Saimagatan 13, 4tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Inglasad balkong
  • Utsikt från balkong
  • Planlösning
  • Kök

Saimagatan 13, 4tr , Akalla , Stockholm

Varmt välkomna till en underbar 3:a högt upp i huset på populära Saimagatan med låg avgift! Fantastisk inglasad balkong utan insyn i bästa sydvästläge. Renoverat kök samt rymliga sovrum. Med absolut närhet till matbutiker, buss/t-bana, skolor, förskolor samt Kista Galleria är detta den perfekta bostaden för barnfamiljen.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 813 kr inkl värme, kallvatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
732
Byggår:
1976

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för förvaring samt övrigt möblemang. Svart klinkergolv samt tapetserade väggar.

Badrum: Rymligt badrum utrustat med WC, handfat med kommodskåp, spegelskåp samt tvättmaskin. Här finns en möjlighet att sätta sin egen prägel. Plastmatta och våtrumstapet.

Sovrum 1: Sovrum med plats för enkelsäng, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta samt tapetserade väggar.

Kök: Stilrent och fräscht kök med vita högblanka luckor, vitt kakel ovan svart arbetsbänk. Här finns gott om förvaringsutrymmen i skåp för köksredskap och dylikt. Invid stort fönster finns det plats för matbord för 8-10 personer. Köket är utrustat med kyl, frys, spis/ugn, fläkt samt diskmaskin i rostfritt stål. Köket är renoverat 2012.

Inglasad balkong: Fantastisk inglasad balkong utan insyn i bästa sydvästläge. Här finns plats för utemöbler.

Sovrum 2: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta samt tapetserade väggar.

Vardagsrum: Lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp. Mycket ljusinsläpp från fönsterpartier. Plastmatta samt tapetserade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 813 kr inkl värme, kallvatten

Andel i föreningen

0,8305%

Andel av årsavgiften

0,85295%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 januari 2009
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Saimagatan

Om föreningen

Brf Saimagatan består av 133 lägenheter och 16 radhus. Källarförråd finns att tillgå varje lägenhetsinnehavare. Gemensam tvättstuga finns på Saimagatan 9 och 17, båda två är nyligen renoverade. Det finns en föreningslokal på Saimagatan 1 som har öppet varje onsdag mellan kl 18.30 - 19.30.

Uppgifter från styrelsen 2015-08: stambyte, renoveringar, tillbyggnader är inte aktuellt under de kommande 5 åren. Vi höjer normalt avgiften varje år med 2% för bostadsrätter. Detta har inte gjorts under 2015
Föreningen har infört varmvattendebitering för alla boende men har i gengäld sänkt hyra/avgift med en summa som motsvarar en normalförbrukning av varmvatten ( 700 kbm/kvm/år och 63:-/kbm VV).
Varmvattenkostnaden debiteras månadsvis med början i Augusti, Fakturan kommer då i mitten av September. Hyressänkningen gäller fr.o.m Augusti. 2015. 2016 alt 2017 ska föreningen börja byta ut våra 11 hissar. De räknar med att byta en hiss per år.
Detta kommer inte att påverka hyra/avgift inom de närmaste åren eftersom föreningen har reserverade medel som täcker kostnaden för 8 - 9 hissar.

För mer info se föreningens hemsida www.brfsaima.se

TV och Bredband

Internet finns indraget i lägenheterna och finns att tillgå från Comhem och Bredbandsbolaget.

Parkering

Det finns ett parkeringshus på Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus. Det finns även 2 garage längst ner på Nystadsgatan som ägs av SvenskaBostäder. Adressen för dessa garage är Sibeliusgången.

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
330 m
Sigurd Johansson AB
340 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
280 m
Sollentuna Centrum
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Barnkullen Förskola
60 m
Oxhagsskolan Förskola Barnkullen
60 m
Grundskolor
Al-Kowneyn Utbildning Centrum
240 m
Sveaborgsskolan
260 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
1,9 km
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
2 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
940 m
Svenska Sällskapet För Antropologi Och Geografi
2 km
Banker
SEB
2,1 km
Swedbank
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
840 m
Komethallen AB
4,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stenhagens Bollplan
480 m
Akalla Gårds Bollplan
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte