Topasgatan 77

Bilder

  • Såld!

Topasgatan 77 , Tynnered , Göteborg

Nu har du möjlighet att förvärva en helt nyrenoverad och rejäl 5:a om 123 kvm på Topasgatan i Brf Topasgården. Här är allt nytt och har genomgående hög standard. Ett större badrum som är förberett för en egen tvättavdelning. Dessutom finns en gäst-WC, 4 ordentliga sovrum, ett stort vardagsrum, ett praktiskt kök med komplett maskinpark samt en inglasad balkong i västerläge! På föreningens privata innergård finns dessutom en stor gemensam grillplats. I Brf Topasgården bor du med närhet till kommunikationer, Frölunda Torg och salta bad. Från Närmaste hållplats tar du dig till Linnéplatsen på 14 min. Låter det som din drömbostad? Välkommen på vinsing!

123 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 391 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
123 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
674
Byggår:
1967
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

123 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Spis, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn och kakel.

Badrum

Badrum/WC : Badkar, WC, tvättställ och kakel. Gäst-WC : WC, tvättställ och kakel.

Välkomna in i en helt nyrenoverad, ljus och härlig 5:a med optimal planlösning.

Hallen
När man kliver i hallen, som är lägenhetens mittpunkt, möts man av en ljus och härlig atmosfär, med vitmålade väggar och antracitgrå klinkergolv. Hallen är utrustad med tre byggfasta garderober.

Gästtoalett
Första dörren till vänster efter hallen leder in till gästtoaletten. Toaletten är helkaklad med vitt kakel på väggarna och antracitgrå klinker på golvet, Den är utrustad med WC, en kommod i vitt med ett tillhörande spegelskåp med belysning.

Kök
Andra dörren till vänster leder dig in till ett helt nybyggt Veddinge kök från Ikea. Köket är ljust och luftigt. Helkaklat med vit mosaik med vita skåpsluckor, rostfria detaljer som handtag, köksfläkt. Ek-bänkskiva som täcker alla bänkytor utrustad med en ovanpålimmad diskbänk med blandare. Golvet är av en ljus Ek-parkett. Maskinparken i köket är helt ny från 2016 (IKEA), innefattande induktionshäll, ugn, köksfläkt, kyl & frys samt diskmaskin.

Badrum
Svänger man vidare vänster efter köket kommer man in i badrummet. På golvet ligger ett nytt antracitgrått klinkers golv med inbyggd golvvärme. Väggarna är kaklade med vitt kakel. I taket sitter det infällda spotlights som är dimmerbara. Badrummet är utrustat med kommod och spegelskåp med belysning, badkar med skyddande glasskiva som täcker spegeln och handfat, handdukstork och ny toastol. badrummet har även utrustats med en Ek-bänkskiva som det undertill finns utrymme för tvättmaskin och torktumlare, där det även är fördraget för el och vatten.

Sovrum 1
Svänger man istället höger ut från köket kommer man in i det största sovrummet som är stort och ljust med härligt ljusinsläpp från balkongen. Sovrummet har vitmålade väggar och ett ljust Ek-parkett golv. I sovrummet finns det tre stycken garderober.

Balkong
Trevlig balkong med öppningsbara glaspartier. ligger i perfekt västerläge med härlig eftermiddagssol.

Sovrum 2
Ingången till det andra sovrummet ligger hallen. Ett ljust sovrumm med vitmålade väggar och ljus Ek-parkett. I rummet finns även två stycken garerober.

Vardagsrummet
Direkt höger ifrån hallen når man ett stort ljust vardagsrum med vitmålade väggar och ljus Ek-parkett. Trevligt ljusinsläpp från tre fönster.

Sovrum 3 & 4
Längst in i vardagsrummet finner man ingångarna till de två sista sovrummen. Det högra sovrummet är något större än det vänstra. Båda sovrummer är ljusa med vitmålade väggar och ljus Ek-parkett. Inuti båda rummen finns det två stycken garderober.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

6 391 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Andel i föreningen

1,31%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 maj 2010
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 164:11

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppgifterna bygger på siffror från tidigare försäljningar av liknande bostäder. Lyssna gärna med mäklaren vad som är realistiskt utifrån ditt eget perspektiv.

Övrigt

Förråd:
Källarförråd och cykelförråd.

Förening

Namn

Brf Topasgården

Om föreningen

Välskött och stabil bostadsrättsförening med stort engagemang som förvärvade fastigheten 2007. Av föreningens totalt 112 lägenheter på Topasgatan 69-81 så upplåts ca 90 med bostadsrätt och ca 20 med hyresrätt. Föreningen har dessutom 10 lokaler. Föreningen äger marken och betalar således ingen tomträttsavgäld. Föreningens 20 hyresrätter utgör en stor dold tillgång.

Styrelsens expedition ligger på Topasgatan 78. För mer information och viktiga telefonnummer besök gärna föreningens hemsida. http://www.topasgarden.se/

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

90

Antal hyresrätter

20

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Internet | Bredband via fiber från Telia (100 Mbit) eller via ComHem. Kabel-tv | Via ComHem, se www.comhem.se för information om utbud och priser.

Parkering

Parkering | Garageplats i inhägnad bur kostar ca 400 kr/mån (separat kö) Garageplats under tak kostar ca 275 kr/mån (separat kö). En vanlig parkeringsplats kostar ca 180 kr/mån (separat kö)

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2008. Delar av fasaden renoverades 2011-2012. Renovering av trapphus genomfördes under 2014. Nyligen så har föreningen genomfört renovering av stammar, så kallad relining. Samtliga lägenhetsdörrar har nu bytts till säkerhetsdörrar. Samtliga balkonger har nyligen fräschats upp. Föreningen har iordningställt en uteplats och grillplats på föreningens innergård. Pågående renoveringar innefattar tvättstugorna och fasad (2016).

Ekonomi

1/1-2016 höjdes avgiften med 5 % enligt den utstakade planen som finns för föreningen. Mer information om underhållsplanen finns i föreningens årsredovisning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Kontaktperson

Annette Rosell

Telefon

031-3533737

E-post

annette.rosell@topasgarden.s

Övrigt

Gemensamhetslokaler | Tvättstugor (6 stycken), soprum, cykel- och barnvagnsrum.

Om området

Tynnered

Tynnered är ett omtyckt och barnvänligt område med vacker natur och cykelavstånd till salta havsbad! Området utmärks av närheten till havet och många grönområden med varierande natur. Alla bekvämligheter såsom skola, förskola och affärer finns på behändigt avstånd.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1 och 7 finns alldeles i närheten och förflyttar er snabbt via Frölunda Torg in till centrala Göteborg.
Från Frölunda Torg genomströmmas olika busslinjer och spårbunden kollektivtrafik.

Närservice

I närområdet finns allt från Willys mataffär, pizzeria, bageri och grönsaksbutik till vårdcentral, BVC, apotek, förskola och skola. Frölunda Torg ligger bara fem minuter bort med spårvagnen, här finner du förutom ett hundratal butiker även Frölunda Kulturhus, simhall och träningsanläggning samt ett antal cafeér och restauranger.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Lindome Sol Hembageri och Cafe
100 m
Vinman
420 m
Köpcentrum & Gallerior
Frölunda Torg
450 m
Radiotorget
1,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fyren Förskola
210 m
Topasgatan 58-59 förskola
260 m
Kollektivtrafik
Tynnered Briljantgatan
200 m
Frölunda Torg
370 m
Grundskolor
Ängåsskolan
420 m
Tynneredsskolan 7-9
520 m
Gymnasium
Yrkesförberedande centrum YFC
510 m
Frölunda Gymnasiet
990 m
Universitet & Högskolor
Neurosurgic Sweden AB
1,6 km
Hur Konsult AB
2 km
Banker
SEB
450 m
FOREX Bank
450 m
Golfbanor & Golfklubbar
World of Golf Scandinavia AB
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Inslaget HB
390 m
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
520 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
520 m
Ganlet
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Robin Sjöström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte