Fiolgatan 4

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Fiolgatan 4
  • Stig in i hallen
  • Hallen går i vinkel och tar dig till bostadens samtliga rum
  • Kök med matplats
  • Kök med matplats

Fiolgatan 4 , Ruddalen , Göteborg

Nu har du möjlighet att införskaffa denna 4:a om 91,5kvm med bästa och högsta läge på 12:e våningen! Här får ni tre bra sovrum, ett stort vardagsrum med en rymlig och inglasad balkong. Underbar utsikt över Ruddalen och dess omgivningar! Bostaden är av äldre standard men i välhållet skick. Badrummet helrenoverades samtidigt som föreningen utförde stambyte under 2005/06. Välkommen att boka dig på visning!

91,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 329 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91,5 kvm
Våning:
12, hiss finns
Lägenhetsnummer:
58
Byggår:
1963
Driftskostnad:
370 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

91,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in till Fiolgatan 4 med gavelläge. Vid huvudentrén in till huset finner du en video-porttelefon installerad 2006 och innan du når de dubbla hissarna går du förbi cykelförråd, barnvagsförrådet samt den gemensamma tvättstugan som är bekvämt belägen i markplan i vardera fastighet. Du tar nu hissen upp till 12:e våningen (eller trappan för den hurtige) och når därmed denna härliga 4:a om 91,5 kvm.

Hall/Entré
Direkt till vänster är det plats för avhängning av ytterkläder. Hallen är rymlig och L-formad. Du når samtliga rum från hallen och utöver klädkammare har du även här tre platsbyggda garderober. Bevarade 60-tals dörrar i bra skick. Till vardagsrummet finner vi en läcker dubbeldörr med glaspartier. Direkt till höger när du kommer in i hallen nås även bostadens gästtoalett. Väggarna är tapetserade i vitt och på golvet ligger en välskött stavparkett.

Kök
Ett klassisk äldre kök inrett för den praktiske innehavaren. Här finns det gott om förvaringsmöjligheter och ett städskåp. Det känns nästan som att tiden stått stilla med de charmiga detaljerna som den klassiska specerihyllan och den charmiga kryddhyllan i trä över fläkten. Utrustningen består av ung, spis, fläkt samt kyl/frys. På golvet ligger en mönstrad plastmatta och väggarna sitter en ljus tapet.

Vardagsrum
Från hallen når du ett stort och luftigt vardagsrum med fin fiskbensparkett. Här finns möjlighet till umgänge och större middagar. En stor yta med flertalet fönster och utgång till inglasad balkong. Bostaden är en gavellägenhet och vardagsrummet har därför fönster åt två väderstreck vilket skänker mycket ljus.

Balkong
Ljus och härlig inglasad balkong som föreningen byggde ut under 2011/12. Balkongen är ca 6 kvm och har en fantastisk utsikt över Ruddalen och dess omgivningar. Här får du plats med mindre möblemang och plantering om så önskas.

Sovrum 1
Detta sovrum är det första av tre sovrummen. Ljus tapet och plastmatta. Rummet används idag som en matsal.

Sovrum 2
Rummet är inrett med samma ljusa tapet samt plastmatta. Detta utrymme används idag som kontor.

Sovrum 3
Det största av samtliga sovrum och är placerad längst bort från ingång och hall. Här finns goda inredningsmöjligheter och härifrån nås badrum med enkelhet. Sovrummet har stort fönster som bidrar till en ljus atmosfär.

Klädkammare
Tvärs över hallen når du klädkammaren. Här finns gott om plats för en trevlig walk-in closet.

Badrum
Helkaklat och ljust badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2005/06. Utrustat med vägghängd WC, handduksvärmare, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med skjutdörrar i glas samt en toppmatad tvättmaskin.

Gästtoalett
Mindre toalett med klinker i beige ton. Vitmålade väggar. Här finns en vägghängd WC, handfat, spegel samt ett mindre förvaringsskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

12 av 12, hiss finns

Avgift

5 329 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

0,49608%

Andel av årsavgiften

0,43051%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 oktober 2008
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Rud 760:41

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 440 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd - Gemensam tvättstuga finns på markplan - Cykelförråd samt barnvagnsförråd finns vid huvudentrén - Det finns lediga p-platser att hyra.

Förening

Namn

HSB Brf Kvartetten I Göteborg

Om föreningen

Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 268 st lägenheter.
Allmänt om föreningen: Fastighetsbeteckningen är Rud 3:3 med adress Fiolgatan 4-10. Tomträttsavgälden omförhandlades år 2011-03-28 för de kommande 10 åren. Bostadsrättsföreningen Kvartetten invigdes 1963 och i de fyra 12-våningshusen på Fiolgatan 4-10 finns totalt 268 lägenheter i storlekarna från 1 till 5 rum och kök fördelat enligt följande:
- 22 st 1 r o k
- 100 st 2 r o k
- 94 st 3 r o k
- 48 st 4 r o k
- 4 st 5 r o k

Välskött förening med många stora renoveringar utförda likt rörstambyte, renovering av samtliga badrum, elcentraler, fönsterbyten samt nya porttelefoner med bild på besökaren. Nya brevinkast har monterats. Dessutom har man avslutat utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger 2012. Köksstammar har spolats under 2014.

En välskött förening med aktivt föreningsliv och caféverksamhet för den som vill delta. Gästlägenhet finns att hyra på Fiolgatan 6.
Föreningens ekonomi:

Antal lägenheter

268

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät via Comhem. I avgiften ingår ComHems analoga utbud samt digitaltv Small. Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget finns i huset. Uttaget för ComHem finns i vardagsrummet och för Bredbandsbolaget finns det i hallen.

Parkering

Musikvägens parkeringsförening. ca 170 kr/mån utan eluttag och ca 190 kr/mån med eluttag.

Renoveringar

Föreningen har genomgått flera större underhållsåtgärder, framtida underhåll är bland annat planering för reparation av betongkepsar, tak och fasad samt genomgång av elsystemet. För mer detaljerad information se årsredovisning.
Badrumsrenovering skedde i samband med stambyte -05, då även byte av el-central till automatsäkringar skedde. Huset har porttelefon med videoteknik (bild på besökaren), installerad -06. Vindarna tilläggsisolerades -06. Installation av innerdörrar i hisskorgen skedde -07. Föreningen har även genomgått fönsterbyte samt monterat nya brevinkast. 2011-2012 skedde en utbyggnad av samtliga balkonger.
För mer information se årsredovisning.

Ekonomi

Avgiften till föreningen höjdes fr.o.m. den 1 juli- 2016 med 3%.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

I varje hus finns det finns tvättstuga i bottenplan med torkrum och mangelrum. I varje tvättstuga finns en stor och två mindre tvättmaskiner samt tre torkrum. I varje hus finns förutom lägenhetsförråd ett gemensamt cykelrum och ett gemensamt barnvagnsrum. Utöver detta finns möjlighet att hyra (läggs på månadshyran) däckförråd (10kr/mån), matkällare (10kr/mån), cykelplats /15kr/mån), att förvara cykel i cykelrummet i källaren är gratis, samt mopedplats (25kr/mån). Antalet platser är begränsat. Övernattningslägenhet finns på Fiolgatan 6 (kostar ca 150 kr att hyra/natt). Innergårdarna är välskötta och mellan husen slingrar sig fina gångvägar förbi lekplatser, uteplatser och bort mot affären. Det finns lekplatser och fotbollsplan i närområdet.
Styrelsens mål är att i föreningen verka för "Trygghet i boendet".

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
140 m
Willy:s Hemma
610 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
1,2 km
421 Köpcenter
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Gitarrgatan 5
80 m
Barnlåten Föräldrakooperativet
230 m
Kollektivtrafik
Frölunda Musikvägen
490 m
Frölunda Positivgatan
550 m
Grundskolor
Frölundaskolan Bräcke
460 m
Frölundaskolan F-9
460 m
Gymnasium
Frölunda Gymnasiet
460 m
MTG Motorbranschens Tekniska Gymnasium
800 m
Universitet & Högskolor
Pilback Psykiatrikonsult AB
2,4 km
Neurosurgic Sweden AB
2,7 km
Banker
Handelsbanken Frölunda
990 m
FOREX Bank
990 m
Golfbanor & Golfklubbar
World of Golf Scandinavia AB
2,3 km
Backa Säteri Fastighets AB
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rudalens Idrottscentrum
160 m
Ekebäcksplan
160 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
840 m
Frölundaborgs Ishall
2,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte