Stockbergsvägen 6

Bilder

  • Fasad framsida
  • Plan och vacker trädgårdstomt
  • Del av tomt med fruktträd på sommartid
  • Fasad (sommarbild)
  • Lekstuga (sommarbild)

Utgångspris

7 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Stockbergsvägen 6 , Älvsjö - Långsjö , Stockholm

Generös och vacker tegelvilla om totalt 219 kvm. Attraktivt belägen i villaidyll med ett sjönära och soligt läge i ett lugnt och naturskönt område bara ca 20 minuter från Stockholm City. Huset har bl a stora sällskapsytor, generöst vardagsrum och allrum med öppen spis, tre rymliga sovrum på entreplan, stor uteplats under tak samt generösa ljusinsläpp. Uppvuxen och plan trädgårdstomt (friköpt). Stort garage i huset och plats för flera bilar på infarten. Möjlighet till uthyrnings-, generations- eller företagsdel med separat ingång till nedre plan. Beläget i ett omtyckt och barnvänligt område med lite biltrafik. Nära till flera skolor, bussar och fin natur med bara några minuters promenadavstånd till b la vackra Älvsjöskogen, Långsjöbadet och även nära till Långbro Park.

123 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
123 kvm
Biarea:
96 kvm
Tomtarea:
998 kvm
Byggår:
1958
Driftskostnad:
2 269 kr/månad
Utgångspris:
7 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Ring för bokning av visningstid och mer info på 070-7923200

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

123 kvm

Biarea

96 kvm

Rumsbeskrivning

Attraktivt belägen på en lugn gata med lite biltrafik och bara ca 4 minuters promenad till Älvsjöskogen och Långsjöbadet med sandstrand, brygga, klippbad och kiosk/servering. I Älvsjöskogen finns flera elljusspårsslingor med flera utegym, svampställen och en pulkabacke i sydöstra delen av skogen. Ta en titt, det är en riktig skog bara ett stenkast bort! Älvsjöskogen är numera klassad som ett naturreservat.

Huset är smakfullt renoverat och ombyggt invändigt. Flera uteplatser med sol från morgon till solnedgång på olika delar av tomten/uteplatserna.

Något som verkligen har utvecklats under tiden här är utbudet. B la finns den nyligen upprustade livsmedelsaffären ICA i Herrängen. Likaså har den nya kiosken och restaurangen nere vid Långsjöbadet blivit ett riktigt lyft för strandbesöken och skridskoturerna (borstad bana om några km finns när isen håller). Långbro Värdshus är en kort cykelutflykt bort samt Aloe vid Living på Svartlösavägen 55. Deli Italia på andra sidan sjön är en liten vardagsfavorit, likaså 66 kvadrat i Stuvsta. Sist men inte minst Fru Marias Bak på Svartlösavägen 77.

ENTRÉPLAN

HALL
Plats för ytterkläder, en garderob och gästtoalett samt flera garderober i inre hall. Larm Verisure med kamera som kan kopplas till brandvarnare och larmcentral. Vackert stengolv/klinker i orginal och väv.

GÄSTTOALETT
Mosaik och halvkaklade väggar. Fönster för ljusinsläpp/vädring. Här finns toalett och tvättställ.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum i vinkel om ca 40 kvm. Flera stora fönster med ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till uteplatsen. Stor murad öppen spis med insats för mysiga hemmakvällar och lägre driftskostnader. Rummet kan delas av för att få ytterligare ett sovrum. Stavparkett och väv.

UTEPLATS
Stor uteplats om ca 15 kvm under tak med fin utsikt över den vackra tomten.

KÖK
Stort kök med gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Infälld elspis och spisfläkt med im-kanal, inbyggd ugn och mikro, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Stora fönster med bra ljusinsläpp.

MATPLATS
Matplats i köket och matplatsdel i vardagsrummet för många personer intill stort fönster.

BADRUM
Klinkergolv och kaklade väggar. Här finns inkaklat badkar, tvättställ, toalett och inbyggt skåp med bra förvaring. Fönster för ljusinsläpp/vädring.

MASTER BEDROOM
Stort och ljust sovrum om 12 kvm med plats för stor dubbelsäng. Fönster med bra ljusinsläpp och ingång till klädkammare med bra förvaring. Laminatgolv och väv.

SOVRUM
Ljust och rymligt sovrum om 11 kvm. Fönster med bra ljusinsläpp och tre platsbyggda garderober.

SOVRUM
Ljust och rymligt sovrum om 10 kvm. Fönster med bra ljusinsläpp och två inbyggda garderober.

NEDRE PLAN

NEDRE HALL
Plastmatta och väv. Här finns förråd under trappan, rymlig matkällare och klädkammare samt utgång till tomten.

ALLRUM/SÄLLSKAPSRUM
Ljust och luftigt rum om ca 30 kvm med öppen spis. Flera mindre fönster med ljusinsläpp från två väderstreck samt utgång. Vackert trägolv och målade/tegel väggar.

GARAGE
Garage om ca 20 kvm som kan inredas till boyta för den som önskar. Här finns plats för en bil och verkstadsdel samt förvaring. Golvbrunn, vatten, element och fönster på garageportarna.

HOBBY/PANNRUM
Stort rum om ca 10 kvm med fönster. Värmepanna bergvärme Daikin från år 2015 med 200 meter borrdjup.

DUSCH/TVÄTT/BASTU
Stort rum uppdelat i två delar med duschkabin, tvättmaskin, torktumlare och bastu för många personer. Två fönster för ljusinsläpp/vädring.

TOALETT
Rum som varit två rum tidigare och fn disponeras som fotorum. Här finns toalett och tvättställ.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Vattenburen med bergvärme. 200 meter borrdjup år 2015

Ventilation

Självdrag med punktutsug

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 februari 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2 glas kopplade i fönsterbågar
Tak: Betongpannor

Övrigt

RENOVERINGAR UTFÖRDA PÅ FASTIGHETEN
2016 Skorstenen sotades
2016 Fiberbredband med öppna nätet installerades i fastigheten
2015 Bergvärme installerades
2012 VA servis byttes ut till tomtgräns
2001 Huset dränerades om
1995 Taket lades om med ny papp, läkt, plåtar och pannor.

Fastighetsbeteckning

Näbbgäddan 39

Övriga byggnader

Lekstuga

Fiberinstallation
Fiberbredband med öppna nätet är installerat i fastigheten. Via fiberbredbandet kan man även ha bredbands-TV och IP-telefoni. Man kan välja olika leverantörer.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 231 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 708 kr
VA: 2 987 kr
Renhållning: 1 294 kr
Försäkring: 5 242 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen och uppskattad årsförbrukning är 14 757 kwh/år. Driftskostnaderna gäller för denna familj som består av två vuxna. Renhållning är sophämtning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 091 000 kr, varav byggnadsvärde 1 530 000 kr

Summa pantbrev

2 330 000 kr

Tomt

Areal: 998 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Delvis insynsskyddad och vacker hörntomt (friköpt) med rik växtlighet samt b la äppel-, plommon- och körsbärsträd samt redskapsbod. Flera uteplatser med sol från morgon till solnedgång.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Älvsjö - Långsjö

Långsjö är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Området har fått sitt namn efter gården Långsjö gård invid sjön Långsjön, som avgränsar stadsdelen åt sydost och bildar kommungräns mot Huddinge. Gården Långsjö, med sina två huvudbyggnader uppförda 1882 av två familjer Ditzinger, finns ännu kvar.
Naturområdet Långsjöhöjden gränsar till sjön Långsjön och är med sina 73 meter över havet Stockholms kommuns näst högsta naturliga punkt, efter Vikingaberget med 77 meter över havet. Från Långsjöhöjdens topp har man en vidsträckt utsikt över Huddinge kommun och sydvästra delarna av Stockholm. Utsikten mot norr och öst hindras numera av ett bostadsområde.

Långsjöbadet vid Långsjön invigdes i mitten av 1930-talet. Innan dess var det sankmark med avloppsdiken där det växte stora alar, stranden var vassbevuxen och "ogenomtränglig". Idag är badvattenkvalitén skiftande p.g.a. den kraftiga algblomningen i sjön. Badet har en cirka 50 meter lång sandstrand och några badbryggor.

Kommunikation

Lugnt och bra område utan genomfartsled eller störande trafik men ändå bara ca 10km från Stockholm City.
Bussen ansluter runt hörnet till pendeltåget vid Älvsjö station eller tunnelbanan vid Fruängen eller Telefonplan. Pendelavståndet till T-centralen är ca 20 min via Älvsjö C och pendeltåg och ca 30 min via Fruängen C och tunnelbanan. Med bil tar resan ca 10 minuter. Vid Älvsjö station finns också bank, matvarubutiker, restauranger, bibliotek mm. Älvsjö Centrum kommer att byggas om till galleria med butiker och bostäder. För mer information http://www.stockholm.se/alvsjocentrum. Även närhet till Fruängen Centrum med stort utbud av butiker samt tunnelbana.

För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. populära Älvsjö skogen med elljusspår. Ca 300 meter till Långsjön med badplats samt trevliga promenadspråk längs vattnet.

Närservice

Ett flertal daghem finns i närheten. Skolor i området är Herrängens skola (åk F-5), Ekängens skola och Långbrodalsskolan åk 0-5 samt Johan Skyttesskolan (åk 6-9) och Kunskapsskolan åk 6-9. Dagis i närheten är bl a Lillskogen (karlslundsvägen 10), Gårdsstigen, Snöripan, Vindleken, Älvan och Ekbacken.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Livskvalitet Christer Dahl AB
560 m
Bb Livs AB
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
Stuvsta Centrum
2 km
Huddinge centrum
3,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
I Ur och Skur Lillskogen Förskola
110 m
Förskola Snöripsvägen 32-34
490 m
Kollektivtrafik
Stockbergsvägen
80 m
Myrvägen
220 m
Grundskolor
Lm's Pedagogik HB
720 m
Johan Skytteskolan
810 m
Gymnasium
Teknik & Service Gymnasiet
1,2 km
Metapontum
1,3 km
Universitet & Högskolor
Diana Redeker AB
2,3 km
Dinff Medical AB
2,8 km
Banker
Nordea Bank AB
1,6 km
Handelsbanken Älvsjö
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Stockholms Bangolfklubb
2,8 km
Östberga Bangolf
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Älvsjö Gamla idrottsplats
630 m
Långbro Bollplan
630 m
Simhallar & Utomhusbad
Långsjöbadet
810 m
Vattenhuset AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Rasmus Löfgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte