Nystadsgatan 2, 4tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Kök
  • Vardagsrum
  • Sovrum 2
  • Balkong

Nystadsgatan 2, 4tr , Akalla , Stockholm

Ljus och välplanerad 3:a om 73 kvm belägen i högt läge i en välskött förening med låg avgift. Barnvänligt område med skolor, dagis, lekplatser runt knuten. På behagligt promenadavstånd har ni t-bana, bussar, äventyrsbad, naturupplevelser samt Kista galleria.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 798 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
809
Byggår:
1976

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för förvaring samt övrigt möblemang. Ljustapetserade väggar och plastmatta i stenimitation.

Badrum: Rymligt badrum utrustat med WC, handfat, spegelskåp, badkar samt tvättmaskin. Här finns en möjlighet att sätta sin egen prägel. Plastmatta och våtrumstapet.

Sovrum 1: Rofyllt sovrum med plats för enkelsäng samt garderober. Ljusmålade väggar och laminatgolv.

Vardagsrum: Stort och ljust vardagsrum med plats för större soffgrupp. Mycket ljusinsläpp från fönsterpartier. Ljusmålade väggar och laminatgolv

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord, skrivbord samt garderober. Ljusmålade väggar med ena sidan tapetserad och laminatgolv.

Kök: Fräscht kök med vita luckor samt gott om arbetsyta med kakel ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med kylskåp, spis/ugn, fläkt. Ljusmålade väggar och laminatgolv.

Balkong: Härlig balkong i högt och fritt läge. Här finns plats för utemöbler.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 798 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

0,0108%

Andel av årsavgiften

1,10208%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 mars 2009
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Nystad

Om föreningen

Brf NyStad bildades 2002-2003 och innefattar 89 lägenheter och en lokal. 1 januari 2014 var 7 lägenheter samt 1 lokal upplåtna med hyresrätt. Byggnaderna är uppförda 1974-1976 i ett flerfamiljshus samt 4 radhuslängor. Föreningen har en tvättstuga samt cykelförråd på Nystadsgatan 8-10. Alla lägenheter har ett källarförråd.

Pågående renovering av föreningen tak vår/sommar 2017.

Förening med bra ekonomi som inte höjt avgiften på ca 15 år, dock en liten höjning på 5% from. 1/7-17.

För mer information om föreningen se hemsidan: http://www.brfnystad.se/

Parkering

Det finns ett parkeringshus på granngatan Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus.

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
270 m
Sigurd Johansson AB
420 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
220 m
Sollentuna Centrum
2,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Barnkullen Förskola
170 m
Oxhagsskolan Förskola Barnkullen
170 m
Grundskolor
Al-Kowneyn Utbildning Centrum
210 m
Cordoba international school
220 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
1,8 km
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
1,9 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
840 m
Svenska Sällskapet För Antropologi Och Geografi
1,9 km
Banker
Swedbank
2,1 km
Nordea Bank AB
2,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
930 m
Komethallen AB
4,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Akalla Gårds Bollplan
470 m
Dalhagens Bollplan
530 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte