Soprangatan 3

Bilder

  • Såld!
  • Öppet och luftigt.
  • Matplats vid fönstret.
  • Stilren och smakfull inredning.
  • Rostfria vitvaror matchar kaklet.
  • Ingång till vardagsrum och utgång till hall från köket.

Soprangatan 3 , Kaverös , Göteborg

Varmt välkomna till Soprangatan 3 i Kaverös! Hela lägenheten är modernt och smakfullt renoverad år 2015-2016 för ett bekvämt och bra boende. Inglasad balkong om ca 6,5 kvm i söderläge, den ultimata uteplatsen oavsett årstid.

75,4 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 203 kr Inkl. vatten & avlopp, sophämtning, kabel-tv (ComHem), källarförråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75,4 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
214
Byggår:
1967
Driftskostnad:
462 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

75,4 kvm

Biarea

6,5 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till Soprangatan 3 och Brf. Sörgården. Ni möts av välskötta trevåningshus med grön och barnvänlig innergård. Lägenheten är belägen på våning 3 med trapphiss och inglasad balkong om ca 6.5 kvm i söderläge utan insyn. Hela lägenheten (förutom badrummet) är omsorgsfullt renoverad år 2015-2016 då samtliga väggar, tak och golvlister renoverades och målade. Samtliga innerdörrar och garderobsdörrar slipades och målades/lackades. Nytt högtryckslaminatgolv av märket Berry Alloc i köket och båda sovrummen. Bra parkeringsmöjligheter samt gångavstånd till närbutik Willys.

Planlösning:
Öppen och möblerbar entré/hall som är inredd med 3 inbyggda garderober. Här finns det gott om plats till förvaring av skor och ytterplagg. Dimmbar belysning (som är genomgående för hela lägenheten förutom i badrummet) kastar på ett smakfullt sätt ljus över hallen. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet.

I anslutning till entrén finns badrummet som är smakfullt och stilrent inrett med skjutbara duschdörrar, nedsänkt tak med infällda spotlights. På golvet ligger klinker med golvvärme och kakel på väggarna. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent. I badrummet finns även tvättmaskin från år 2016 av märket Cylinda.

Från hallen har man mycket bra överblick över större delen av lägenheten.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Det generösa fönsterpartiet i österläge ger rummet extra ljus och luftighet. Härifrån kommer ni ut till den inglasade balkongen. På golvet ligger vacker fiskbensparkett, ljus färgsättning på väggarna.

Den inglasade balkongen med infravärme om ca 6.5 kvm blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. Härifrån är det fin utsikt med fritt och insynsskyddat läge mot den gröna innergården. På golvet ligger matta som är skön att gå på barfota och väggarna är vitmålade år 2015. Här finns det gott om plats för såväl möblering som plantering.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Stilren och smakfull inredning med ljusa luckor, infälld diskbänk med två hoar, draglådor med handtag. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar bänkskivan och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Belysningen under köksskåpen lyser upp under tiden ni lagar mat. Den maskinella parken är av rostfri kyl och frys i full höjd, rostfri inbyggnadsugn, helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, rostfri fläktkåpa. Solskydd i fönstren. Laminatgolv.

Rakt fram i köket finner du en generös matplats för upp till ca 6 personer, med en härlig placering vid fönstret. Fönstret har utsikt över innergården och är utsmyckat med en vacker fönsterbräda i marmor. Detta är ett härligt rum för socialt umgänge, ett kök där modern teknologi möter stilren design.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Båda sovrummen ligger intill varandra med fönster i nordvästerläge. Det stora sovrummet är inrett med 5 inbyggda garderober. Belysning med dimmerfunktion. Det andra sovrummet används idag som arbetsrum/gästrum. Här finns tre inbyggda garderober. Båda sovrummen har ljus färgsättning på väggarna och laminat på golvet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 203 kr Inkl. vatten & avlopp, sophämtning, kabel-tv (ComHem), källarförråd

Driftskostnad

5 545 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 978 kr
Försäkring: 1 567 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,46501%

Andel av årsavgiften

0,46501%

Tillträde

25 september 2017

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 december 2008
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Inglasad balkong om ca 6,5 kvm i söderläge. Källarförråd. 6 st tvättstugor med 2-3 tvättmaskiner i varje. Fritidslokal (utrustad för 30 personer, kan hyras. Bastu och relaxavdelning. Hobbyrum. Cykelrum på varje gård. Soprum med kompostering.

Förening

Namn

HSB Brf Sörgården i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf. Sörgården bestående av 216 st lägenheter på Barytongatan, Soprangatan och Tenorgatan med en total lägenhetsyta om 16520kvm.

Bostadsrättsföreningen HSB brf Sörgården är ett privatbostadsföretag som har till
syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Föreningen äger fastigheterna Järnbrott 157:1, 158:2 och 758:111 som är upplåtna med tomträtt. Det finns sammanlagt 154 st garageplatser och 117 st p-platser.

Läs mer på föreningens informativa hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/sorgarden/brf-sorgarden-i-kaveros-vastra-frolunda

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

216

TV och Bredband

Föreningen har installerat fast bredband i samtliga lägenheter, kallas även FiberLan och "tre hål i väggen".
Telias FiberLan uttag sitter i de flesta fall i hallen. Det finns även möjlighet att koppla in ComHem lösningar via antenn-uttaget, så kallad "tre hål i väggen" lösning (Man kopplar in bredbandsmodemet i själva antenn-uttaget som har ett särskilt uttag för detta). En annan lösning kan vara en 3G eller 4G router och att man bara kör bredbandet 'mobilt'.

Renoveringar

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren är i enlighet med underhållsplanen är:
2001, Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad.
2005, genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen.
2005, drogs Telia bredbandsfiber in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från ComHem installerades i alla lägenheter.
2008, Fritidslokalen renoveras och nytt kök med tillhörande vitvaror installeras
2009, Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoveras och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde beställa säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad.
2010-2011, Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades
2012-2013, Fönster av de äldsta modellerna byts ut
2013-2014, Garagen repareras, OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) har slutförts. Åtgärder för att minska radonhalter har utförts.
2014-2015, P-däck samt fasader renoveras, Gästlägenhet färdigställs
2016, Fasadrenoveringar fortsätter enligt underhållsplan, utemiljön ses över.

Ekonomi

2% från 1/4-2017 avgiftshöjningen är standard för alla föreningar och följer inflationen på driftskostnader men det är inte att vänta varje år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej (Tomträtt)

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Lars-Göran Börjesson

Telefon

031- 47 80 93

E-post

brf.sorgarden@telia.com

Övrigt

Gästlägenhet kan hyras av föreningens medlemmar. Lägenheten har max 4-5 sovplatser fördelat på två sängar och en bäddsoffa. 300kr/dygn.
Fritidslokal (utrustad för 30 personer) som kan hyras
Bastu med relaxavdelning
Hobbyrum (Barytongatan 9)
Cykelrum och barnvagnsrum
Soprum med kompostering
6 st tvättstugor med 2-3 tvättmaskiner i varje
* Gym

Om området

Kaverös

Bor ni i omtyckta Kaverös har ni närhet till förskola, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatsen Nymilgatan. Flexlinje i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
80 m
LiDL
520 m
Köpcentrum & Gallerior
Mürbecks Cykel och Hockey AB
1,1 km
421 Köpcenter
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Valen
60 m
Föräldrakooperativa Förskolan Valen Ekon
60 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
3,8 km
Grundskolor
Flatåsplan
370 m
Högsbo Socialtjänst
530 m
Gymnasium
Mellansteget Dagcenter
360 m
Högsbodal gymnasiesärskola
760 m
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
1,2 km
Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap
2,8 km
Banker
Handelsbanken Högsbo
890 m
Handelsbanken Högsbo
890 m
Golfbanor & Golfklubbar
World Of Golf Scandinavia AB
2,6 km
Kastimar AB
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Flatåsplan
370 m
Ruddalens Gym
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
1,3 km
Frölundaborgs Ishall
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte