Gustaf Wickmans väg 3

Bilder

  • Såld!
  • Terrass med parkläge
  • Kök
  • Matplats
  • Terrass med trätrall
  • Vardagsrum mot kök

Gustaf Wickmans väg 3 , Älvsjö - Långbro Park , Stockholm

Nyproducerad lägenhet från 2008 (JM) belägen mitt i attraktiva Långbro Park. Lägenheten erbjuder, bland annat, en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum, ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och andra typer av möblemang samt mycket goda förvaringsmöjligheter i form av en stor "walk-in-closet". Badrummet är helkaklat i en stilren kulört och har, utöver golvvärme, både TM och TT. Från vardagsrummet når man även den stora uteplatsen om 12 kvm (parkläge) med eftermiddags- och kvällssol.

Lägenheten ligger med ett ostört läge på återvändsgata utan genomfartstrafik. Närhet till Fruängens centrum med tunnelbana och Älvsjö station som är knutpunkt för pendeltåg och bussar.

Runt hela parkområdet slingrar sig långa promenadvägar och mitt i parken finns en stor damm med fontän. Lugnet och stillheten i parken har gjort denna till en naturlig mötesplats för picknicksällskap, lekande barn och solbadare. Även populära Långbro Värdshus, som drivs av den prisbelönte kocken Fredrik Eriksson, ligger på kort promenadavstånd.

Varmt välkomna på visning!

71 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 599 kr Värme, VA, Digital-TV (15 kanaler), Bredband (100 Mbit/s) & Bredbandstelefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
71 kvm
Våning:
BV, hiss finns
Lägenhetsnummer:
411
Byggår:
2008
Driftskostnad:
516 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

71 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall:
Välkomnande hall med fantastiska avhängnings- tillika förvaringsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob med spegeldörrar och ett hängsystem från ELFA. Invid entrén ligger ett mörkt klinkergolv och i övrigt ekparkett samt ljusa väggar. Säkerhetsdörr.

Kök:
Stilrent kök i öppen planlösning mot vardagsrummet med plats för en större matsalsgrupp. Gott om arbetsytor, snyggt kakel i mörk kulört samt väl tilltaget med skåp och lådor till förvaring. Maskinell utrustning: glaskeramikhäll (Bosch), rostfri spisfläkt (Franke), varmluftsugn (Bosch), kombinerad kyl/frys (Siemens) samt en integrerad diskmaskin (Bosch). Ljusa väggar samt ekparkettgolv.

Vardagsrum:
Stort och ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck. Rummet är mycket lättmöblerat där både soffan och TV:n har sin naturliga plats. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

Uteplats:
Från vardagsrummet når man den stora uteplatsen som vetter mot härliga Långbro Park. Uteplatsen mäter hela 12 kvm och känns avskild och privat tack vare en uppvuxen Avenbokhäck. Väderstreck: Väst (eftermiddags- och kvällssol).

Badrum:
Modernt badrum med vitt kakel samt klinkergolv i en mörkare kulört. Duschhörna med glasdörrar, WC, tvättställ med kommod, badrumsskåp med belysning, bänkskiva med 3 st ovanliggande skåp, tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Siemens), handdukstork, takdusch samt golvvärme. Spotlights. Dimmer.

Sovrum:
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, arbetshörna samt andra typer av möblemang. Rummet har ett lugnt läge och vetter mot parken. Neutralt tapetserade väggar samt ekparkettgolv.

"Walk-in-closet":
I direkt anslutning till sovrummet når man lägenhetens stora "walk-in-closet" med plats för det mesta och lite till. Vita väggar och ekparkettgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 3, hiss finns

Avgift

4 599 kr Värme, VA, Digital-TV (15 kanaler), Bredband (100 Mbit/s) & Bredbandstelefoni

Andel i föreningen

1,1288%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 maj 2011
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Övriga utrymmen: Rum för barnvagnar finns i respektive hus. Cykelrum i anslutning till husen, där även återvinningsrum finns med sopkärl för vanliga sopor, glas, plast, papper, kartong och mindre elprodukter.

Fastighetsbeteckning

LÅNGBROHALLEN 2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 199 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 617 kr
Försäkring: 2 582 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Till lägenheten hör ett stort förråd som man når från entréplan.

Förening

Namn

Brf Blodlönnen

Om föreningen

Brf Blodlönnen registrerades 2007-04-16 och består av 76 bostadsrätter fördelade på fem hus i det vackra parkområdet Långbro Park. Husen uppfördes av JM år 2008 och håller hög standard.

Lägenhetsfördelning:
16 st 2 Rok
36 st 3 Rok
25 st 4 Rok

Total boyta i föreningen: 6582 kvm.

Adress: Gustaf Wickmans väg 3-9.

Ekonomisk förvaltning: Deloitte AB
Teknisk förvaltning: Fastighetsägarna
Snöröjning och trädgårdsskötsel: PEAB

Föreningens byggnader skrivs av linjärt med 1 % per år.

Energi och el
Bostaden är utrustad med moderna fjärrvärme- och vattensystem, som är energisnåla och miljöanpassade.
Styrelsen har sedan 2012 ett pågående energiprojekt i syfte att minska energiförbrukningen genom prognosstyrd reglering och ett flertal inomhusgivare samt vattenrening med hjälp av jonisering vilket tar bort normal pålagring i värmesystem.

Sopsortering och återvinning
Föreningen har 3 återvinningsstugor innehållande kärl för hushållssopor, papper, kartong, glas, konserver och elavfall.
Övrigt avfall hänvisas till närmaste större återvinningsstationer.

Övriga utrymmen: Förråd - Finns ett till varje lägenhet. Rum för barnvagnar finns i respektive hus. Cykelrum i anslutning till husen, där även återvinningsrum finns med sopkärl finns för vanliga sopor, glas, plast, papper, kartong och mindre elprodukter.

Hemförsäkring: Glöm inte teckna Bostadsrättstillägget i din hemförsäkring.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

76

TV och Bredband

I lägenhetens månadsavgift ingår:

- Telia Bredband FiberLan upp till 100 Mbit.
- Telia Bredbandstelefoni, fast abonnemangsavgift och telefonadapter. (Varje medlem betalar själv för minut- och öppningsavgifter)
- Telia Digital-tv, grundutbud med ett kanalpaket innehållande 15 kanaler. (I boendet ingår två digitalboxar med tillhörande fjärrkontroll.)

Parkering

Brf Blodlönnen disponerar 85 parkeringsplatser (75 med motorvärmare.) varav 77 hyrs ut till medlemmar och resterande 8 är gästparkeringsplatser. För bokning av parkeringsplats får man som medlem kontakta styrelsen. Avgift för hyra av parkeringsplats är 400 kr/månad. För elbil är kostnaden 700 kr.

Föreningen har tillräckligt med parkeringsplatser för att varje lägenhet skall få en egen plats. Efter avslutad kontraktsskrivning kan man som köpare kontakta föreningen på info@blodlonnen.se och anmäla intresse. Ofta har man då en egen plats i samband med att man tillträder.

Övriga parkeringsplatser är besöksplatser och förvaltas av Q-park. Avgift för besöksparkering är 7 kr/tim och maximalt 50 kr/dygn.
Parkeringsplatserna är utanför respektive hus samt utefter Vantörsvägen.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2010: Klotterskyddat fasaden
2010: Utökat cykelparkering
2011: Byggt till förråd
2012: Prognosstyrd värmereglering
2013: Utökad skyltning på vägar
2014: Köpt in farthinder och skyltar
2014: Stamspolning
2014: OVK
2014: Filterbyte
2014: Vattenanalys
2014: Installerat vattenreningssystem
2014: Batteribyte passagesystem
2014: Bytt en frånluftsfläkt samt rengöring
2014: Nya lampor i parkeringsarmaturer
2014: Hissbesiktning
2015: Filterbyte
2015: Justerat frånluftsfläktar för bättre värmeekonomi
2015: Installerat ny cykelupphängning på prov i ett förråd
2015: Satt upp farthinder och tydligare skyltning i området
2015: Utökat med en parkeringsplats utan elstolpe
2015: Infört mobil betalning av avgift vid gästparkeringen
2015: Hissbesiktning

Planerat underhåll:
2018: Målning av träfasader
2017: Uppfräschning trapphus
2018: Uppfräschning hissar
2020: Översyn fönster, dörrar etc.
2021: Stamspolning

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat med styrelsen 2016-10-06)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Älvsjö - Långbro Park

Långbro Park började anläggas år 1911 med de engelska parkerna som förebild. Runt hela parkområdet slingrar sig långa promenadvägar och hundraåriga ekar kastar sin skugga över frodiga gräsmattor. Lugnet och stillheten i parken har gjort denna till en naturlig mötesplats för picknicksällskap, lekande barn och solbadare. I parken finns, utöver en vacker damm, också mycket populära Långbro Värdshus som drivs av den prisbelönte kocken Fredrik Eriksson. Värdshuset är känt för sin goda mat, trevliga sommarbar och uteservering. I parken finns också en nyrenoverad simhall med goda träningsmöjligheter. Skolor och daghem finns både i parken och i närområdet. Bland andra finns Olympen med förskola och skola till årskurs 5. Orfeusskolan i parken erbjuder musikundervisning förskoleklass till årskurs 6. Långbrodalsskolan förskoleklass till årskurs 5, Johan Skytteskolan med årskurs 6 till 9 och Herrängens skola med förskoleklass till årskurs 5.

Långbro Park ligger inom promenadavstånd från Fruängens tunnelbana och Fruängen Centrum.

I Kerstin Hesselgrens park finns både plaskdamm på sommartid och en isbana vintertid. Dagtid är parkleken bemannad. I nordvästra delen av Fruängen ligger Mälarhöjdens idrottsplats. Idrottsplatsen har en inbyggd ishall, inomhusbanor för tennis och utomhusarena för friidrott och fotboll.

I området finns härliga promenadstråk och för den badsugne finns badplatser runt om i Långsjön dit du cyklar på tio minuter. Det är också cykelavstånd till Älvsjö Station.

Kommunikation

Fruängens tunnelbana (röd linje) tar 18 min till T-centralen. Fruängen är också en knutpunkt för många busslinjer. Buss 173 går till Skärholmen Centrum och IKEA från Skarpnäck, buss 144 går till Gullmarsplan via Älvsjö Station från Fruängen, buss 163 till Kärrtorp via Älvsjö Station från Bredäng och buss 707 går till Tumba via Kungens Kurva.

Närservice

Det ligger inget centrum i Långbro, men Fruängen Centrum finns inom gångavstånd (ca 5 min) där det finns apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, systembolag, skräddare, nyckelservice, diverse butiker samt två större matvaruaffärer. I centrum finns också café, konditori och ett flertal restauranger. Ett större utbud av shopping finns i Kungens Kurva, Liljeholmen och Skärholmen Centrum som ligger i närheten.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Sigurd Johansson Livs AB
520 m
Art Department Anna Lu AB
560 m
Köpcentrum & Gallerior
Stuvsta Centrum
3 km
Kungens Kurva Shoppingcenter
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Muminstugan Förskola
190 m
Ekbacken Förskola
190 m
Kollektivtrafik
Långbrohallen
130 m
Johan Skytteskolan
220 m
Grundskolor
Ekängens Skola
280 m
Metapontum AB
280 m
Gymnasium
Metapontum AB
280 m
Teknik & Service Gymnasiet
1,8 km
Universitet & Högskolor
Maback Education And Consulting
880 m
Konstfack
2,6 km
Banker
Nordea Bank AB
1,1 km
Nordea Bank AB
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Rl Bygginspektion Stockholm AB
1,6 km
Aspuddens Bangolf
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattenhuset AB
80 m
Långbro Bollplan
960 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
80 m
Långsjöbadet
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Henrik Nyberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte