Imatragatan 386

Bilder

  • Såld!
  • Matplats
  • Kök
  • Kök
  • Kök
  • Kök

Imatragatan 386 , Akalla Trädgårdsstad , Stockholm

Välkomna till ett helt nyrenoverat radhus i Akallas sköna trädgårdsstad. Kök och 2 badrum i stilren och tidsenlig design! Med närhet till skolor och natur är denna bostad perfekt för barnfamiljen som både söker kvalité och lugn! Välkomna!

85 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 258 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
25
Byggår:
1975
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till detta renoverade radhus i Akalla trädgårdsstad med både kök och två badrum i stilren och tidsenlig design! Nylagd parkett och vitmålade väggar i hela huset ger en känsla av rymd och ljus. Perfekt för familjen som vill flytta in till ett färdigt boende. Bostaden har en liten uteplats på framsidan och en större altan baksidan i grönskande innergård. Radhuset är beläget i barnvänligt område med en fotbollsplan och ett utegym precis utanför ytterdörren. Allt detta med ett promenadavstånd till Akalla T-bana Välkomna!

NEDRE PLAN
Hall: Välkomnande entré med parkettgolv och vitmålade väggar med gott utrymme för avhängning. Här finns även plats att installera stora garderober för förvaring.

Kök: Helt nyrenoverat kök med blanka vita skåpsluckor och massiv ek-skiva som arbetsbänk. Fantastiska möjligheter att vistas flera personer samtidigt i köket med stora arbetsytor. Mikrovågsugnen, ugnen, fläkt och induktionshäll (IKEA) matchar varandra i svart rostfritt stål och kylskåp och frys (IKEA) är i vit färg. Väl genomtänkt köksplanering med dubbel diskho och avrinningsyta. Matplatsen intill köket rymmer upp till 8 personer. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Rymligt och ljust vardagsrum med plats för stor möbelgrupp och även en arbetshörna om så önskas. Parkettgolv och vitmålade väggar. Vardagsrummet leder ut till den trädäckade altanen i två väderstreck som ligger i hörnet av en lugn innergård.

Badrum: Badrum med mörkt klinkergolv och vitkaklade väggar. Duschhörna med vägginstallerad glasskiva. WC, handfat och kommod.

ÖVRE PLAN
Hall: Parkettgolv och vitmålade väggar

Sovrum 1: Parkett och vitmålade väggar. Fönster med usikt mot innergården.

Sovrum 2: Parkett och vitmålade väggar. Fönster med utsikt mot innergård

Sovrum 3: Parkett och vitmålade väggar. Större sovrum med plats för stor dubbelsäng samt garderober.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

5 258 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 2 000 kr

Andel i föreningen

0,27883%

Andel av årsavgiften

0,27883%

Reparationsfond

2226 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 januari 2010
Energiprestanda: 185 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Imatra nr 8

Övrigt

45kr/mån av avgiften avsätts till den inre reparationsfonden

Förening

Namn

Brf Trädgårdsstaden i Stockholm

Om föreningen

Föreningens hemsida: http://www.tradgardsstaden.net/startsida.htm

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi samt bra underhållna fastigheter. 2014-2015 påbörjades fasadbyten i hela föreningen. Taken är nylagda sedan ca år 2005.

Stambyte är inte något som är på gång i nuläget (juni 2015) - stammarna är filmade och ser ut att vara i bra skick - däremot kan man ju aldrig garantera att det kommer att dröja med stambyte om något radikalt händer. Om en bostadsrättsinnehavare ska renovera badrummet så måste föreningen kontaktas först!

Ovanstående uppgifter 2015-06 från Ingrid Nordahl på HSB som själv har bott i föreningen sedan 1975.

Av föreningens 421 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Föreningen äger också förskolorna Nykarlebygatan 5 och Nykarlebygatan 163 som hyrs av Stockholms Stadsdelsförvaltning samt en lokal som hyrs av BEAB AB.
Den totala bostadsytan uppgår till 34 283 kvm och lokalarean till 2098 kvm.

Uppdelningen på olika lägenhetsstorlekar är:
1 ROK 46 st
2 RKV 24 st
2 ROK 48 st
3 ROK 180 st
4 ROK 123 st

Under året har 45 överlåtelser skett.
På föreningens fastigheter finns 328 parkeringsplatser varav 279 hyrs ut till medlemmar och 49 till andra hyresgäster. Föreningen har 26 extra mindre förråd för uthyrning till medlemmar boende i Brf Trädgårdsstaden.

Antal lägenheter

421

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

ComHem levererar Tv-kanaler till oss. Har du några frågor, kontakta ComHem på
www.ComHem.se .
Brf Trädgårdsstaden har tillsammans med Akalla Husby Närt (AHN) slutit ett treårigt gruppavtal
med ComHem som innebär att du får tillgång till:
Analogt grundutbud: 15 kanaler

BREDBAND
Brf Trädgårdsstaden ingår i Akalla-Husby-Nätort (AHN) och har ett fibernät fram till varje bostad. Vår Internetleverantör är Bahnhof bredband www.bahnhof.se

Parkering

Föreningen har 2 stora p-ytor vid infarten till området. Här finns uteplatser som det för nuvarande (2015-06) är kö till. Däremot finns möjlighet att hyra garageplats med bur i grannföreningen på Helsingforsgatan för 500 kr/mån.

Om området

Akalla Trädgårdsstad

Akalla Trädgårdsstad är byggd efter en arkitekttävlan i miljonprogrammets sista skälvande minut. På området skulle egentligen två - och fyravåningshus uppföras, men endast husen utmed Helsingforsgatan blev byggda. I boken Akalla som gavs ut av John Mattssons Byggnads och Fastighets AB 1988 ges en bra beskrivning av områdets tillkomst av de båda arkitekterna Torbjörn Ericson och Björn Jarnlert. Markarbetena påbörjades hösten 1973 och färdigbyggd var trädgårdsstaden årsskiftet 1975/76. Husen specialbyggdes endast 4, 2 m breda för att kunna transporteras på järnväg från Lund. Området fick en mänsklig skala med marknära små och stora lägenheter. De blev från början eftertraktade boendemiljöer som man hoppades skulle står sig över tiden. 1978 sålde JM sina Akalla-lägenheter till HSB i Stockholm.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
200 m
Daioub Hassan
350 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
240 m
Sollentuna Centrum
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Solåsen
90 m
Nykarlebygatan 163 Förskola
180 m
Grundskolor
Akallaskolan
190 m
Kista International School
250 m
Gymnasium
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
1,8 km
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
1,9 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
640 m
Institutet för Internationell Ekonomi
1,9 km
Banker
Nordea Bank AB
2,1 km
SEB
2,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
870 m
Nynäshamns Golf AB
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Akalla Gårds Bollplan
40 m
Husby Bollplan
290 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
4 km
Nälstaspåret Motionsspår
4,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Fabian Hedlund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte