Tenorgatan 8

Bilder

  • Såld!

Tenorgatan 8 , Kaverös , Göteborg

Välkommen till denna genomgående fräscha 3:a om 74,5 kvm i natursköna & lugna Kaverös. Stor inglasad västerbalkong och kök (2009) från HTH med modern maskinpark. Helkaklat badrum (2005) med tvättmaskin (2016). Här bor ni med bra kommunikationer till city och närhet till mataffär, Ruddalens vackra promenadstråk, salta bad och Frölunda Torg. Stabil HSB- förening med god ekonomi. Välkommen på visning.

74,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 027 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
46
Byggår:
1967
Driftskostnad:
372 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Stig in i den rymliga hallen där du har plats för avhängning direkt till höger med en hatthylla och en platsbyggd garderob för ytterkläder. På golvet ligger en välbevarad stavparkett i ek, väggarna är tapetserade i vitt. Här får även plats en extra avlastningsmöbel om så önskas.

SOVRUM/BARNRUM
Rakt fram från ytterdörren finner vi bostadens första rum som idag används som barnrum. Här finns tre praktiska platsbyggda garderober med överskåp. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är tapetserade i vitt. Det luftiga fönstret vetter mot Ruddalens naturområde.

BADRUM
Vidare tillbaka till hallen så finner vi badrummet. I samband med stambyte så renoverades badrummet 2005. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp med inbyggda spotlights, dusch med vikbara väggar i svart glas, tvättmaskin (Bosch 2016), handuksvärmare, golvvärme och infällda spotlights i taket. På golvet ligger ett blått klinker och på väggarna ett vitt kakel med avbrytande mönstrad bård.

KÖK
Vidare tar vi oss till köket som ligger i mitten av bostaden. Här får ni ett komplett och snyggt kök från HTH. Köket renoverades 2009. Utrustningen består av spis (Bosch 2016), köksfläkt (Siemens utsugningsfläkt), inbyggd mikro (Siemens), diskmaskin (Whirlpool), Kyl/Frys (Siemens). På golvet ligger ett ljust klinker och över köksbänken sitter ett svart kakel. I köket finns utrymme för en matplats upp till 5 personer. Luftigt fönster vetter ut mot Ruddalens naturområde.

VARDASGRUM
Från både köket och hallen når ni vardagsrummet. Här finns gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande tv-möbel. Här får du även plats för ett större matbord för trevliga middagar. Här är väggarna tapetserade i ljusgrön nyans och på golvet finner ni den klassiska och populära fiskbensparketten.

BALKONG (Väster)
I vardagsrummets förlängning ligger bostadens inglasade balkong i västerläge. Här har du utsikt över Ruddalens naturområde och takåsar. Perfekt för den som vill koppla av en stund. På golvet ligger en trevlig trätrall.

MASTER BEDROOM
I det största sovrummet får ni enkelt plats med en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns en stor garderobsvägg (2013) med skjutdörrar som erbjuder gott om förvaring. På golvet ligger en trevlig ekparkett och väggarna är tapetserade i grått och med en blommig fondvägg som piggar upp. Fönstret vetter mot öster och här har du god uppsikt över föreningen innergård och lekplatser.

Mellan husen finns en lummig och fin innergård med stor lekplats, Ruddalen ligger strax intill med vackra promenadstråk. Kaverös är ett mycket lugnt och tryggt område, här har du gångavstånd till kommunikation. Närheten till dagis, hav, Frölunda Torg och City gör området mycket attraktivt.

Nuvarande ägare har sedan de flyttat in renoverat köket 2009, tapetserat alla rum (ej badrum), lagt nytt golv och installerat en ny garderob i stora sovrummet samt lagt en trätrall på balkongen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 027 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Andel i föreningen

0,44533%

Andel av årsavgiften

0,44533%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 157:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 470 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 470 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Inglasad balkong mot väster - Tillhörande källarförråd om ca 4 kvm - Tillhörande matskafferi i källaren - Gemensam tvättstuga i källaren - Separat kö till p-plats, kostnad från 130kr/mån

Förening

Namn

Hsb Brf Sörgården i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf. Sörgården bestående av 216 st lägenheter på Barytongatan, Soprangatan och Tenorgatan med en total lägenhetsyta om 16520kvm.

Bostadsrättsföreningen HSB brf Sörgården är ett privatbostadsföretag som har till
syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Föreningen äger fastigheterna Järnbrott 157:1, 158:2 och 758:111 som är upplåtna med tomträtt. Det finns sammanlagt 154 st garageplatser och 117 st p-platser.

Läs mer på föreningens informativa hemsida: http://www.hsb.se/goteborg/sorgarden/brf-sorgarden-i-kaveros-vastra-frolunda

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

216

TV och Bredband

Lägenheterna är förberedda för fiberbredband men inte anslutna. Avtal tecknas av enskild medlem. Uttaget sitter i hallen.
Kabel-TV via ComHem. Det går även att få bredband via ComHem.

Renoveringar

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren är i enlighet med underhållsplanen är:
2001, Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad.
2005, genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen.
2005, drogs Telia bredbandsfiber in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från ComHem installerades i alla lägenheter.
2008, Fritidslokalen renoveras och nytt kök med tillhörande vitvaror installeras
2009, Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoveras och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde beställa säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad.
2010-2011, Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades
2012-2013, Fönster av de äldsta modellerna byts ut
2013-2014, Garagen repareras, OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) har slutförts. Åtgärder för att minska radonhalter har utförts.
2014-2015, P-däck samt fasader renoveras, Gästlägenhet färdigställs
2016, Fasadrenoveringar fortsätter enligt underhållsplan, utemiljön ses över

Ekonomi

2% från 1/4-2017 avgiftshöjningen är standard för alla föreningar och följer inflationen på driftskostnader men det är inte att vänta varje år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej (Tomträtt)

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Kontaktperson

Lars-Göran Börjesson

Telefon

031- 47 80 93

Övrigt

Gästlägenhet som stod klar december 2015, kan medlemmar hyra. Lägenheten har max 4-5 sovplatser fördelat på två sängar och en bäddsoffa. 300kr/dygn.
Fritidslokal (utrustad för 30 personer) som kan hyras
Bastu med relaxavdelning
Hobbyrum (Barytongatan 9)
Cykelrum och barnvagnsrum
Soprum med kompostering
6 st tvättstugor med 2-3 tvättmaskiner i varje

Om området

Kaverös

Bor ni i omtyckta Kaverös har ni närhet till förskola, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatsen Nymilgatan. Flexlinje i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
190 m
LiDL
430 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
1,2 km
Frölunda Torg
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Montessoriförskolan Blåsippan
180 m
Föräldrakooperativa Förskolan Valen Ekonomisk Förening
210 m
Kollektivtrafik
Göteborg Nymilsgatan
420 m
Göteborg Lantmilsgatan
520 m
Grundskolor
Flatåsskolan F- 6 och G-verksamheten
500 m
Sandåsskolan
590 m
Gymnasium
MTG Motorbranschens Tekniska Gymnasium
490 m
Frölunda Gymnasiet
810 m
Universitet & Högskolor
Pilback Psykiatrikonsult AB
2,1 km
Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap
2,7 km
Banker
Handelsbanken
990 m
Handelsbanken
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Backa Säteri Fastighets AB
1,9 km
Backa Säteri Golf AB
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rudalens Idrottscentrum
390 m
Ekebäcksplan
390 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Robin Sjöström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte