Lovisa Ströms Väg 10

Bilder

  • Välkommen till Lovisa Ströms väg 10
  • Välkommen till Lovisa Ströms väg 10
  • Härligt läge i Billdal
  • Välkommen in
  • Välkommen i hallen

Lovisa Ströms Väg 10 , Billdal , Göteborg

Välkommen till Lovisa Ströms väg 10!

Nu kan vi erbjuda en villa med ett av bästa lägen i Billdal. Ett fantastiskt hem med underbar insynsskyddad trädgård.
Närheten till havet och naturen. Barnvänligt med bra kommunikationer.

Se film från huset: https://youtu.be/fTHlHY8MDBc

206 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
206 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
714,1 kvm
Byggår:
1984
Driftskostnad:
2 633 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

206 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en villa med exklusiva materialval i populära Billdal!

Stig in!

Stor och rymlig entréhall som är möblerbar. Klinkergolv med golvvärme. I anslutning finns två dubbla skjutdörrar med spegelglas som döljer ytterkläder och en stor skohylla.
Ett trappsteg upp finns en kort hall som leder till vardagsrummet och köket. I anslutning till hallen finns ett stort sovrum med egen ingång, Tvättstuga, Toalett med dusch och en liten klädkammare under trappan upp till övervåningen.
Toaletten är helkaklat samt utrustat med handfat med underskåp och en duschhörna med skjutdörrar från 1994.
Tvättstugan har Tvättmaskin (Bosch 2009), Kondenstorktumlare (Electrolux 2012), Torkskåp (Husqvarna 1984), Tvätt bänk och städskåp plus överskåp samt Bergvärmepannan med plastmatta (1984) och tapeter (1996).

Hallen mynnar ut i vardagsrummet.
Vardagsrum och kök har en öppen planlösning på ca 60 kvm. I vardagsrummet finns också en väl fungerande murad öppen spis som höjer mysfaktorn. Möjlighet att montera en spiskassett finns. På dess båda sidor finns glasade dubbeldörrar in till matrummet. Denna del byggdes till 1996 och fick en tak form med 3 nockar, så även på insidan. Detta rum har tre höga glasade dubbeldörrar ut mot altanen.
Vardagsrummet ligger med öppen planlösning mot köket. Utgång till den härliga altanen i västerläge med insynsskyddat och privat läge.
Tapeterna i vardagsrum, kök, hall, entré, trappa och allrum är samma (2008). Övriga rum tapetserat i olika omgångar från 1996 till 2005.

Det öppna vackra köket från Ballinglöv, är i vit laminat med ek kanter. Bänkskiva i oljad ek med infälld diskho. Köksö med lådor är formad som ett T för att skapa en trevlig matplats för fyra personer med barstolar. Köket har gott om förvaring och bra arbetsytor på den gedigna ek skivan.
Köket byggdes om 2007/2008. Ett högt smalt fönster togs upp på östra sidan för ökat ljusinsläpp. Ett litet burspråk på norra sidan för större yta (1996)
Följande köksmaskiner finns: Induktionsspishäll (Husqvarna 2008), inbyggda Varmluftsugn och Mikrovågsugn (Husqvarna 2008), Fläkt (Siemens 2008), integrerad och tystgående Diskmaskin (Electrolux 2012), Kyl och Frys i rostfritt (Electrolux 2005).

En vacker ek trappa leder upp till allrummet med anslutning till Master bedroom, 2 sovrum och badrum samt den stora balkongen. Ena väggen i det stora sovrummet täcks av 3 skjutdörrar med spegelglas. Bakom dessa döljer sig garderober samt ingång till en klädkammare med ytterligare garderober och förvaringsutrymmen. Lucka till vinden finns i ett av de mindre sovrummen.
Allrummet har utgång till den stora balkongen i söderläge.

Trädgård:
Vänster om bilinfarten växer klängrosor på förråds väggen. Där finns också Fikonträd som ger frukt, Rabarber och en Fläder.
På högra sidan finns en grupp med Hortensior samt Forsythia och Japansk Blodlönn.
Till vänster om entrén finns en Praktmagnolia som blommar med lila vackra blommor, Luktolvon samt Jättedaggkåpa och några Pioner. Höger om entrén finns några ovanliga och vackra Pioner, Lavendel, Stockrosor, Spristång, Silverlax, Dagliljor, Funkia och Kerria mfl. Framför huset finns ett gammalt äppelträd av okänd sort samt ett Aroma och ett körsbärsträd. I tomthörnet växer Doftjasmin, Blodhägg och Hängmistel.
Bakom staketet mellan hus och carport växer ett prydnadsgräs, dagliljor och luktärt. Bredvid finns en stor Praktmagnolia som ger stora vita blommor tidigt på våren och några Pioner.
På altanen finns två planteringslådor, en med sjösten och två vackra elefantgräs. Den andra har tre vinrankor som klänger på den vägg som finns bakom och som skyddar och ger lä på altanen.
Mellan altanen och tomtgränsen finns en rabatt med Lagerhägg, Järnek, Japansk Buskrosling och Hortensia samt ett flertal perenner som Astilbe, Höstflox, Sköldbräcka, Höstöga, Dagliljor, Kärleksört, Lavendel, Jättevallmo samt Pioner. Rabatten avslutas med en Buxbomshäck. Bakom denna finns en planteringslåda för örter och en rabatt med Jättedaggkåpa, Rönnsumak, Prakttry mfl.
Mot berget växer ett parti med Rododendron och Praktlysing.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1984 ombyggt 1996

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 mars 2016
Energiklass: E
Energiprestanda: 87 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Huset byggdes 1984 och är ett Animonhus från Orust.
1996 byggdes det till såväl i väster som i sydost. Tillbyggnaden ritades av Ola Nylander, professor i Arkitektur på Chalmers.
Huset har vattenburen värme med en bergvärmepump från IVT (2005).
I entrén och det inglasade rummet i väster är det elektrisk golvvärme.
Huset är byggt med torpargrund med pålar ner till berget. I krypgrunden installerades en avfuktare Anticimex (2005).
Golven i entré, hall och rummet i väster har klinkers (1996). Golven i sovrummet på första våningen har bokparkett (1996), likaså i master bedroom på övervåningen (1984). Golven i kök, vardagsrum, allrum och två sovrum har oljad ek från Kährs (2007-2009). Trappan är omklädd i oljad ek (2010).
Alla innerdörrar är i oljad ek från Dooria (2009) förutom dubbelglasdörrarna till rummet i väster som har en vit ram (1996).
Ytterdörren Las Vegas från Snickar Per är från 1996. Kulörerna återfinns i övriga ytterdörrar i huset och förråden.

Fastighetsbeteckning

Billdal 16:13

Övriga byggnader

På tomten finns en carport för 2 bilar sammanbyggt med ett isolerat förråd på 10 kvm varav ca 1,5 kvm är en vinkällare med plats för ca 500 flaskor. Kylaggregat från Norcool (2012). Ovanpå bilplatserna finns luckor till carportens vind.
2010 tillkom en friggebod på 15 kvm. Den har isolerat golv men inte i väggar och tak. El finns indraget.
2010 byttes trallen på altanen (ca 60 kvm) och balkongen (ca 45 kvm) ut mot ett teakliknande träslag.
Bilinfarten är asfalterad. Övriga gångar till hus och förråd har marktegel.
Bakom huset finns en bergknalle som ger lä och insynsskydd. Nedanför denna finns en yta på ca 300 kvm som arrenderas av kommunen. På den ytan finns det stora förrådet samt ett växthus.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 600 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 1 000 kr
Väg, samf: 1 000 kr
Sotning: 150 kr
Försäkring: 4 350 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 987 000 kr, varav byggnadsvärde 2 199 000 kr

Summa pantbrev

4 360 000 kr

Tomt

Areal: 714,1 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Vattenledning mm, 14-IM1-82/16720

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Billdal

Välkommen till Billdal som är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Göteborgs kommun. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Här bor ni i ett populärt område med barnvänliga miljöer, mycket gång och cykelbanor samt gröna ytor. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På cykelavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.

Kommunikation

Från Kungsporten "Hållplats, Bolsheden" tar er Blå express till centrala Göteborg på en knapp timme.

För mer information om hur och när bussen går se http://www.vasttrafik.se/

Närservice

Ett fantastiskt bra utbud på mataffärer, stora och små butiker och matställen finner man både på Kungsporten och i Nya Hovås som växer under kommande år. Vid Origohuset i Billdal finns ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Gourmetkött & Delikatesser i Billdal AB
1,1 km
HB Morgan & Siv Svensson
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Billdals Kyrkväg 3
280 m
Förskola Södra Särövägen 80
570 m
Kollektivtrafik
Billdal
190 m
Billdals Kyrka
410 m
Grundskolor
Fenestra Billdal
970 m
Montessoriskolan Polstjärnan F-6
970 m
Universitet & Högskolor
Hallén Medicinkonsult AB
1,2 km
AB Susanne Kullberg Ledarskap och Utveckling
1,8 km
Banker
Handelsbanken
2,2 km
Swedbank
3,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Göteborgs Golfklubb
4,1 km
Hills Golf & Sports Club
6,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Askim Billdal Gymnastikskola
1,1 km
Nygårdsplan
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Billdal
830 m
Killingholmen
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte