Sibeliusgången 36, 6tr

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Sovrum
  • Balkong
  • Utsikt
  • Vardagsrum

Sibeliusgången 36, 6tr , Akalla , Stockholm

Välplanerad 2:a på 45,6 kvm. Här har ni allt ni behöver. Stilrent kök, fräscht badrum, stort sovrum samt en inglasad balkong i underbart högt läge med milsvid utsikt. Endast någon minuts gångavstånd till T-bana, buss, matbutiker och natur. Varmt välkomna!

45,6 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 996 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45,6 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
230
Byggår:
1975

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45,6 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Rymlig hall med kappskåp samt plats för avhängning och hallmöbel. Här finns även ett inbyggt städskåp. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Kök: Renoverat och fullutrustat kök med gott om luckor i trä, laminatgolv, bänkskiva i sten,samt helkaklade väggar ovan. Utrustning: Spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl/frys från LG med vattendispenser.

Vardagsrum: Luftig vardagsrum med stora sällskapsytor. Här finns även plats för matbord och stolar. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Badrum: Fräscht badrum med utrustat med badkar, handfat, spegelskåp samt WC. Plastmatta samt vitmålade väggar.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, samt garderober. Laminatgolv samt vitmålade väggar

Balkong: Inglasad balkong högt upp i byggnaden. Här finns stora ytor att utnyttja när vänner är på besök.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 10, hiss finns

Avgift

2 996 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni

Andel i föreningen

0,08333%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Förening

Namn

Brf Porkala nr 249

Om föreningen

Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Antal lägenheter

823

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

28

TV och Bredband

Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

Renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Sigurd Johansson AB
30 m
Daioub Hassan
250 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
390 m
Sollentuna Centrum
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bullerbyn Förskola
80 m
Stenhagsskolan Fritidshem
90 m
Grundskolor
Sveaborgsskolan
70 m
Al-Kowneyn Utbildning Centrum
320 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
2,2 km
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
2,2 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
1,1 km
Institutet för Internationell Ekonomi
2,3 km
Banker
SEB
2,4 km
Nordea Bank AB
2,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
540 m
Komethallen AB
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stenhagens Bollplan
270 m
Akalla Gårds Bollplan
500 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,8 km
Medley Jakobsbergs simhall
4,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte