Fiolgatan 8

Bilder

  • Såld!

Fiolgatan 8 , Ruddalen , Göteborg

En nyrenoverad gavellägenhet från 2016, högt belägen på sjunde våning med underbar utsikt! Här har ni möjlighet att skaffa er en välplanerad 3:a i nyskick med möblerbar balkong. Stamrenoverat badrum från 06/07. Ruddalen är ett mycket omtyckt område med gångavstånd till Frölunda Torg som erbjuder goda kommunikationer och bra shopping. Spårvagnshållplatsen ligger inte långt bort och här ifrån tar ni er till Linnéplatsen på 10 min. Ruddalens naturområde ligger runt hörnet för den som vill ta sig ett varv i spåret eller varför inte besöka skridskohallen. Varmt välkomna på visning.

69,3 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 182 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69,3 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
163
Byggår:
1963

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69,3 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Induktionshäll (Gram 2016), spisfläkt (Thermex 2016),kyl & frys (LG 2016), diskmaskin (2016), mikrovågsugn (Sandström 2016) och kakel (2016).

Badrum

Dusch, vägghängd WC, tvättställ med kommod och tvättmaskin (2016) och kakel/klinker.

Entré/Hall
Ljus och rymlig hall med flertalet garderober för förvaring av ytterkläder. Plats direkt till vänster för avhängning samt en extra avlastningsmöbel. Här är väggarna målade i vitt och på golvet ligger en nyslipad stavparkett i ek.

Kök
Kliv in i det helt nyrenoverade köket från 2016. Stilrent kök med vita skåpsluckor, bänkskiva i svart och mörka kakelplattor. Intill kyl & frys finns ett högskåp samt överskåp. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Matplatsen vid det stora fönsterpartiet ger gott om plats för fyra personer. Utsikten är rogivande och insynsskyddat. En snygg fönsterbänk i marmor lyser upp köket och är dessutom väldigt praktisk. Utrustningen i köket består av induktionshäll, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt inbyggd mikro.

Badrum
Helkaklat ljust badrum som renoverades 2006. Här finns en vägghängd WC, spegelskåp med kommod, dusch och duschvägg samt en tvättmaskin.

Sovrum
Det mindre av de två sovrummen har et härligt stort fönsterparti vid den inglasade balkongen. Här får man med lätthet plats med en enkelsäng samt extra möblering som t.ex. ett skrivbord. Nytt golv och nymålat 2016. Väggarna är målade i ljusgrå ton och på golvet ligger ett laminatgolv. Även här finns en snygg och praktiskt fönsterbänk i marmor.

Master bedroom
I lägenhetens största sovrum finner vi ett stort fönsterparti som vetter mot norr. Här sover man gott och svalt! Sovrummet rymmer en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och här har man till och med en egen klädkammare! Här ligger ett nytt laminatgolv och väggarna är målade i vitt. Även detta rum renoverades 2016.

Vardagsrum
Mot bostadens vardagsrum som bjuder in till social samvaro. Tack vare gavelläget på lägenheten så har man här fönster åt två väderstreck vilket skapar en ljus och luftig känsla. Du får plats med en stor soffgrupp med tillhörande tv-möbel samtidigt som du kan ha en extra matplats för trevliga middagar. Eller varför inte en läs/arbetshörna? Den charmiga fiskbensparketten finns kvar och har även slipats om.

Balkong
Till sist avslutar vi med den rymliga och inglasade balkongen. Här ligger en ny trätrall från 2016. Gott om plats för ett mindre bord med tillhörande stolar och även lite plantering om så önskas! Underbar utsikt över omgivningen. Måste upplevas på plats!

Till lägenheten hör ett vindsförråd och i bottenplan finns den gemensamma tvättstugan. Även här finns cykel och barnvagns förråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 12, hiss finns

Avgift

4 182 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Andel i föreningen

0,38941%

Andel av årsavgiften

0,33789%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1963

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 oktober 2008
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Rud 3:3

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Gemensam tvättstuga i bottenplan
Inglasad balkong

Förening

Namn

HSB Brf Kvartetten I Göteborg

Om föreningen

Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 268 st lägenheter.
Allmänt om föreningen: Fastighetsbeteckningen är Rud 3:3 med adress Fiolgatan 4-10. Tomträttsavgälden omförhandlades år 2011-03-28 för de kommande 10 åren. Bostadsrättsföreningen Kvartetten invigdes 1963 och i de fyra 12-våningshusen på Fiolgatan 4-10 finns totalt 268 lägenheter i storlekarna från 1 till 5 rum och kök fördelat enligt följande:
- 22 st 1 r o k
- 100 st 2 r o k
- 94 st 3 r o k
- 48 st 4 r o k
- 4 st 5 r o k

Välskött förening med många stora renoveringar utförda likt rörstambyte, renovering av samtliga badrum, elcentraler, fönsterbyten samt nya porttelefoner med bild på besökaren. Nya brevinkast har monterats. Dessutom har man avslutat utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger 2012. Köksstammar har spolats under 2014.

En välskött förening med aktivt föreningsliv och caféverksamhet för den som vill delta. Gästlägenhet finns att hyra på Fiolgatan 6.
Föreningens ekonomi:

Antal lägenheter

268

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät via Comhem. I avgiften ingår ComHems analoga utbud samt digitaltv Small. Bredband via Comhem och Bredbandsbolaget finns i huset. Uttaget för ComHem finns i vardagsrummet och för Bredbandsbolaget finns det i hallen.

Parkering

Musikvägens parkeringsförening. ca 170 kr/mån utan eluttag och ca 190 kr/mån med eluttag.

Renoveringar

Föreningen har genomgått flera större underhållsåtgärder, framtida underhåll är bland annat planering för reparation av betongkepsar, tak och fasad samt genomgång av elsystemet. För mer detaljerad information se årsredovisning.
Badrumsrenovering skedde i samband med stambyte -05, då även byte av el-central till automatsäkringar skedde. Huset har porttelefon med videoteknik (bild på besökaren), installerad -06. Vindarna tilläggsisolerades -06. Installation av innerdörrar i hisskorgen skedde -07. Föreningen har även genomgått fönsterbyte samt monterat nya brevinkast. 2011-2012 skedde en utbyggnad av samtliga balkonger.
För mer information se årsredovisning.

Ekonomi

Avgiften till föreningen höjdes fr.o.m. den 1 juli- 2016 med 3%.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

I varje hus finns det finns tvättstuga i bottenplan med torkrum och mangelrum. I varje tvättstuga finns en stor och två mindre tvättmaskiner samt tre torkrum. I varje hus finns förutom lägenhetsförråd ett gemensamt cykelrum och ett gemensamt barnvagnsrum. Utöver detta finns möjlighet att hyra (läggs på månadshyran) däckförråd (10kr/mån), matkällare (10kr/mån), cykelplats /15kr/mån), att förvara cykel i cykelrummet i källaren är gratis, samt mopedplats (25kr/mån). Antalet platser är begränsat. Övernattningslägenhet finns på Fiolgatan 6 (kostar ca 150 kr att hyra/natt). Innergårdarna är välskötta och mellan husen slingrar sig fina gångvägar förbi lekplatser, uteplatser och bort mot affären. Det finns lekplatser och fotbollsplan i närområdet.
Styrelsens mål är att i föreningen verka för "Trygghet i boendet".

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
210 m
Willy:s Hemma
740 m
Köpcentrum & Gallerior
Frölunda Torg
890 m
Radiotorget
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Barnlåten Föräldrakooperativet
110 m
Förskola Gnistgatan 3
110 m
Kollektivtrafik
Frölunda Positivgatan
520 m
Frölunda Musikvägen
540 m
Grundskolor
Frölundaskolan F-9
400 m
Frölundaskolan Bräcke
400 m
Gymnasium
Frölunda Gymnasiet
400 m
Yrkesförberedande centrum YFC
730 m
Universitet & Högskolor
Hur Konsult AB
2,5 km
Pilback Psykiatrikonsult AB
2,6 km
Banker
SEB
890 m
Handelsbanken
890 m
Golfbanor & Golfklubbar
World of Golf Scandinavia AB
2,2 km
Backa Säteri Fastighets AB
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rudalens Idrottscentrum
230 m
Ekebäcksplan
230 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
730 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Robin Sjöström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte