Nya Varvet, Göteborg

Bilder

  • Ankarhuset
  • Port Ankarhuset anno 1805
  • Här kan du känna historiens vingslag

Nya Varvsallén 21 , Nya Varvet , Göteborg

Mitt i hjärtat av Nya Varvet finner vi Ankarhuset. Denna anrika byggnad med ett 200-årigt förflutet ligger med en magnifik utsikt över den före detta örlogshamnen. Ankarhuset, byggnad 7 på Nya Varvet, byggdes 1805-1813 som chefs- och kanslibyggnad. Idag är det privatbostäder. Här har du snart möjlighet att förvärva din alldeles egna 2:a om 76 kvm. Här bor ni i samklang med historien omgärdad av tidstypiska detaljer genom bl.a. bevarade snickerier, en generös takhöjd och kakelugnar. Ett unikt boende utöver det vanliga. Kontakta mäklaren för att anmäla ditt intresse.

76 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 077 kr I avgiften ingår vatten, kabel-TV och parkeringsplats. Till avgiften tillkommer kostnad för värme.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
2
Byggår:
1805

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning

Ni stiger in i hallen där man direkt slås av den väl tilltagna takhöjden. Höga pampiga dubbeldörrar stänger ute ljud från trapphuset. Till höger finns plats för soffa eller annan hallmöbel och ytterkläder kan hängas av till vänster. Hallen är vitmålad med stavparkett på golvet.

Till vänster i hallen finner ni en delkaklad gäst-wc med neutrala färgval.

Vidare finner ni den inre hallen, här möts man av stora fönster som skänker ljus åt hela hallgången. Även den inre hallen är möblerbar. Fönstren, som är de högsta av de fyra våningsplanen, har djupa nischer. Till höger från den inre hallen når ni vardagsrummet.

Även vardagsrummet är avskiljt med höga dubbeldörrar. Imponerande listverk och stukaturer smyckar rummet och i takets mitt finner ni en takrosett. Rummet flödar av ljus från två stora fönsterpartier. Centralt i rummet står rummets stolthet, en vacker kakelugn. Kakelugnen används flitigt för både mysfaktor och som komplement till uppvärmningen med el-element. Vitmålade väggar och fiskbensparkett på golvet ger ett både klassiskt och modernt intryck på samma gång. Bakom ett par dubbeldörrar intill kakelugnen döljer sig ett skåp som med fördel inrymmer tv:n.

I fil med vardagsrummet når ni halvrummet, som idag används som kontor. Detta rum kan även fungera som en barnkammare. Kontoret kännetecknas av samma vackra stil som de tidigare rummen med vita väggar och fiskbensparkett.

Vidare når ni det första sovrummet ligger på husets gavel. Här ligger det nylagd fiskbensparkett, för att matcha de andra rummen. Detta rum är stort och kan fungera både som barnrum eller master bedroom. Här finns förutom plats för en säng av större modell även plats för skrivbord och förvaring i garderober och byrå.

Mellan de två sovrummen ligger det nyrenoverade badrummet som är inrett i påkostad traditionell engelsk stil. Rummet är helkaklat i vitt och svart med fasade kakelplattor specialbeställda från England (H.E. Smith). Kaklet är samma som används i Londons Metro. Toalettstol från Lavabo, handfat med marmorbänk och kommod från Vedum, dusch- och handfatsblandare från Burlington. Duschväggen är av 8 mm tjockt härdat safirglas och i hörnet finns en tvättmaskin från Aqualtis. Rummet lyses upp av infällda spotlights.

Vidare leds ni in i rummets som i dag används som master bedroom. Ett härligt ljust rum med stora fönster i två väderstreck, dels mot naturen på husets gavel och dels med utsikt över hamninloppet. Väggen till höger kläds av en garderobsvägg med såväl hyllplan som hängförvaring.

Vidare nås ni lägenhetens hjärta, det helt platsbyggda köket. Genomgående påkostade materialval med hög kvalitet som med lätthet möter utomordentligt snickeri i klassiskt snitt. På golvet ligger handskrapad ekparkett från Kährs och bänkarna är i massiv limmad ek från Göteborgs specialsnickeri. Spisen är från Rangemaster och har förutom tre ugnar även fem induktionsplattor. Även kyl och frys är från Rangemaster och är i fullhöjd, frysen har även integrerad ismaskin. Vita skåpsluckor som går hela vägen upp till taket, för att nå de högre hyllplanen finns en köksstege till hands. Vitt kakel i halvförband, Subwaymodell. En stor köksö inbjuder till barhäng samt erbjuder mer förvaring. Även i köket finns två stora fönster med utsikt mot älven. Matplatsen vid det bortre fönstret smyckas av en vacker platsbyggd kökssoffa i samma stil som köket. Detta är verkligen ett kök utöver det vanliga där man har respekterat husets historia samtidigt som man har mött dagens höga standardkrav. Genom dubbeldörrarna når man trapphuset.

Mellan kök och vardagsrum finns ett extra förvaringsrum med tre stora väggskåp av samma stil som skåpen i köket.

Till lägenheten hör två förråd om sammanlagt ca 10 kvm.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 077 kr I avgiften ingår vatten, kabel-TV och parkeringsplats. Till avgiften tillkommer kostnad för värme.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1805 ombyggt 1988

Uppvärmning

Vattenburen El + kakelugn

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas med orginalspröjs

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Brf Ankarhuset Nya Varvet

Om föreningen

Brf Ankarhuset består av 10 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

I husets källare finns en tvättstuga som delas av samtliga bostadsrättsinnehavare.

Föreningen planerar för tillfället inga avgiftshöjningar. Föreningen har för närvarande hög vinst och hög amortering och målet är att bli skuldfria inom överskådlig framtid.

Varje lägenhet står för den enskilda uppvärmningen.

Ankarhuset är medlem av Nya Varvets Samfällighetsförening och som så delägare av Nya Varvets parkområde. Utöver stort parkområde ingår lekplats, fruktträdgård och nyrenoverat tennisbana till fritt njutande av medlemmarna. Ett antal garage och bodar kan hyras av föreningen efter turordning.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

10

Parkering

Alla medlemmar har en parkering var som ingår i avgiften, det finns även gästparkering att tillgå. Det finns även en separat byggnad med miljörum och förråd.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2011 - dränering 2/3 av huset
2003 - trapphus
2002 - takrenovering
1988 - stambyte

Kommande renoveringar:
2016 - Byte av fönster mot gårdsplan, detta är redan finansierat av föreningen.

Kontaktperson

Josefin Blidberg

Telefon

073-510 44 47

E-post

josefinblidberg@gmail.com

Övrigt

Ankarhuset uppfördes mellan åren 1805-1813 som chefs- och kanslibyggnad. På husets baksida har man en gemensam uteplats med utsikt över hamninloppet. Även på husets framsida finns plats för umgänge.

Om området

Nya Varvet

I början av 1698 befallde den 15-årge Kung Karl XII att amiralitetskollegiet skulle ge förslag på hur sjöförsvaret på västkusten skulle kunna rustas upp och förstärkas. Samma år inkom kollegiet med förslag om att upprätta en stark flottstyrka och en permanent örlogsstation i Göteborg och som vid anläggandet fick namnet Nya Varvet.
Byggnaderna i Nya Varvet representerar en 300 årig arkitektutveckling. De drygt 40 hushåll inom området är rädda om dess bevarande och stolta över miljön.
I närområdet finns det mesta. Restauranger och kaféer så som Portofino, en trevlig lunchrestaurang och Malins Skafferi, med godsaker och kaffe samt Ruckmans (fd Restaurang Reveljen). Nya varvets livs är en välsorterad mataffär inom gångavstånd och strax intill ligger fiskbilen och blomsteraffären. Möjlighet att hyra båtplats fins på Nya Varvet.
Låg- och mellanstadieskola finns inom gångavstånd samt dagis. Under 2016 öppnas en helt nybyggd förskola på Örlogvägen.

Kommunikation

Med spårvagn 11, från Nya Varvets hållplats, tar man sig ut till Saltholmen och in till centrum.
Med spårvagn 9, från Kungsstens hållplats, tar man sig via Majorna in till centrum.
Buss 91 stannar vid hållplats Rengatan och Kungssten, och tar en in till centrum.
Nya Varvet har många promenadstråk och cykelvägar. Gå t.ex. ner mot tånguddens småbåtshamn och gå längs med Göta Älv bort till Röda sten för en kaffe på konstnärscafét.

Närservice

Vid Nya Varvet finns bland annat ICA Nära och flertal andra service butiker, restauranger samt konditori m.m. På hälsosamt cykelavstånd emot Långedrag finner ni Kärringberget med Hemköp. Frölunda Torg ligger ca.5 minuters bilväg bort, här finns ett stort köpcentrum samt Frölunda Kulturhus med bibliotek och simhall.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Nya Varvets Livs
260 m
ICA Nära Nya Varvet
260 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
3,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Havet och Droppen Fritidshem
220 m
Trossen Fritidshem
220 m
Kollektivtrafik
Rengatan
280 m
Göteborg Nya Varvsallén
450 m
Grundskolor
Nya Varvets Skola
220 m
Dalaskolans fritidshem
650 m
Gymnasium
Ieab International Education AB
1,2 km
Handelsakademin Gymnasium
1,4 km
Universitet & Högskolor
Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap
290 m
Pilback Psykiatrikonsult AB
2 km
Banker
Handelsbanken
1,3 km
Nordea Bank AB
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Backa Säteri Golf AB
2,4 km
Backa Säteri Fastighets AB
2,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Nya Varvetplan
240 m
Hagenplan
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Saltholmen
3,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Robin Sjöström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte