Sibeliusgången 42, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen!
  • Vardagsrum
  • Planlösning
  • Matplats
  • Kök

Sibeliusgången 42, 2 tr , Akalla , Stockholm

Badrum från 2016! Låg avgift där det mesta ingår. 2 minuter till tunnelbana och Ica! Vardagsrum med gavelfönster och stora sällskapsytor samt sovrum med plats för hemmakontor. Vitt kök med öppen planlösning. Källarförråd, tvättstuga och garage i samma byggnad! 20 minuter till City med tunnelbana.

45,6 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 974 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45,6 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
276
Byggår:
1975

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45,6 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med 1 garderob och hatthylla samt säkerhetsdörr. Vitmålade väggar och klinkergolv.

Badrum: Nyrenoverat badrum från 2016 i stilrent utförande. Mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar med stora kakelplattor. Rymlig duschplats med glasvägg och möjlighet att installera badkar. Här finns takdusch samt vanligt duschmunstycke. Badrummet är inrett med passande möblemang i form av handfat med mörkt kommodskåp, spegelskåp samt wc.

Sovrum: Stort och rymligt sovrum med bra ljusinsläpp från fönster samt balkongdörr. Sovrummet rymmer en dubbelsäng samt ytterligare möblemang så som hemmakontor. Här finns en platsbyggd vit garderob med skjutdörrar. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Balkong: Balkong i högt västerläge med utsikt över föreningens välskötta och grönskande innergård. Här kan du njuta av eftermiddags- och kvällssol.

Vardagsrum: Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Härligt ljusflöde genom ett stort fönsterparti med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet inrymmer såväl tv-hörna och matplats. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Kök: Effektivt arbetskök med all utrustning du behöver. Här finns en stor kyl/frys, spis med ugn, köksfläkt och skafferi/städskåp. Vita luckor och ljust kakel ovanför arbetsytorna som består av massiv ek samt en stor diskbänk med dubbel diskho i rostfritt stål.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 9, hiss finns

Avgift

2 974 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni

Andel i föreningen

0,8267%

Tillträde

December/Januari

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Porkala 249

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Källarförråd finns i samma byggnad. Tvättstuga finns i samma byggnad. Varmgarage nås direkt från porten.

Förening

Namn

Brf Porkala nr 249

Om föreningen

Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

TV och Bredband

Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

Renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. Diskussioner förs i föreningen om stambyte. Inget beslut taget i dagsläget 2016-01-15. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Övrigt

Senaste avgiftshöjningen var i juni 2014 då avgiften höjdes 3%

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Sigurd Johansson AB
50 m
Röda Rosen Livs
100 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
440 m
Kista Galleria - Citycon
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Stenhagsskolan Fritidshem
50 m
Bullerbyn Förskola
90 m
Kollektivtrafik
Akalla
150 m
Mariehamnsgatan
170 m
Grundskolor
Sveaborgsskolan
90 m
Al-Kowneyn Utbildning Centrum
380 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
2,2 km
Internationella Engelska Skolan Kista
2,3 km
Universitet & Högskolor
Institutet för Internationell Ekonomi
2,3 km
Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi
2,3 km
Banker
SEB
2,4 km
SEB
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Akalla-Kanaan 98 Bgk
400 m
Lw International AB
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stenhagens Bollplan
210 m
Akalla Gårds Bollplan
550 m
Simhallar & Utomhusbad
Strandvägen Edsviken
3,3 km
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte