Klarinettgatan 15

Bilder

  • Såld!

Klarinettgatan 15 , Ruddalen , Göteborg

Nu kan vi erbjuda en 4:a om 81 kvm på Klarinettgatan i Ruddalen. Här får du tre gedigna sovrum och ett luftigt vardagsrum med balkong i söderläge. Modernt kök från 2009 med egen balkong för morgonkaffet. Stamrenoverat och helkaklat badrum från 2007/08. Här bor du nära kommunikationer, Frölunda Torg och Ruddalens naturområde. Från Musikvägen tar du dig in till Linné på 10 min. Välkommen på visning!

81 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 546 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
1
Byggår:
1954
Driftskostnad:
517 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Stor hall välkomnar dig in i denna härliga lägenhet. Här har du plats för avhängning av ytterkläder direkt till vänster och även en garderob till förvaring av ytterkläder. Hallen är rymlig vilket ger dig möjlighet till att här sätta in fler garderober eller möblera efter tycke och smak. 2009 gjordes det mesta om i lägenheten, även golven som idag är i snygg ekparkett. Garderob och väggar är tapetserade i vitt.

Vardagsrum
Till vänster från hallen sett kliver du rakt in i det luftiga vardagsrummet. Här finns en öppen spis och utgången till lägenhetens första balkong av två. De charmiga, äldre retrodörrarna med glaspartier, som från början satt mellan hall och vardagsrum, finns fortfarande kvar om nästa ägare skulle vilja sätta tillbaka dem. På golvet ligger den klassiska fiskbensparketten. Väggarna är tapetserade i matt beige ton.

Balkong (Söder)
Från vardagsrummet når du en balkong med direkt söderläge. Bostaden ligger en halvtrappa upp från markplan vilket gör att balkongen är insynsskyddad.

Sovrum
Invid vardagsrummet finner vi ett av lägenhetens sovrum. Här får det med enkelhet plats en dubbelsäng om så önskas. Här ligger en ekparkett, väggarna går i ljus ton och här finns även en fondvägg som piggar upp!

Kök
Komplett kök som renoverades om 2009. Här finns en maskinpark från Bosch med rostfria vitvaror. Separat kyl och frys, Spis och varmluftsugn, köksfläkt, diskmaskin samt en inbyggd mikro. Ett vitt kök från IKEA med grått kakel. Två fönsterpartier ger mycket ljus och här har du bara naturen som granne vid frukostbordet. Här finner du också utgången till lägenhetens andra balkong. På golvet ligger den genomgående ekparketten.

Balkong (Öster)
För att krydda till det lite i denna, redan underbara lägenhet, så finns två balkonger. Varav den ena vid köket. Här är väderstrecket direkt öster och du kan här avnjuta morgonkaffet i lugn och ro. Mellan buskar och träd skymtar Basungatan. I övrigt är det Ruddalens natur som håller dig sällskap. Är du uppmärksam och har lite tur så kan du bekanta dig med rådjurfamiljen som bor här.

Sovrum/Barnrum
Från hallen når du barnrummet som är det mindre av de tre sovrummen. Ekparkettgolv och väggarna är tapetserade i ljus ton samt en rolig fondtapet med barnens favoritfilm "Bilar" som motiv. Du når även balkongen från detta rum.

Badrum
Ett helvitt och helkaklat badrum stamrenoverat 2007/08. Dusch med skjutdörrar i klarglas. Utrustningen är WC, handfat med kommod, Spegelskåp med inbyggda spotlights, Handuksvärmare, toppmatad tvättmaskin. Här finns också ett vädringsfönster med frostat glas som skänker lite ljus.

Master Bedroom
Lägenhetens tredje sovrum med fönsterparti som vetter mot öster. Två platsbyggda garderober. Ekparkett, ljusa väggar samt en fondtapet med en världskarta som motiv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 546 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Andel i föreningen

0,3637%

Andel av årsavgiften

0,36361%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2008
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 106:2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 206 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 606 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Detta är endast ett exempel angivet av nuvarande ägare.

Övrigt

Till lägenheten hör ett större vindsförråd och ett mindre källarförråd. Gemensam tvättstuga hittar du på Klarinettgatan 5 samt Klarinettgatan 19.
Kösystem tillämpas för parkeringarna på Klarinettgatan och i skrivande stund är det kö. I första hand kan man få en parkering hos Musikvägens parkeringsförening eller på "Musikvägen" (e.g.Flöjtgatan) vid biltvätten.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 17

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Gbghus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 373 st lägenheter som fördelas på adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-36 st, 1 rok-8 st, 2 rok-204 st, 3 rok-107 st samt 4 rok-18 st. Dessutom finns det 15 st lokaler.

Fastighetsexpedition
Saxofongatan 18
421 39 Västra Frölunda

Gå gärna in på föreningens hemsida om du vill veta mer: www.gbghus17.se

Antal lägenheter

373

Antal lokaler i föreningen

15

TV och Bredband

Föreningen är anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se
För abonnemang kontakta respektive företag.

Båda Comhem och Telia erbjuder IP Telefoni men det fungera även med andra leverantörer.
OBS! vid innehav av Trygghetstelefon är IP-telefoni inte tillförlitligt då Trygghetsjour inte kan garantera att det fungerar.

Parkering

Det finns 238 p-platser, hyra 170 kr/mån. Besöksparkeringar 19 st. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan. Riksbyggens Ekonomicenter i Västerås sköter frågor kring parkeringar och garage: tfn: 0771860860.

P-platser för uthyrning
80 st "Musikvägen" (e.g.Flöjtgatan)
10 st Saxofongatan
38 st Basungatan
110 st Klarinettgatan (Större delen ligger på södra sidan av Hus A)

Besöksparkering
4 st platser på "Musikvägen", bredvid Clean Park (biltvätt)
7 st platser på Basungatan 12-14

Garage för uthyrning
17 st Klarinettgatan
5 st Saxofongatan
12 st Basungatan

MC-Garage för uthyrning
1 st Klarinettgatan med 3 platser
1 st Basungatan med 3 platser

Renoveringar

Gjorda renoveringar: År 2003 installerades säkerhetsdörrar i föreningen och under 2005 utfördes tak- och fasadunderhåll. Föreningen genomgick stambyte och elrenovering under 2007-2008. I och med det byttes VA-ledningar och elinstallationer samt en total renovering av badrummen utfördes. I samband med stamrenoveringen gjordes även tvättstugorna iordning i föreningen. För övrigt planerat underhåll avsattes medel löpande. År 2008-2009 installerades portlås i entrédörrarna i bottenplan, med tillgång till portkod samt porttelefon. Under 2011-2012 totalrenoverades hissarna i höghuset. Under 2014 genomgick föreningen trapphusrenoveringar samt fönsterbyte samt nytt plåttak på Saxofongatan 1 och 3. 2014 renoverades trappuppgångarna och man satte in nya ytterdörrar till trappuppgångarna.

Under 2015-2016 renoveras stödmuren på baksidan Klarinettgatan genom en förstärkas, yttre entréer etapp 2 startas på Saxofon 1-18, Basun 3-15 och Klarionett 3-17, trädgård/lekplats ses över vid klarinett, upprustning gällande parkering vid musikgatan/flöjtgatan ligger i plan samt källarinventering vad gäller cyklar/mopeder osv pågår.

Ekonomi

Föreningen ändrade årsavgiften senast 2010-07-01 då den höjdes med 1,2%. Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om oförändrad årsavgift (2016).

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Telefon

0708 65 33 57

E-post

info@gbghus17.se

Övrigt

Gemensamma utrymmen
Bastu på Basungatan 6
Slöjdlokaler på Klarinettgatan 17 - 19, Basungatan 5-7, Basungatan 10 (särskild nyckel, kontakta fastighetsskötaren), Saxofongatan 2 (särskild nyckel, kontakta fastighetsskötaren)
Bordtennisrum och Hobbylokal på Klarinettgatan 9, källaringången

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
190 m
Willy:s Hemma
420 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
1,1 km
Frölunda Torg
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Gitarrgatan 5
210 m
Föräldrakooperativa Förskolan Valen Ekonomisk Förening
400 m
Kollektivtrafik
Frölunda Musikvägen
430 m
Göteborg Nymilsgatan
490 m
Grundskolor
Terapiskolan Parabolen
540 m
Särskolan
550 m
Gymnasium
Frölunda Gymnasiet
580 m
MTG Motorbranschens Tekniska Gymnasium
600 m
Universitet & Högskolor
Pilback Psykiatrikonsult AB
2,3 km
Neurosurgic Sweden AB
2,8 km
Banker
SEB
1,1 km
Handelsbanken
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Backa Säteri Fastighets AB
2,1 km
Backa Säteri Golf AB
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ekebäcksplan
240 m
Rudalens Idrottscentrum
240 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Robin Sjöström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte