Pommern 21

Bilder

  • Såld!
  • Fasad
  • Fasad
  • Fasad
  • Kök
  • Vardagsrum

Pommern 21 , , Södertälje

Detta sommarhus har stor karaktär tillsammans med sin omgivning. På tomten finns goda planteringsmöjligheter för den med intresse. Med endast 750 meter kommer man ner till Mälaren för bad om sommaren. Sommarhuset ligger nära vägen och endast 5 mil från Stockholm. Huset har även nära till Nykvarn centrum och dess utbud. Med inbjudande naturområden och sevärdheter runt om är Pommern ett område man inte vill missa. Från huset har man sjöglimt till lilla Djupvikssjön. För den som trivs för bra om sommaren här och inte vill lämna när hösttecken börjar synas finns möjlighet att bygga om huset till en åretruntbostad.

36 kvm, 2 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
36 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
1 243 kvm
Byggår:
1955
Driftskostnad:
791 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

36 kvm

Biarea

8 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Litet pittoreskt kök med blåa original luckor från mitten av 50-talet. Kyl/frys samt spis finns. Underskåp och överskåp med en del arbetsytor. Matbordsskiva in till fönster med plats för några personer.

Sovrum

Sovrum med trägolv och trätak. Två platsbyggda garderober med gott om plats för förvaring. Delvis platsbyggd våningssäng som ingår.

Vardagsrum

I vardagsrummet hittar du den gedigna öppna spisen som ger rummet den rätta hemtrevliga karaktären som den förtjänar. Vacker trägolv och trätak. Här finns plats för en bäddsoffa och matbord eller annat möblemang. Genom de två fönsterna i rummet ser man ut över skog och äng och ut genom den andra den lilla gräsplätten som är rundad med syrenbuskar.

Hall

Mindre hall med ingång till kök och vardagsrum.

Litet och pittoreskt sommarhus med bevarade detaljer och interiör från byggnadsåret. Med ett genomgående vackert trägolv och mindre fönster blir torparkänslan definitiv.

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Grundmur: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel liggande
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Övrigt

Altan i trä byggt 2017

Fastighetsbeteckning

Pommern 6:14

Övriga byggnader

Uthus med vedbod och frystoalett.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Renhållning: 3 600 kr
Försäkring: 1 900 kr

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

691 000 kr, varav byggnadsvärde 180 000 kr

Summa pantbrev

775 000 kr

Tomt

Areal: 1 243 kvm
Tomttyp: Sutterängtomt/Skogstomt

Tomtbeskrivning

Det är både skogstomt med berg samt en liten gräsyta på tomten.

Vatten/avlopp

Vatten från egen brunn, enkelt avlopp.

Tillträde

Omgående

Om området

Pommern 21 ligger i Enhörna som även angränsar till Nykvarn, vilket gör att man kan ta del av två fantastiska områden med allt som de har att erbjuda.

ENHÖRNA är en levande jordbruksbygd med ett starkt föreningsliv. Här bedrivs även visst skogsbruk. Men de flesta yrkesverksamma Enhörnaborna pendlar till Södertälje eller Stockholm. Tätorter är Ekeby, Sandviken, Tuna och Vattubrinken. Inom Enhörnalandet finns ett flertal byar, bland annat Stjärna och Aska.

Enhörna har butik, en skola till 6:e klass, ett bibliotek och en föreningsdriven lokal i samma byggnad som butiken. I övrigt är verksamheten i bygden utspridd.

NYKVARN kommun är en kommun i Stockholms län. Centralort är Nykvarn.
Nykvarns kommun är till invånarantalet Stockholms läns minsta kommun. Den är belägen i de norra delarna av landskapet Södermanland vid sjön Mälarens södra strand.

Taxinge ligger vid Mälarens strand i Nykvarn och här hittar du bland annat Taxinge Slott, slottscaféet med sitt berömda kak- och tårtbord och en vacker slottspark.Här verkar även en mängd utställare, konsthantverkare och handlare. Gör ett nedslag bland vackra engelska sportbilar eller i sommargalleriets konstutställning.

Passa också på att resa i historiens spår med vårt fina ångtåg, eller res med ångfartyget Mariefred som lägger till strax intill slottet.
En historisk vandring kan gärna inkludera ett besök i vackra Taxinge kyrka och när hungern står till avrundar du besöket med en riktigt god middag på Taxinge Krog.

Turinge Ost & Vin som bedrivs av makarna Jonas och Therese. Det är inte bara en välsorterad ostbutik utan här hittar ni dessutom choklad, lakrits, praliner, kaffe, te, köksprodukter och mycket annat. Många av produkterna är ekologiska eller rättvisemärkta och de väljs alltid ut med stor omsorg. Här kan man även komma förbi och luncha eller fika och på kvällen kan man beställa in ost- och charktallrikar, pinxos, tapas mm och beställa vin på glas från vår vinbar. Jonas är utbildad sommelier och arrangerar dryckesprovningar för företag och privatpersoner. Kom förbi så ordnar vi en trevlig kväll för ert sällskap!

Lådbilslandet
I Lådbilslandet kan alla barn mellan 3 och 9 år köra bil på riktigt på asfalterade vägar. Välj mellan bil, buss, eller varför inte en stor långtradare med släp! Vill du ha ett lugnare tempo finns Jordbrukslandet med traktorer och lantbruksmaskiner i miniformat. Här finns även motocrossbana, karusell, hoppborg, minitåg, lekplats med klätterställningar, äventyrsbana, en vattendamm där du kan åka flotte
och café med servering.

Kommunikation

Enhörna har bra bussförbindelser med Södertälje. Under sommarhalvåret angör ångbåtar till Stockholm, Mariefred och Birka vid bryggorna i Sandviken och Ekensberg.
De närmaste järnvägsstationerna är fjärrtågsstationen Södertälje Syd, regionaltågsstationen i Nykvarn och pendeltågsstationen Södertälje Centrum. Till Nykvarn kan du åka snabbtåg på Svealandsbanan från Stockholm och Eskilstuna. Tågresan tar ca 30 minuter från båda orterna.

Närservice

Butiker och livsmedelsbutiker finns i de närliggande städerna/byarna, Södertälje, Nykvarn och Enhörna. Ladugårdens pub och sal ligger nära in till likaså Enhörnas pizzeria och Turinge Ost & Vin som är restauranger.

Parkering

Parkering finns nedanför huset.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Suomitupa Café & Livs
1,2 km
ICA Nära Enhörna
5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ekens förskola
4,7 km
Valla förskola
5,7 km
Grundskolor
Vallaskolan
3,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Vidbynäs Golf AB
3,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Göran Vigerland eller Alicia Chalkias för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte