Långsjöhöjden 75

Bilder

  • Fasad
  • Stort altan på framsidan
  • Milsvid utsikt från tomt och sovrumsfönster på baksidan
  • Del av altan på framsidan
  • Totalrenoverat kök med hög standard

Utgångspris

7 395 000 kr

Bevaka slutpriset

Långsjöhöjden 75 , Älvsjö - Långsjö , Stockholm

Unikt boende i vackert arkitektritat kedjehus om totalt ca 186 kvm. Vacker och delvis insynsskyddad tomt (friköpt) med milsvid utsikt över Stockholm och grannskapet. Huset har genomgått stora renoveringar på senare år med bl a nya 3-glas fönster, bergvärme, omlagt tak, renovering av badrum, nytt påkostat kök, mekanisk till/frånluft och markarbeten. Tillbyggnad med bastu, dusch och förråd. Generöst vardagsrum med många stora fönster och 4-5 rymliga sovrum. Låga driftskostnader med bergvärme. Vidbyggt garage och plats för en bil på garageinfart samt gott om förvaring. Möjlighet att inreda krypgrund. Beläget i ett omtyckt och barnvänligt område med lekplatser och grönska samt lite biltrafik på återvändsgata. Bara några minuters promenadavstånd till Långsjöbadet och Älvsjöskogen. OBS! Se även filmen om Långsjöhöjden genom att trycka på "Video" nedan.

161 kvm, 6 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
161 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
444 kvm
Byggår:
1966
Driftskostnad:
3 132 kr/månad
Utgångspris:
7 395 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

161 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Den spännande arkitekturen, med de enhetliga fasaderna och dess unika fönsterpartier, tillsammans med de branta pulpettaken ger en karaktäristisk siluett och området dess charm. Livet mellan husen är aktivt, de flesta känner varandra och man har alltid värnat om och engagerat sig i "sina långsjöhöjdshus"

Husen ritades av Gösta Nordin Arkitektkontor genom Gösta Nordin och Hans Alfont Ark SAR och byggdes av byggmästare C A Lilliesköld. De modernistiska husen var på sin tid ansedda som de dyraste och mest attraktiva kedjehusen i Stockholm, dessutom med utsikt över hela stan.

De påkostade materialen både ut- och invändigt tillsammans med den bibehållna exteriören och den barnvänliga omgivningen har genom åren bidragit till att göra området eftertraktat.

Mycket barnvänligt område nära gemensam lekplatser. För de mindre barnen finns b la sandlåda, gungor och klätterställningar. Några minuters promenadavstånd till Långsjöbadet med sandstrand, brygga, klippbad och kiosk/servering. I älvsjöskogen finns upplysta motionsspår, fotbollsplan och groddamm.

Långsjöhöjden arrangerar en gående skolbuss som går till både Herrängens skola och Långbrodalsskolan. Barnen möts upp i området kl. 7:30 och går ledsagade av en vuxen till respektive skola. Det är ca 2 km till respektive skola och det är en trevlig promenad för både vuxna och barn.

Älvsjöskogen har kanske lite väl många rådjur om man försöker odla tulpaner, men å andra sidan innehåller den flera elljusspårsslingor med flera utegym, svampställen och en pulkabacken i sydöstra delen av skogen. Ta en titt, det är en riktig skog bara ett stenkast bort!
Något som verkligen har utvecklats under tiden här är utbudet. B la finns den nyligen upprustade livsmedelsaffären i Herrängen. Likaså har den nya kiosken och restaurangen nere vid Långsjöbadet blivit ett riktigt lyft för strandbesöken och skridskoturerna (borstad bana om några km finns när isen håller). Långbro Värdshus är en kort cykelutflykt bort samt Aloe vid Living på Svartlösavägen 55. Deli Italia på andra sidan sjön är en liten vardagsfavorit, likaså 66kvadrat i Stuvsta. Sist men inte minst; Fru Marias Bak på Svartlösavägen 77.

ENTRÉPLAN

HALL
Hall med plats för ytterkläder och bra förvaring i klädkammare. Vacker sandsten i original och ljust målade väggar.

GÄSTTOALETT
Mindre toalett med klinkergolv och tapet. Här finns toalett och tvättställ. Totalrenoverad år 2013.

SOVRUM/KONTOR
Rymligt och ljust sovrum om 9 kvm med stora fönster. Ekparkett och ljust målade väggar. En inbyggd garderob.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum om ca 30 kvm med stavparkett och ljust målade väggar. Flera stora fönster längs hela väggen och utgång till tomt/altan.

MATRUM
Stort och ljust om ca 15 kvm med stora fönster. Delvis öppet mot vardagsrummet. Plats för trevliga middagar med upp till 12-14 personer.

KÖK
Totalrenoverat kök från 2013 med hög standard. Gott om förvaring och arbetsytor samt praktiska lådor med mjukstängning. Arbetsbänk i komposit och spotlights under skåp. Infälld induktionshäll och spisfläkt med im-kanal, inbyggd varmluftsugn och mikro, helintegrerad diskmaskin, helintegrerad dubbel kyl och frys. Alla vitvaror är från år 2013 och i rostfritt. Tre stora fönster med bra ljusinsläpp.

MATPLATS
Matplats vid fönster med plats för minst 6 personer

TVÄTTSTUGA
Praktisk och rymlig tvättstuga. Klinkergolv med golvvärme och ljust målade väggar. Här finns tvättmaskin (7 kg) och torktumlare båda från Husqvarna, praktisk bänk med tvättho och gott om skåp. Lucka till krypgrund med upp till 2,5 meter takhöjd. Krypgrunden kan inredas eller användas t ex som vin- och matkällare.

DUSCH/BASTU
Totalrenoverat dusch utrymme med klinkers (vattenburen golvvärme) och helkaklade väggar. Här finns takdusch, handdukstork och rymlig bastu för ca 5 personer.

FÖRRÅD
Bra förvaring med trädgårds- och cykelförråd. Utgång till tomten.

GARAGE
Stort vidbyggt garage om ca 20 kvm med utgång till tomten. Här finns värmepanna bergvärme IVT Greenline, varmvattenberedare IVT, vatten, golvbrunn och el samt fönster.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
Plats för arbetshörna intill fönster och två garderober utanför sovrum och badrum. Ingång till stort förråd/walk in closet om ca 10 kvm med snedtak.

BADRUM
Totalrenoverat badrum år 2001 med helkaklade väggar och klinkergolv (golvvärme el). Fönster för vädring/ljusinsläpp. Här finns badkar, toalett, dubbla tvättställ med kommod. Spotlights i taket.

MASTER BEDROOM
Stort och ljust sovrum om 15 kvm med ca 3,5 meter takhöjd vid nock. Stort fönster med bra ljusinsläpp och milsvid utsikt. Stor garderob med skjutdörrar. Ekparkett och ljust målade väggar.

SOVRUM/BARNRUM
Stort och ljust sovrum om ca 12 kvm. Vindsdel/alkov med lågt i tak som kan användas för säng, tv- eller lekhörna. Tre fönster med bra ljusinsläpp och milsvid utsikt. Walk in closet med skjutdörrar och snedtak.

SOVRUM
Stort och ljust sovrum om 12 kvm med ca 3,5 meter takhöjd vid nock. Tre stora fönster med bra ljusinsläpp. Ekparkett och tapet/målade väggar.

BARNRUM/TV-RUM
Rum om ca 4 kvm golvyta och lågt i tak. Plats för mindre soffa och TV.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans kedjehus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Vattenburen med bergvärme IVT Greenline

Ventilation

Mekanisk från- och tilluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 november 2012
Energiklass: -
Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Betong/Lättbetong
Fasad: Trä/Tegel
Fönster: 2-glas isolerrutor och energifönster
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

RENOVERINGAR UTFÖRDA PÅ FASTIGHETEN

2017 Nytt trädäck i lärk på framsidan av huset
2017 Nytt staket på framsidan
2017 Ny stenläggning runt rabatt på framsidan
2016 Fräschat upp/nymålat väggarna i kök, hall, trapp och övre hall
2015 Nya markiser på husets framsida
2013 Totalrenovering av kök och nya vitvaror
2013 Målning av trappa och trappräcke
2013 Slipning och oljning av parkettgolv i vardagsrum och matrum
2013 Bredspackling av alla husets väggar och ommålat både väggar och tak i hela huset
2013 Ny ekparkett i kök och hall för ytterkläder
2013 Totalrenovering av toalett på entréplan
2013 Nylagt parkettgolv i alla sovrum och hall på övre plan
2013 Renovering av dusch och bastu- nytt kakel klinkers, blandare och värmeslingor i golv
2013 Flytt av tvättstuga - nya golvklinkers, värmeslingor i golv samt målat
2013 Persienner till snedfönster i sovrum på övervåning
2012 Torrsugning och inläggning av singel och fiberduk i krypgrund samt lagt ut
åldersbeständig plast i grund.
2012 Nylagt ekparkettgolv i arbetsrum/sovrum på nedre plan
2010 Byte av fönster nordostsida
2005 Installation av bergvärmepump IVT Greenline
2001 Badrum övervåning renoverat
2000 Omläggning av tak
1994 Installation av mekanisk till/frånluft
1980-tal Tillbyggnad i anslutning till förråd/garage med bastu, dusch och kallförråd

Fastighetsbeteckning

Sextetten 57

Övriga byggnader

Stort vidbyggt garage om ca 20 kvm med utgång till tomten. Här finns vatten, golvbrunn och el samt fönster.

Låg radon enligt långtidsmätning (se pdf under dokument)

Fiberinstallation
Fiberbredband (Telia) är installerat i fastigheterna via samfälligheten och ingår i avgiften tillsammans med bredbands-TV och IP-telefoni.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 591 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 048 kr
VA: 3 325 kr
Renhållning: 1 560 kr
Väg, samf: 5 180 kr
Försäkring: 5 478 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen och beräknad årsförbrukning är 20 044 kwh/år. Driftskostnaderna gäller för denna familj som består av två vuxna och tre barn. Renhållning är sophämtning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 732 000 kr, varav byggnadsvärde 1 535 000 kr

Summa pantbrev

3 360 000 kr

Tomt

Areal: 444 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Uteplats på husets entresida i soligt sydvästläge och en lättskött gräsmatta på trädgårdssidan som vetter mot grönska med milsvid utsikt över stan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Förmån, Avtalsservitut: Väg, 01-IM2-67/4257
Last, Avtalsservitut: Ledning, 01-IM2-70/3809
Andel i samfällighet/GA: Sextetten GA:1. Samfälligheten består av 63 fastigheter som äger och förvaltar två gemensamma tomter, en naturpark med lekplats och en gästparkering nära ytterligare en lekplats. På lekplatserna finns sandlåda, klätterställning, fotbollsmål och en bouleplan. I samfällighetsavgiften ingår även fiberbredband, bredbands-TV och IP-telefoni. Allmänningarna underhålls och förbättras ständigt av medlemmarna. Samfälligheten har en gemensam vår- och höststädning. Mer information om föreningen finns på deras hemsida www.langsjohojden.se

Om området

Älvsjö - Långsjö

Långsjöhöjdens kedjehus-område ligger idylliskt på gränsen mellan Stockholms och Huddinge kommun, ett stenkast från Långsjön och Älvsjöskogen. Husen ringlar sig runt Långsjöhöjden som med sitt höga läge har milsvid utsikt och ett fantastiskt ljus. Då husen är placerade i en slinga runt höjden förekommer ingen genomfartstrafik och området är därför idealiskt för barnfamiljer. Närheten till naturen är påtaglig. Älvsjöskogen bjuder på trollskog med svampar och bär samt upplyst löpslinga. Långsjön erbjuder bad under sommaren och skridskois med plogad bana under vintern. Det är även möjligt att ta härliga promenader runt sjön året om.

Kommunikation

Lugnt och bra område utan genomfartsled eller störande trafik men ändå bara ca 10 km från Stockholm City. Bussen ansluter med några minuters promenadavstånd till pendeltåget vid Älvsjö station eller tunnelbanan vid Fruängen eller Telefonplan. Pendelavståndet till T-centralen är ca 20 min via Älvsjö C och pendeltåg och ca 30 min via Fruängen C och tunnelbanan. Med bil tar resan ca 10 minuter. Vid Älvsjö station finns också bank, matvarubutiker, restauranger, bibliotek mm. Älvsjö Centrum kommer att byggas om till galleria med butiker och bostäder. För mer information http://www.stockholm.se/alvsjocentrum. Även närhet till Fruängen Centrum med stort utbud av butiker samt tunnelbana.

Närservice

Ett flertal daghem finns i närheten. Skolor i området är Herrängens skola (åk F-5), Ekängens skola och Långbrodalsskolan åk 0-5 samt Johan Skyttesskolan (åk 6-9) och Kunskapsskolan åk 6-9.

Parkering

Vidbyggt garage och plats för en bil på garageinfart samt nära till stor gästparkering.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Livskvalitet Christer Dahl AB
910 m
Hemköp Matbörsen
1,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Stuvsta Centrum
1,6 km
Huddinge centrum
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
I Ur och Skur Lillskogen Förskola
410 m
Vågavilja förskola
440 m
Grundskolor
Utsäljeskolan
1,2 km
Delfinen Fritidshem
1,3 km
Gymnasium
Teknik & Service Gymnasiet
1,5 km
Metapontum
1,8 km
Universitet & Högskolor
Konstfack
3,9 km
Niklas Folkegård AB
4 km
Banker
Handelsbanken Stuvsta
1,7 km
Handelsbanken Stuvsta
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Årsta Golf
4,2 km
Bredängs Minigolf
4,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Älvsjö Gamla idrottsplats
1 km
Långbro Bollplan
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
1,5 km
Älvsjöbadet
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Rasmus Löfgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte