Långsjöhöjden 15

Bilder

Utgångspris

6 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Långsjöhöjden 15 , Älvsjö - Långsjö , Stockholm

Unikt boende i vackert arkitektritat kedjehus om totalt 191 kvm. Vacker och insynsskyddad hörntomt (friköpt) i söderläge och vidbyggt garage. Låga driftskostnader med bergvärme (200 m). Flera uteplatser med sol från morgon till solnedgång. 4-5 rymliga sovrum och generöst vardagsrum med stora fönster längs hela väggen. Beläget i ett omtyckt och barnvänligt område med lekplatser och grönska samt lite biltrafik på återvändsgata. Bara några minuters promenadavstånd till Långsjöbadet och Älvsjöskogen. Plats för två bilar på garageinfart och nära till stor gästparkering.

173 kvm, 7 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
173 kvm
Biarea:
18 kvm
Tomtarea:
494 kvm
Byggår:
1966
Driftskostnad:
2 564 kr/månad
Utgångspris:
6 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
6 900 000:- 1 2016-09-28 15:11
6 800 000:- 2 2016-09-28 14:33
6 700 000:- 1 2016-09-27 19:13
6 600 000:- 2 2016-09-27 19:10
6 495 000:- 1 2016-09-27 12:30

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum

Boarea

173 kvm

Biarea

18 kvm

Rumsbeskrivning

Den spännande arkitekturen, med de enhetliga fasaderna och dess unika fönsterpartier, tillsammans med de branta pulpettaken ger en karaktäristisk siluett och området dess charm. Livet mellan husen är aktivt, de flesta känner varandra och man har alltid värnat om och engagerat sig i "sina långsjöhöjdshus"

Husen ritades av Gösta Nordin Arkitektkontor genom Gösta Nordin och Hans Alfont Ark SAR och byggdes av byggmästare C A Lilliesköld. De modernistiska husen var på sin tid ansedda som de dyraste och mest attraktiva kedjehusen i Stockholm, dessutom med utsikt över hela stan.

De påkostade materialen både ut- och invändigt tillsammans med den bibehållna exteriören och den barnvänliga omgivningen har genom åren bidragit till att göra området eftertraktat.

Mycket barnvänligt område nära gemensam lekplatser. För de mindre barnen finns b la sandlåda, gungor och klätterställningar. Några minuters promenadavstånd till Långsjöbadet med sandstrand, brygga, klippbad och kiosk/servering. I älvsjöskogen finns upplysta motionsspår, fotbollsplan och groddamm.

Fiberinstallation
Fiberbredband (Telia) är installerat i fastigheterna via samfälligheten och ingår i avgiften tillsammans med bredbands-TV och IP-telefoni.

Långsjöhöjden arrangerar en gående skolbuss som går till både Herrängens skola och Långbrodalsskolan. Barnen möts upp i området kl. 7:30 och går ledsagade av en vuxen till respektive skola. Det är ca 2km till respektive skola och det är en trevlig promenad för både vuxna och barn.

Älvsjöskogen har kanske lite väl många rådjur om man försöker odla tulpaner, men å andra sidan innehåller den flera elljusspårsslingor med flera utegym, svampställen och en pulkabacken i sydöstra delen av skogen. Ta en titt, det är en riktig skog bara ett stenkast bort!

Något som verkligen har utvecklats under tiden här ��r utbudet. B la finns den nyligen upprustade livsmedelsaffären i Herrängen. Likaså har den nya kiosken och restaurangen nere vid Långsjöbadet blivit ett riktigt lyft för strandbesöken och skridskoturerna (borstad bana om några km finns när isen håller). Långbro Värdshus är en kort cykelutflykt bort samt Aloe vid Living på Svartlösavägen 55. Deli Italia på andra sidan sjön är en liten vardagsfavorit, likaså 66kvadrat i Stuvsta. Sist men inte minst; Fru Marias Bak på Svartlösavägen 77.

Rumsbeskrivning:

ENTRÉPLAN

HALL
Hall med vacker kalksten i original och ljust målade väggar. Plats för ytterkläder och förvaring i inre kapprum.

SOVRUM/KONTOR
Rymligt och ljust sovrum om 12 kvm med stort fönster. Två inbyggda garderober. Plastmatta och målade väggar.

TOALETT
Mindre toalett med plastmatta och kaklade/målade väggar. Toalett och tvättställ.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum om ca 30 kvm med vacker stavparkett och ljust målade väggar. Stor öppning mot matrummet som ger ytterligare rymd och ljus. Flera stora fönster längs hela väggen och utgång till uteplats/tomt.

UTEPLATS/TOMT BAKSIDAN
Stor stenlagd uteplats och plan insynsskyddad trädgårdstomt med rikväxtlighet och körbärsträd. Sol från ca 9 till sen kväll (sommartid) och stor gräs på gaveln. Markiser och utebelyning vid mur på framsidan.

MATRUM
Stort och ljust om ca 15 kvm med stavparkett och ljust målade väggar. Stort fönster och delvis öppet mot vardagsrummet. Kan även disponeras som sovrum för den som önskar.

KÖK
Stort och ljust kök med gott om förvaring och arbetsytor. Tre stora fönster med bra ljusinsläpp. Elspis med keramikhäll och spisfläkt med im-kanal, diskmaskin, kyl och frys vid tvättrum från år 2012. Matplats för 6-7 personer intill fönster.

TVÄTTRUM
Här finns äldre torkskåp och tvättmaskin (-12) samt praktisk arbetsbänk. Bra förvaring i skåp och ett städskåp.

HOBBYRUM/KONTOR
Stort rum om 17 kvm som är en utbyggnad. Två fönster i olika väderstreck med bra ljusinsläpp och utgång till tomten. Lycka till krypgrunden med möjlighet att använda som vinkällare eller inreda.

FÖRRÅD/PANNRUM
Rum om ca 7 kvm med bra förvaring. Här finns även bergvärmen.

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
Parkett och ljust målade väggar. Plats för arbetshörna intill fönster och ingång till stor klädkammare/förråd om ca 15 kvm med lågt i tak. Två inbyggda garderober med överskåp utanför master bedroom och duschrum.

DUSCHRUM
Totalrenoverat år 2003 med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Spotlights i tak. Stort fönster för vädring/ljusinsläpp. Duschplats, vägghängd toalett, tvättställ och handdukstork.

MASTER BEDROOM
Stort och ljust sovrum om 15 kvm med ca 3,5 meter takhöjd vid nock. Parkettgolv och ljust målade väggar. Stort fönster med fin utsikt och bra ljusinsläpp.

SOVRUM
Stort och ljust sovrum om 12 kvm med ca 3,5 meter takhöjd vid nock. Tre stora fönster med bra ljusinsläpp och utsikt mot framsidan. Parkettgolv och ljust målade väggar.

SOVRUM/BARNRUM
Stort och ljust sovrum om ca 20 kvm golvyta. Alkovdel med lågt i tak. Stort fönster med fin utsikt och bra ljusinsläpp. Parkettgolv och ljust målade väggar.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans kedjehus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Vattenburen värme med bergvärmepump Thermia

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 september 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 58 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Betong
Fasad: Plåt/Tegel
Fönster: 3-glas isoler/2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

RENOVERINGAR UTFÖRDA PÅ FASTIGHETEN
2016 Målning av vardagsrum och delvis fönster
2012 Ny tvättmaskin och kyl samt frys
2011 Taket lades om med plåt på garage/verkstad
2009 Ny panel på garagedörr
2008 Markarbeten och ny garageuppfart och utomhus belysning i mur
2008 Nya golv på övre plan
2006 Bergvärme installerades
2003 Badrum på övre plan totalrenoverades
2000 Delvis ny panel på huset
1998 Taket omlagt med ny papp, läkt och pannor
1997 Nya fönster

Fastighetsbeteckning

Pukslagaren 23

Övriga byggnader

Stort vidbyggt garage om ca 20 kvm. Fönster och dörr med utgång på framsidan samt ingång till huset. Här finns vatten, golvbrunn och el.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 770 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 226 kr
VA: 3 190 kr
Renhållning: 1 460 kr
Väg, samf: 5 180 kr
Försäkring: 3 714 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen och beräknad årsförbrukning är 12 504 kw/h. Driftskostnaderna gäller för denna familj som består av 2 st vuxna. Renhållning är sophämtning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 566 000 kr

Summa pantbrev

832 000 kr

Tomt

Areal: 494 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Hörntomt och stenlagd uteplats i söderläge på baksidan. Stor tomt på baksidan och gaveln som på sommartid bäddas in med grönska och blir insynsskyddad. Baksidan vetter mot en grönskande och lugn allmänning/skogsparti. Nära till de två lekplatserna i området. Tomten är friköpt.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Sextetten GA:1. Samfälligheten består av 63 fastigheter som äger och förvaltar två gemensamma tomter, en naturpark med lekplats och en gästparkering nära ytterligare en lekplats. På lekplatserna finns sandlåda, klätterställning, fotbollsmål och en bouleplan. I samfällighetsavgiften ingår även fiberbredband, bredbands-TV och IP-telefoni. Allmänningarna underhålls och förbättras ständigt av medlemmarna. Samfälligheten har en gemensam vår- och höststädning. Mer information om föreningen finns på deras hemsida www.langsjohojden.se

Om området

Älvsjö - Långsjö

Långsjöhöjdens kedjehus-område ligger idylliskt på gränsen mellan Stockholms och Huddinge kommun, ett stenkast från Långsjön och Älvsjöskogen. Husen ringlar sig runt Långsjöhöjden som med sitt höga läge har milsvid utsikt och ett fantastiskt ljus. Då husen är placerade i en slinga runt höjden förekommer ingen genomfartstrafik och området är därför idealiskt för barnfamiljer. Närheten till naturen är påtaglig. Älvsjöskogen bjuder på trollskog med svampar och bär samt upplyst löpslinga. Långsjön erbjuder bad under sommaren och skridskois med plogad bana under vintern. Det är även möjligt att ta härliga promenader runt sjön året om.

Långsjöbadet vid Långsjön invigdes i mitten av 1930-talet. Innan dess var det sankmark med avloppsdiken där det växte stora alar, stranden var vassbevuxen och "ogenomtränglig". Idag är badvattenkvalitén skiftande p.g.a. den kraftiga algblomningen i sjön. Badet har en cirka 50 meter lång sandstrand och några badbryggor.

Kommunikation

Lugnt och bra område utan genomfartsled eller störande trafik men ändå bara ca 10km från Stockholm City.
Bussen ansluter runt hörnet till pendeltåget vid Älvsjö station eller tunnelbanan vid Fruängen eller Telefonplan. Pendelavståndet till T-centralen är ca 20 min via Älvsjö C och pendeltåg och ca 30 min via Fruängen C och tunnelbanan. Med bil tar resan ca 10 minuter. Vid Älvsjö station finns också bank, matvarubutiker, restauranger, bibliotek mm. Älvsjö Centrum kommer att byggas om till galleria med butiker och bostäder. För mer information http://www.stockholm.se/alvsjocentrum. Även närhet till Fruängen Centrum med stort utbud av butiker samt tunnelbana.

Närservice

Ett flertal daghem finns i närheten. Skolor i området är Herrängens skola (åk F-5), Ekängens skola och Långbrodalsskolan åk 0-5 samt Johan Skyttesskolan (åk 6-9) och Kunskapsskolan åk 6-9.

Parkering

Plats för två bilar på garageinfart pga av hörntomt och nära till stor gästparkering.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Wienerkronans Bageri
860 m
Livskvalitet Christer Dahl AB
950 m
Köpcentrum & Gallerior
Stuvsta Centrum
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vågavilja förskola
390 m
I Ur och Skur Lillskogen Förskola
510 m
Kollektivtrafik
Långsjöplan
340 m
Myrvägen
400 m
Grundskolor
Lm's Pedagogik HB
830 m
Utsäljeskolan
1 km
Gymnasium
Metapontum AB
1,8 km
Sågbäcksgymnasiet
2,4 km
Universitet & Högskolor
Maback Education And Consulting
1 km
Dinff Medical AB
2,2 km
Banker
Handelsbanken
1,6 km
Nordea Bank AB
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Älvsjö Gamla idrottsplats
1,1 km
Älvsjöskogens Motionsspår
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Långsjöbadet
430 m
Vattenhuset AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Rasmus Löfgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte