Eklanda Bäck 144

Bilder

  • Den perfekta uteplatsen!
  • Högt och fritt läge med utsikt över närområdet.
  • Nytt kök från 2017.
  • Ljust och fräscht med diskho vid fönstret.
  • Kök.

Accepterat Pris

2 700 000 kr

Bevaka slutpriset

Eklanda Bäck 144 , Eklanda , Mölndal

Fräsch och mycket trevligt planerad lägenhet med radhuskänsla. Egen ingång på gaveln av huset och balkong om ca 7,4 kvm i västerläge samt möjlghet till ytterligare en uteplats med grillmöjlighet. Den optimala uteplatsen sköna sommardagar! Tillträde innan 1/3-2018

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 508 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
70
Byggår:
1998
Driftskostnad:
250 kr/månad
Accepterat Pris:
2 700 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Kontakta Izabela Nowak för personlig visning 0703-550282!

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Eklanda Bäck 144 i Eklanda! Ni möts av välskötta tvåvåningshus med putsad fasad samt gröna och barnvänliga innergårdar. Lägenheten är belägen på våning 2 med egen ingång och balkong i västerläge om ca 7.4 kvm. Hela lägenheten (förutom badrummet) är omsorgsfullt renoverad år 2017 då bl.a. samtliga väggar och tak målades. Köket är helt nytt med inredning från Epoq med ljusgråa luckor och silverhandtag. Möjlighet till p-plats nära lägenheten finns, gångavstånd till närbutik, den lokala pizzerian och buss.

Ni välkomnas av egen entré på gaveln av huset. Här finns bra avhängningsmöjlighet direkt i entrén samt lägenhetens förråd. Väggarna i lägenheten är nymålade och går i en ljus ton, parkett på golvet som är genomgående för hela lägenheten, förutom i badrummet och köket. Den nyrenoverade trappan från entréplanet leder er upp till lägenheten.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och vännerna. Vårt vardagsrum ger dig alla möjligheter. Det stora fönsterpartiet västerläge ger rummet extra ljus och luftighet. Den inbyggda L-formade ljusrampen i taket med spotlight ger rummet ett behagligt ljus och stämning om kvällarna. Härifrån kommer ni ut till balkongen om ca 7,4 kvm i västerläge med markis från år 2016. Här finns det gott om plats för loungemöbel och möjlighet att umgås i solnedgången varma sommarkvällar.

Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i köket varje dag. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Vårt kök har en stilren och smakfull inredning, ljusgråa luckor med silver handtag. Den tjocka nötfärgade bänkskivan matchar luckorna och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör det möjligt för dig att umgås med dina gäster under tiden du lagar mat. Den maskinella parken består av rostfria vitvaror och matchar kaklet ovanför bänkskivan och golvet i köket: kyl och frys i full höjd av märket Electrolux, kålfilterfläkt, inbyggnadsugn och häll av märket Whirlpool, diskmaskin av märket Logik. I anslutning till vardagsrummet finns det plats för matbord.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Från sovrummet kommer ni också ut till balkongen. Rummet är rymligt med flera garderober och har gott om plats för dubbelsäng med sängbord. Nytt parkett golv och nymålade väggar och tak.

Fräscht helkaklat badrum med plastmatta på golvet. Ny stilren inredning i form av kommod med handfat och badrumsskåp med spegel och belysning i. Ljust, fräscht och lätt att hålla rent. Här finns wc, badkar och plats för tvättmaskin.

Övrigt: på utsidan vid entrén till lägenheten finns en liten gräsplätt som lägenhetsinnehavaren disponerar och sköter. Möjlighet finns till ytterligare en trevlig uteplats med grillmöjlighet här.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Pris

2 700 000 kr Accepterat Pris

Avgift

3 508 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är baserad på den föregående ägarens förbrukning. Hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

1,18187%

Andel av årsavgiften

1,18187%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juni 2013
Energiprestanda: 206 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Eklanda Rosen

Om föreningen

Brf. Eklanda Rosen består av tvåvåningshus med putsad fasad, 82 lägenheter, varav 2 hyrs ut med hyresrätt. Dessa blir ett bra tillskott till föreningens ekonomi när de säljs. Föreningen köpte fastigheten är 2008 och äger marken.

I föreningen finns cykelförråd, sopsorteringsrum och förråd med trädgårdsredskap för medlemmarna att nyttja. Det finns 16 st externa förråd belägna vid Miljöhus 1, dessa hyrs ut separat av föreningen enligt kölista.

Gemensamma åtaganden.
Varje lägenhet på nedre plan har nyttjanderätten till uteplats där lägenhetsinnehavaren ansvarar för att den sköts. Vid entrésidan ansvarar lägenhetsinnehavaren på både botten och övervåningen för att markytan hålles i ordning.
För att hålla ordning och reda på miljöhusen får varje bostadsrättsinnehavare tilldelat sig en vecka per år då man städar ett av miljöhusen.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

82

Antal hyresrätter

2

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-Tv via ComHem och Internet via Telia.

Parkering

Föreningen förfogar över 90 p-platser, vissa med eluttag. P-plats kan hyras för: p-plats utan el ca 200kr/mån och p-plats med el för ca 250kr/mån.

Renoveringar

2010 genomfördes en OVK besiktning samt underhållsarbeten på fyra stycken gavelfastigheter. Under samma år byttes eluttagen på p-platserna.
2011 besiktigades fjärrvärmecentralen samt dagvattenbrunnara rensades. Under samma år renoverades lekplatsen och tätning av fogar och fönsterlister genomfördes.
2012 genomfördes radonmätning och en shunt i fjärrvärmecentralen byttes ut.Under samma år genomfördes lagning utav skadad puts.
2013 genomfördes kompletteraden radonmätningar och i samband med detta tätades inspektionsluckor efter tidigare utförda radonmätningar. Under samma år byttes ett ventilationsaggregat och fastigheten energideklarerades.
2014 utfördes tvättning och målning av vissa fasader. Efter åtgärder i sex lägenheter med tidigare förhöjda radonvärden gjordes ommätningar.
2015 installerades radonsugar i tre lägenheter och samtliga radonmätningar avslutades med godkända resultat av Mölndals miljöförvaltning. Under samma år sågs styrsystemet för fastighetsventilationen över och uppdaterades. Föreningens lekplats besiktigades och godkändes efter åtgärder.
2016 slamsögs samtliga avlopp. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning.
2017 målning samt tvättning av taken.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig på 30 år. i dagsläget pågår tvätt samt målning av fasader.
För mer information gå in på föreningens hemsida www.eklandarosen.se

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Eklanda

Eklanda är ett mycket barnvänligt och populärt område med lekplatser, förskolor och grundskola inom promenadavstånd. Det gränsar till Änggårdsbergens naturreservat, Toltorpsdalen, Fässberg och Sisjön. Bra kommunikationsnät till både Göteborg och Mölndal C. Närhet till grönområde vid Änggårdsbergen, där man exempelvis kan ta en dagsutflykt och grilla vid Trindemosse och promenera i Arboretet. Härifrån når du även intressanta Botaniska trädgården. Eklanda trädgårdsstad, som det också kallas, började bebyggas 1993 och är inte färdigbyggt än. Fin bevarad natur inne i området, samt många bilfria gång och cykelvägar.

Omtyckta Eklanda skolan med årskurs 1-6 är beläget mitt i området, Eklanda Gårds förskola samt Eklanda Torgs förskola finns i närområdet.

Kommunikation

Ta dig till Göteborgs stad och Frölunda Torg med buss på 30 minuter. Mölndal nås också smidigt via bussförbindelse. Bra cykelvägar till havet och centrum finns.

Närservice

Vid Eklanda Torg finns närbutik och pizzeria. All annan tänkbar service finns i närliggande Köpcenter 421, bland annat ICA Maxi och café Le Croissant, Sisjön, Frölunda Torg och Mölndal centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Handlar'n Eklanda
270 m
Maxi ICA Stormarknad Högsbo
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
421 Köpcenter
1,1 km
HB Sisjö Centrum
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Trollbäcken Förskola
150 m
Småfolkets Förskola
250 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
3,2 km
Grundskolor
PCS Modulsystem i Göteborg AB
660 m
Växthuset skola
1,4 km
Gymnasium
Peabskolan
1,1 km
Rafem Utbildningar AB
1,1 km
Universitet & Högskolor
PRO:s Folkhögskola
1,8 km
Vårdhögskolan i Göteborg Oral Hälsovetenskap
3,5 km
Banker
Handelsbanken Mölndal
1,5 km
SEB
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Sisjö Golf
1,2 km
Kastimar AB
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Pedagogens sporthall
1,4 km
Padel Center Göteborg AB
1,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Åbybadet
2,1 km
Frölundaborgs Ishall
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte