Silvermyntsgatan 11

Bilder

  • Såld!

Silvermyntsgatan 11 , Högsbo , Göteborg

Välkomna till en härlig 2:a om 55 kvm på tredje våning. Underbar balkong i högt och fritt läge med dem bästa soltimmarna!
Här på Silvermyntsgatan 11 får du en välplanerad tvåa med genomgående ljusa och fräscha ytskikt samt en härlig balkong i soligt sydvästläge. Badrum stambytt och renoverat 06/07. Charmigt retrokök med mycket förvaring och arbetsytor. På Silvermyntsgatan bor du i en stabil Riksbyggenförening belägen i rofyllda och populära Högsbo. Välkommen på visning.

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 634 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
162
Byggår:
1953
Driftskostnad:
302 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in till denna ljusa och trevliga 2:a på Silvermyntsgatan 11 i Högsbo.
- Nya ytskikt i alla bostadens tre rum - Stamrenoverat, helkaklat badrum från 2006/07 - Charmigt och välbevarat retrokök - Balkong i högt och fritt läge med sydvästläge - 200m till hållplatsen Axel Dahlströmst torg - Tillgång till fiber sommaren 2016

ENTRÈ/HALL
En inbjudande hall välkomnar dig och ger dig gott om plats för avhängning. Tack vare lägenhetens genomgångsläge med fönster mot både söder och norr så skapas här en väldigt ljus atmosfär. Från hallen når du bostadens samtliga rum.

KÖK
Direkt till höger når du köket. Ett praktiskt kök med mängder av förvaring. Har har man bevarat det gamla retroköket på ett väldigt charmigt vis. Man har också valt att behålla det klassiska matskafferiet med kalluftsintag. I skafferiet är det utmärkt att förvara mat som inte kräver riktigt samma kyla som i ett kylskåp - frukt och grönsaker, sylt och konserver. I köket får du med enkelhet plats med en matplats för fyra.

VARDAGSRUM
Härnäst kommer vi till bostadens naturliga samlingspunkt. Här finns gott om utrymme för både soffgruppen och övrig möblering. Stort fönsterparti släpper in solens sken från söder och skänker mängder med ljus till bostaden.

BALKONG
I vardagsrummets förlängning hittar du balkongen med dess sydvästläge. Den utanpåliggande balkongen blickar ut mot föreningens natursköna innergård. Balkongen ligger i ett högt och fritt läge med härlig grönska precis nedanför.. Här finns plats för såväl möblering som plantering.

BADRUM
Mellan 2006 och 2007 gjorde föreningen en omfattande renovering av samtliga avloppsstammar och gjorde samtidigt om alla badrum. Här får du ett mycket välgjort och snyggt badrum. Dusch, vägghängd Wc, golvvärme, spegelskåp, handfat med kommod, handduksvärmare, tvättmaskin, samt ett vädringsfönster.

SOVRUM
I hallens fortsättning finner vi det rogivande sovrummet. Genomgående fräscha och nya ytskikt finner vi även här. Gott om förvaring erbjuds genom de platsbyggda garderoberna. Stort fönsterparti vetter mot nordöst.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör även ett vindsförråd samt ett källarförråd. I respektive källare finns också cykelförråd och tvättstuga.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 634 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

0,29999%

Andel av årsavgiften

0,29988%

Reparationsfond

2348 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1953

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2008
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 624 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 513 kr
Försäkring: 1 111 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 16

Om föreningen

Föreningen har ett vackert läge med utsikt över Kungsladugård och Slottsskogen i norr och Änggårdsbergen i öster och Sisjön i söder. Närheten till Göteborgs centrala delar och havet i väster når man lätt med spårvagn från Högsbotorp. Hållplatsen Axel Dahlströms Torg trafikeras av ett flertal spårvagnslinjer. Busskommunikationer finns från hållplatsen Marklandsgatan.
Området är byggt där det en gång i tiden stod ett flertal kolonihus. Föreningen har försökt att bevara den växtlighet som fanns på denna tid. Därmed får hela området en trivsam karaktär med de relativt låga husen och de mycket generösa grönytor som finns runt husen. Det finns vackra planteringar av träd, buskar och blommor. Inne på gården finns en trivsam lekplats och grillplats som är omgärdad av bärbuskar. På våren placeras det ut trädgårdsmöbler på olika ställen runt husen. Föreningen har en fast grillplats i området.

Husen färdigställdes under 1953, i en tid då byggnationen i hela landet var stor, så även här i Högsbo. Ett år senare, 1954 invigdes Axel Dahlströms Torg, som kom att bli knutpunkten i det nya Högsbo. Torget har under denna tid bevarat sin prägel från 50-talet och är fortfarande ett levande torg med apotek, bank, vårdcentral, matvaruaffär och ett flertal specialbutiker. Axelhuset på torget inrymmer bibliotek och samlingslokaler för möten och utställningar. Här finns även en fritidsgård för ungdomarna i Högsbo.

Fastighetsexpedition:
Silvermyntsgatan 6

Expeditionstider:
Mån: 07.00-07.30
Tis: 15.30-16.00
Ons: 07.00-07.30
Tor: 15.30-16.00
Fre: 09.30-10.00

Föreningens hemsida nås på följande adress:
http://www.gbghus16.se/

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

338

Antal lokaler i föreningen

35

TV och Bredband

Föreningen har tecknat ett nytt avtal för TV och utökat avtalet till att även inkludera bredbandstjänster som digital-TV, bredband (FiberLan) och IP-telefoni. Den nya leverantören är Bredbandsbolaget. I medlemsavgiften ingår hastighen 250 Mbit/s upp och 100Mbit/s ned.
Det är fiber ända in i lägenheterna, så kallad Fiber To The House.
För att få tillgång till bredbandet måste man först aktivera detta hos Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen förfogar över 200 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 160 kr/månad utan el-uttag, ca 185kr/månad med el-uttag och ca 200 kr/månad för parkeringsplatser som är belägna under tak. I dagsläget finns det troligtvis lediga platser alternativt en kortare kö. Föreningen förfogar dessutom över 45 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 315-468 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser. Medlemmar som inte kunnat erbjudas parkeringstillstånd, utan placerats i kö till sådan av Riksbyggen, kan under tiden utnyttja Högsboskolans tidigare parkeringsplats vid Örtugsgatan till en kostnad av 275 kr/mån. Önskemål om en sådan plats anmäls till www.p-bolaget.goteborg.se.

Renoveringar

1990-talet byttes samtliga fönster.
1998 lades nytt undertak och tegel.
2004 utfördes en elrenovering.
2006-2007 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år totalrenoverades samtliga badrum och vissa dräneringsarbeten utfördes.
2007 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2008 energideklarerades huset.
2009 renoverades fasad på Plåtmyntsgatan 3-31.
2010 installerades säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter.
2011 genomfördes en fasadrenovering av gaveln på Silvermyntsgatan 21.
2012 renoverades fasad på Silvermyntsgatan 9-21.
2012-2013 utfördes en garantibesiktning av stambytet.
2013 installerades en ny hiss på Kopparmyntsgatan 9.
2013-2014 genomfördes en OVK-besiktning i samband med att en rensning och injustering av ventilationer samt byte av frånluftsfläkt genomfördes på Kopparmyntsgatan 9.
2014 målades garagetak på Plåtmyntsgatan och samtliga entrédörrar till trappuppgångarna byttes ut.
2015 monterades nya källardörrar i stål mellan trapphus och källargång samt byggdes en fristående tvättstuga i miljöhuset i hörnet av Kopparmynts-och Silvermyntsgatan.
2016: Inkoppling av Fiber.

I dagsläget har föreningen problem med vissa badrum p.g.a. dåligt inbyggda vattencisterner. För att åtgärda problemet har föreningen beslutat att byta ut vattentankarna i samtliga badrum. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget. Spekulanter uppmanas att kontakta föreningen för vidare frågor.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Telefon

031-416419

E-post

styrelsen@gbghus16.se

Övrigt

Tvättstuga
Finns i husens källarplan. Bokningen sker på tavlor med nyckelkolv som flyttas till önskad tvättid.
Övriga lokaler
Medlemmarna har tillgång till cykelrum, bastu, motionsrum, föreningslokal samt hobbyrum. I föreningen finns även en övernattningslägenhet på silvermyntsgatan 21 som går att hyra. En tvättplats för fordon finns bakom miljöhuset på parkeringsdäcket.

Om området

Högsbo

Högt beläget, barnvänligt och mycket omtyckt stadsdel. Som boende här har man nära till alla nödvändigheter och bekvämligheter. Vackra promenadstråk i Änggårdsberget, Slottskogen och Ruddalen finns på behändigt avstånd. Man har även nära till salta bad på Näset och Saltholmen. Cykelvägar tar er både in till city på några minuter, och även ut mot Frölunda med köpcentrum och hav.

Kommunikation

Knutpunkt för kollektivtrafik i området är hållplatsen Marklandsgatan men även Axel Dahlströms torg. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn 1, 2, 3, 7 och 8 samt flertalet bussar.

Närservice

På närliggande Axel Dahlströms torg finns skola, dagis, bibliotek, Ica Supermarket, gym och restaurang. Alldeles intill Kapplandsgatan finner ni även en mycket populär pizzeria, Annas Gourmet.

Parkering

Flertalet besöksparkeringar finns i området. Här finns även en hel del kostnadsfria 30-minutersparkeringar.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Högsbo
320 m
Axel Thai
330 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
1,9 km
Frölunda Torg
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Trädet Montessori kooperativ
270 m
Fridkulla Fritidshem
290 m
Kollektivtrafik
Göteborg Axel Dahlströms torg
210 m
Göteborg Bokekullsgatan
410 m
Grundskolor
Skytteskolan II sär
480 m
Västerhedsskolan F-5
550 m
Gymnasium
Högsbodal gymnasiesärskola
740 m
MTG Motorbranschens Tekniska Gymnasium
1,2 km
Universitet & Högskolor
Pilback Psykiatrikonsult AB
930 m
Vårdhögskolan i Göteborg Oral Hälsovetenskap
2,1 km
Banker
Handelsbanken
310 m
SEB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Backa Säteri Fastighets AB
600 m
Backa Säteri Golf AB
600 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Slottsskogsvallen Slottsskogsrinken
480 m
Frölundaborgs Ishall
530 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
2,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Robin Sjöström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte