Gärdesvägen 18

Bilder

  • Såld!
  • Fasad från trädgården.
  • Den ultimata uteplatsen i västerläge.
  • Stort och luftig uteplats på baksidan av huset med utgång från vardagsrummet.
  • Fasad från trädgården.
  • Framsida

Gärdesvägen 18 , Hovås , Göteborg

Varmt välkomna till Gärdesvägen 18 i Hovås och en fastighet från 20-talet om ca 218 kvm. Omsorgsfullt renoverad genom åren med bevarad äldre charm. Spröjsade fönster, burspråk, stora sällskapsutrymmen och kök, spegeldörrar, inredd vind om ca 30 kvm och allrum i källaren om ca 25 kvm med golvvärme. Altan i västerläge med jacuzzi samt en stor lummig tomt om ca 1118 kvm. Fastigheten är belägen med promenadavstånd till flera förskolor och skolor i området, Askims badplats, natur och kommunikation in till city.

162 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
162 kvm
Biarea:
56 kvm
Tomtarea:
1 117,8 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
4 105 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

162 kvm

Biarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Ni möts av en svartmålad järngrind med betongpelare på vardera sidan. Infarten är asfalterad med plats för en bil, härifrån är det enbart några få meter in till huset, praktiskt och bekvämt när ni har storhandlat.

Hallen är det första man ser när man kommer in i ett hem. Fastighetens hall är öppen med bra avhängningsmöjlighet i separat klädkammare. Redan härifrån har man en bra överblick över större delen av entréplanet och de generösa sällskapsytorna.

Sällskapsdel:
Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och era vänner. Det charmiga vardagsrummet ger dig och din familj alla möjligheter. Fönster med spröjs i tre väderstreck öst, söder och västerläge ger rummet extra ljus och luftighet. Det romantiska burspråket i rummet kan bli en avkopplande läshörna. Ljus färgsättning på väggarna och blanklackat mörkt trägolv (panga-panga) på golvet, taket är vitmålad panel. Den öppna spisen är inte enbart en viktig värmekälla det är en klar mysfaktor kalla regniga kvällar. Härifrån kommer ni ut till den trälagda altanen i västerläge med kvällssol, här finns en njurformad jacuzzi och trädgården som är den ultimata uteplatsen. Det vita staketet som ramar in altanen är nytt. En perfekt plats för sköna middagar utomhus på sommarhalvåret i solnedgången.

I anslutning till vardagsrummet finns matplatsen med plats för stor matsalsmöbel och flera gäster. Rummet är avdelat från vardagsrummet med en balk i taket. Taket är bevarat kassettak från 20-talet i trä som är vitmålat. På golvet ligger samma trägolv som i vardagsrummet och hallen.

Kök:
Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i just köket varje dag. Därför är det otroligt viktigt att det inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort och smart planerat i anslutning till den generösa matplatsen. Det gör det möjligt för er att umgås med familjen och era gäster under tiden ni lagar mat. Fönster med spröjs i två väderstreck ger rummet mycket ljus. Vårt kök är smakfullt och stilrent renoverat 2015 med vita luckor och schackrutigt golv. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar bänkskivan och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av sidebyside ky/frys, extra bred spis häll, inbyggnadsugn och micro.

Den fina svängda trappan från vardagsrummet leder er upp till övervåningen. På detta plan finns det tre till fyra sovrum, allrum/tv-rum, badrum och trappa upp till vinden.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Därför är det en fördel att sovrummen ligger på övervåningen bort från sällskapsytorna. Det stora sovrummet är ca 17 kvm och har fönster i två väderstreck, öster och söderläge. Här finns inbyggd garderob med skjutdörrar. Sovrummet intill är ca 10 kvm och även det rummet har fönster i två väderstreck, söder och västerläge. Väggen mot väster är delvis klädd med träpanel och har inbyggda garderober. Det tredje sovrummet är ca 8 kvm med fönster i norrläge. Här finns det plats för säng och skrivbord. Rummet intill det tredje sovrummet används idag som tv-rum/gästrum.

Allrum/tv-rum, perfekt samlingsrum för familjens yngre medlemmar där de kan umgås med sina vänner, spela spel, titta på tv eller läsa en bok i lugn och ro. Härifrån kommer ni ut till balkongen i västerläge. Staketet som ramar in balkongen är nymålat.

Helkaklat badrum med stilren inredning i vitt från år 2014, badkar med lejontassar och blyinfattat fönster. Klinker på golvet med golvvärme (elslingor), fräscht och lätt att hålla rent.

Vinden:
En brant trappa leder er upp till det inredda vindsutrymmet om ca 30 kvm i golvyta. Ett perfekt utrymme för ungdomar, gästrum eller förvaring.

Källarplan:
Trappan från hallen leder er ner till källarplanet. På detta plan finns allrum om ca 25 kvm, bastu, toalett, dusch, tvättstuga och pannrum.

Allrummet skapar många möjligheter det kan inredas till gym, relaxavdelning eller användas som gästrum. Rummets väggar är vitkalkade tjocka naturstensväggar med mörkbruna bjälkar i taket (ej original) samt klinker med vattenburen golvvärme på golvet.

Ta ett avkopplande bastubad efter ett träningspass i ert nyinredda gym, golfrundan på Göteborgs Golfklubb i Hovås eller löpturen i naturen. Det finns en dusch i anslutning till bastun.

Toalett med wc och handfat intill allrummet.

Tvättstuga med klinker på golvet, tvättmaskin, torktumlare. Gott om förvaring till tvättmedel mm.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump 2009, öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 69 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Uteplats 1: Altan i västerläge med jacuzzi.
Uteplats 2: Balkong på över våningen i västerläge.
Uteplats 3: Terrass.

Fastighetsbeteckning

Hovås 68:11

Övriga byggnader

Gjorda renoveringar: Öppen spis renoverad år 2013, Luft/vattenvärmepump installerad år 2009, renovering av badrum på övervåningen år 2007.
Dränering i början av 80- talet, taket lades om omkring år 1990.
Köket totalrenoverat år 2015, ny wc och handfat till toaletten på övervåningen år 2014. Nytt altanstaket år 2016, ommålning av hus år 2013-2016, successivt utbyte av el (nytt säkringsskåp år 2013), innerväggarna i vardagsrum omgjorda (borttagning av gammal puts, nya gipsplattor ditsatta) år 2013-2014.
2014 ombeläggning av pool, ny topcat, nytt sandfiletr.
2016 ny poolvärmare.
2017 ny duschkabin i källaren.
2017 ommålning av trappväggar.
2016 ommålning av sovrum.
2014 ommålning av det stora sovrummet, ombyggnad av garderob.
2014 ommålning av mellanrummet på övervåningen.
2016 installation av fiber.
2017 tätat sprickor i grunden från besiktningsprotokollet.
2014 installation av ventilation i badrummet på övervåningen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

49 261 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 197 kr
El: 18 197 kr
VA: 5 280 kr
Renhållning: 1 450 kr
Försäkring: 6 137 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppvärmining och elkostnad är totalt 36.395kr/år. Vattenförbrukning ca 120 m3/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 609 000 kr, varav byggnadsvärde 1 551 000 kr

Summa pantbrev

3 850 000 kr

Tomt

Areal: 1 117,8 kvm

Tomtbeskrivning

Vacker uppvuxen trädgård med fin växtlighet. Rododendron, syren, pioner, hortensia mm. Äpleträd, plommonträd och björnbärsbuske. Stenlagd terras i mitten av trädgården framför huset med plats för utegrupp och flaggstång. På tomten finns även friggebod med el indragen samt ett förråd för trädgårdsredskap. Asfalterad infart med plats för 1 bil, på gatan utanför huset finns det plats för 2 bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc

Samfällighet: Göteborg Askim S:21, Samfällighet: Göteborg Askim S:22, Samfällighet: Göteborg Askim S:5, Samfällighet: Göteborg Askim S:6, Samfällighet: Göteborg Askim S:7, Samfällighet: Göteborg Hovås S:12, Samfällighet: Göteborg Hovås S:13, Samfällighet: Göteborg Hovås S:14, Samfällighet: Göteborg Hovås S:34, Samfällighet: Göteborg Hovås S:35, Samfällighet: Göteborg Hovås S:37, Samfällighet: Göteborg Hovås S:39, Samfällighet: Göteborg Kobbegården S:17
Nyttjanderätt Tele
Last: Ledningsrätt Starkström, 14-ASK-3563.1

Tillträde

2017-11-01 kl 10.00

Om området

Hovås

Vill du bo i Askim? Vi på HusmanHagberg hjälper dig hitta din nya bostad.

Askim har mycket att erbjuda i form av naturupplevelser och fritidsaktiviteter, här finns flera större båthamnar, badplatser som erbjuder både fina sandstränder och klippor, golfbanor, däribland anrika Göteborgs golfklubb i Hovås och Sisjö golfklubb.

Askim är beläget vid Askimsfjorden och den mesta bebyggelsen består av villor som är belägna vid kustområdet. Längs kusten finns ett band av öar och kustremsan är omväxlande klippig och med sandstränder. I östra delen av området finns Sandsjöbacka naturreservat med vandringsleder samt badsjöar. Utmed kusten kan man idag cykla på den gamla, nedlagda, Säröbanan, som tidigare transporterade ut göteborgarna till deras sommarvillor i Askim, Hovås, Brottkärr med Amundön, Billdal, Kullavik, Malevik och med Särö som ändstation.

I Askim finner man välkända Askimsbadet, ett ridhus, en sporthall och i östra delen Sisjöområdet med dess vackra natur.

Stadsdelsnämnden Askim-Frölunda-Högsbo har många kommunala förskolor, enskilda förskolor och dagbarnvårdare. Det finns även ett flertal grundskolor.

Området är populärt bland barnfamiljer tack vare bra barnomsorg, närhet till naturen och havet samt de goda kommunikationerna med buss in till centrala Göteborg och Frölunda Torg.

Köpa eller sälja bostad i Askim? Besök oss på vårt kontor i Nya Hovås på Billdalsvgen 2 eller ring oss på tel 031-47 47 00 så hjälper vi dig att hitta din drömbostad!

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s AB
1,9 km
Sisjö Seafood AB
2 km
Köpcentrum & Gallerior
HB Sisjö Centrum
2 km
421 Köpcenter
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Förskolevägen 3
190 m
Hovåsskolans fritidshem
630 m
Grundskolor
Hovåsskolans fritidshem
630 m
Trollängsskolans Fritidshem
800 m
Gymnasium
Peabskolan
3 km
Rafem Utbildningar AB
3,5 km
Universitet & Högskolor
Susanne Kullberg Ledarskap Och Utveckling AB
3,4 km
Pro:s Folkhögskola
4,3 km
Banker
Nordea Bank AB
1,9 km
Minifinans.se
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Askims Bangolfklubb
390 m
Göteborgs Golfklubb
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Askimsbadets Bollplaner 1-2
480 m
Askims Simhall
710 m
Simhallar & Utomhusbad
Askimsbadets Bollplaner 1-2
480 m
Min Simskola
710 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte