage kostar 350:-/mån och P-plats kostar 150:-/mån. Avstånd till SL-buss ca 100 m, till Tyresö C, ca 150 m och med bil till Stockholm C ca 20 minuter. Nära golfbana och vackra strövområden.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kr. Årsavgift betalas av köparen/na 125 kr.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (år 2011 = 428 kr) och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (år 2011 = 1070 kr).

För mer info se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/siken

Om området

Tyresö Centrum

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebygelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Cityterminalen, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag, restauranger och biograf. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, polis, bank arbetsförmedling och postservice.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum
460 m
Pim Cayenne AB
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Tyresö Centrum
340 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Solskenet AB
410 m
Öppen Förskola Familjecenter
430 m
Kollektivtrafik
Sikvägen
170 m
Bäverbäcken
220 m
Grundskolor
Stimmet Skola/Särskola
230 m
Total Athlete Development Sthlm
600 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan Tyresö
790 m
Tyresö Gymnasium
1,4 km
Universitet & Högskolor
Becker Growth Consulting AB
3,6 km
Banker
Nordea Bank AB
490 m
Swedbank
570 m
Golfbanor & Golfklubbar
Bertlin & Co i Handen AB
310 m
Ncf Nordic Corporate Finance AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Medley Tyresö Aquarena
370 m
Tyresö Nya Badanläggning AB
370 m
Simhallar & Utomhusbad
Tyresö Nya Badanläggning AB
370 m
Medley Tyresö Aquarena
370 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till David Hedenström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte