Basungatan 25

Bilder

  • Såld!

Basungatan 25 , Ruddalen , Göteborg

Högt upp på sjunde våningen hittar du denna välplanerad genomgångstvåa om 55 kvm.
Stort luftigt vardagsrum med en härlig och sydvästlig balkong i dess förlängning. Sydvästläget och en utsikt som sträcker sig ända till havet gör denna bostad svårslagen. Låg avgift! Här bor du nära kommunikationer, Frölunda Torg och Ruddalens naturområde. Från Musikvägen tar du dig in till Linné på 10 min. Kontakta mäklaren för att anmäla ditt intresse.

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 951 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
344
Byggår:
1955
Driftskostnad:
345 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till HSB Brf Kaverös och denna härliga lägenhet mitt i Ruddalen.
Ta den nyligen renoverade hissen upp till 7:e våningen och kliv in i din nya lägenhet.

ENTRÉ/HALL
Välkommen in i hallen med vitmålade ljusa väggar, ekparkett, inbyggd garderob och ett litet inshackt för avhängning.
Härifrån når du badrum, kök och vardagsrum och här får det även plats en mindre möbel.

VARDAGSRUM
Stort rum med en vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar.
Från vardagsrummet når du bostaden härliga balkong i sydvästligt läge. Här köper du även en av Ruddalens bästa utsikter.

BALKONG
Bostadens ögonsten ger dig en härlig överblick över området och vetter mot sydväst vilket ger dig sol stora delar av dagen.
Balkongen är utrustad med trätrall och en heltäckande markis från 2014.

KÖK
Ett luftigt och ljust kök med naturen alldeles utanför fönstret. Snyggt kök med komplett maskinpark från 2014. Här finns utrymme för en matplats för fyra personer.
På golvet finner du en fin ekparkett och väggarna är målade i vitt. Från köket finns en dörr till sovrummet.

SOVRUM
Ett väldigt mysigt rum med ett fönster mot nordost. Här vaknar du till en svag morgonsol och fåglarnas sång.
Flertalet platsbyggda garderober ger dig gott om plats till förvaring. Precis som i köket löper det här en fin ekparkett och tapeserade i ljus ton.

BADRUM
Helkaklat badrum med vädringsfönster. Här finner du en duschhörna, WC, tvättställ samt kommod.
Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 95/96.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 8, hiss finns

Avgift

2 951 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Andel i föreningen

0,27456%

Andel av årsavgiften

0,27456%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 april 2010
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 99:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 140 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 640 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Övrigt

Balkong - sydvästläge

Bilplats - Finns att hyra. Kösystem.

Förråd - Vindsförråd

Tvättstuga - I källarplan.

Cykel/barnvagnsrum - I källarplan

Förening

Namn

Hsb Brf Kaverös I Göteborg

Om föreningen

Brf Kaverös är föreningen som har nära till allt!
I slutet av Basungatan börjar Ruddalen med fina motionsslingor, skridskobana, fotbollsplaner och en härlig natur. Toppen både för motionärer och hundägare.
På femton minuters promenadavstånd finns Frölunda Torgs köpcenter med allehanda butiker. Ännu närmre finns matvarubutiker, pizzerior, tipsbutiker, frisörer, färghandlare, bageri, blomsterhandel etc.
Närheten till havet finns alltid från Basungatan. Dit tar man sig enkelt med cykel, buss eller bil.
Närmsta spårvagnshållplatsen är Musikvägen som ligger på fem minuters promenadavstånd från Basungatan. Därifrån tar man sig enkelt in till centrala Göteborg eller till Frölunda torg som är en knutpunkt för busskommunikationer.

I föreningen finns gästlägenhet, festlokal, gym med dusch och bastu, pingisrum, hobbylokal, boulebana och grillplats.

Brf HSB Kaverös är en stabil och omtyckt förening med 364 st lägenheter fördelade på två hus kallade 'korthuset' med adresserna Basungatan 17-27 och 'långhuset' med adresserna Basungatan 18-46. Föreningens hus uppfördes 1955 och lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok-60 st, 2 rok-234 st, 3 rok-60 st och 4 rok-10 st.

Besöksadress: Basungatan 18.
Telefon: 031-456080 på expedtionstid.
Förtroendeman är Kristin Hultgren.
Här får du hjälp med överlåtelser, uttag ur inre fond, parkering samt övriga frågor som rör ditt boende.
Besökstider:
Onsdagar 19.00-20.00

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

364

TV och Bredband

Bredbandsanslutning: Telia LAN och Comhem.
Kabel-TV: Comhem

Parkering

P-plats utan el kostar 135 kr, p-plats med el 170 kr. Kallgarage: 255 kr längst bort på gatan och 270 kr på P-däcket. Varmgarage: 335 kr på P-däcket. MC-plats kostar 230 kr.

Renoveringar

Stamrenoveringen gjordes 1994-1995 då badrummen totalrenoverades. Föreningen installerade portlås samt säkerhetsörr 2008-2009 i alla lägenheter. Föreningen lät även bygga 8 stycken nya vindsförråd och 13 stycken källarförråd under 2008-2009. Under verksamhetsåret 2009-2010 byggde föreningen klart förråden, renoverade garagen längst ner på gatan, asfalterade utanför korthuset, renoverade föreningslokalen, installerade nytt låssystem för de yttre källardörrarna i både kort- och långhuset samt till gymmet. Föreningen utförde även en fasadtvätt av både kort- och långhuset under 2009-2010. Belysningen byttes utanför portuppgångarna i långhuset mot nya fina armaturer, nya nummerskyltar liknande de på korthuset sattes upp på långhuset. Föreningen påbörjade även en diskussion om en envetuell övergång till sopstationer (molock-behållare) samt att se över ventilation och föeningens hissar. Ventilationsrenoveringen som påbörjades 2011 slutfördes under våren 2012 och innefattade; ny fläktkåpa, rensning av ventilationssystem i kök/badrum och klädkammare (för de som har det) samt montering av friskluftsventil i sovrum/vardagsrum. Under 2012 fick samtliga lägenheter en spolning av köksavloppet av företaget CleanPipe.Under 2013-2014 renoverades hissarna. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelbäddar och en bäddsoffa. Lägenheten har även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Föreningen kommer under de närmaste två åren att se över och påbörja en uppdatering av elnätet och elförsörjningen i föreningen.

Ekonomi

Den 1 juli 2013 höjde man avgifterna med 6,5% på grund av hissrenoveringar, höjda kostnader för värme/el och avsättning till framtida renoveringar. 2016 indexjusterades avgifterna med 2%. Inga kända höjningar under 2017 (2016-12-01).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Kontaktperson

Kristin Hultgren

Telefon

031-456080

E-post

hsbkaveros@hotmail.com

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Det finns även cykelrum och tvättstugor i källarplan i huset. Tvättstugorna med torkrum renoverades -05. Det finns en träningslokal belägen på baksidan av långhuset med ingång vid hörnet bakom lastbryggan. Träningslokalen erbjuder bland annat löpband, motionscyklar, styrketräningsmaskiner, bänkpress mm. I anslutning till träningslokalens omklädningsrum finner man även en bastu samt en relaxavdelning som man kan utnyttja. Föreningen har även en festlokal/samlingslokal som kan hyras för 200 kr (bokas på expeditionen) vid eventuella tillställningar. Samlingslokalen är belägen under frisersalongen vid gaveln på långhuset. Föreningens hobbyrum är beläget på Basungatan 24, och nås från baksidan, en trappa ner. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelsängar och en bäddsoffa. I övernattningslägenheten finns även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Kostnad 300 kr/dygn och bokning sker till förtroendeman på expeditionstid. Det finns även en container som står på övre p-däck som är tillgänglig för alla föreningens medlemmar, dygnet runt. Runt föreningen finns fina grönskande omgivningar. Det finns en grillplats som blivit en samlingspunkt för föreningens medlemmar samt sedan -04 finns det två stycken boulebanor. För barnfamiljer finns det även lekplatser i närområdet. Lekplatsen som ligger bakom långhuset upprustades senast under våren -05.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
300 m
Willy:s Hemma
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
1 km
Frölunda Torg
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Orkestergatan 35
240 m
Förskola Valen
270 m
Kollektivtrafik
Göteborg Nymilsgatan
320 m
Frölunda Musikvägen
380 m
Grundskolor
Sandåsskolan
410 m
Särskolan
410 m
Gymnasium
MTG Motorbranschens Tekniska Gymnasium
430 m
Frölunda Gymnasiet
650 m
Universitet & Högskolor
Pilback Psykiatrikonsult AB
2,2 km
Neurosurgic Sweden AB
2,8 km
Banker
Handelsbanken
1,1 km
Handelsbanken
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Backa Säteri Fastighets AB
2 km
Backa Säteri Golf AB
2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Rudalens Idrottscentrum
410 m
Ekebäcksplan
410 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Robin Sjöström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte