Torneågatan 15, bv

Bilder

  • Såld!

Torneågatan 15, bv , Akalla , Stockholm

Attraktiv 3:a på populära Akallahöjden med radhuskänsla! 80 kvm disponerade på bästa möjliga sätt med stora sociala ytor. Uteplats i gavelläge. Perfekt lägenhet för barnfamiljen i en solid förening med närhet till skolor, natur och tunnelbana!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 404 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
182
Byggår:
1977

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning samt garderob. Klinkergolv och tapetserade väggar.

Badrum: Stilrent och helkaklat badrum. Här finner ni ett underbart badkar, WC, handfat med kommod samt vädringsfönster. Här finns även utrymme för tvättmaskin.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Här finner ni utgången till den fantastiska uteplatsen. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Uteplats: Rymlig uteplats i gavelläge. Stora sällskapsutrymmen med plats för bord och stolar samt blommor och plantering.

Kök: Ett välplanerat och unikt kök med mycket bra funktion och arbetsytor. Utrymme för matplats för 6-8 personer finns invid fönstrerna.

Arbetsrum: Praktiskt arbetsrum för den som vill arbeta i lugn och ro hemma. Går även att göra om och använda som klädkammare.

Sovrum 1: Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort fönsterparti som ger behagligt ljusinsläpp. Parkettgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum 2: Trevligt sovrum med gott om plats för förvaring. Parkettgolv och ljustapetserade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 404 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,39914%

Andel av årsavgiften

0,39914%

Reparationsfond

3237 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 januari 2010
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Pargas Nr 4

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Brf Akallahöjden

Om föreningen

Brf Akallahöjden bildades 1979. Föreningen består av 25 bostadhus med sammanlagt 270 lägenheter.

Föreningen erbjuder bl a övernattningsrum, festlokal för ca 50 personer, motionslokal på Pargasgatan 27, välutrustad tvättstuga som kan bokas elektroniskt, grovtvättstuga på Torneågatan 27, bastu på Pargasgatan 46, cykelrum i flertalet av portarna samt några extra förråd finns för uthyrning. Tvättstugor finns på Pargasgatan 11, Pargasgatan 36, Torneågatan 27, Torneågatan 35.

P-plats i bur eller på tak i garaget på Torneågatan 1. HSB-förvaltning hanterar p-platser, Finlandsgatan 10, tfn 08-785 35 00. Avgift 320:-/mån i bur och 150:-/ mån på tak.

Brf Akallahöjden har ett avtal med ComHem som ger alla boende tillgång till programpaketet Medium 8 favoriter utan extra kostnad. Bredband genom Bahnhof stadsnät.
Se gärna föreningens hemsida: www.akallahojden.se för mer information.

Föreningen ligger nära Akalla By, som är en gammal by med historiska anor ända till bronsålderns tidevarv. I Akalla by finns kvarlämningar som offersten, offerkälla, vikingagravar m.fl. År 1636 ritades den första kartan över Akalla by. Det fanns då tre gårdar i byn. Trots att många av de gamla husen har försvunnit är Akalla by idag en av de bäst bevarade byarna i Stockholmsområdet.

I Akalla by finns bland annat en hembygdsgård som uppfördes på 1770-talet och som användes som bostad fram till år 1900. Det bedrivs även 4H-verksamhet med ett flertal djur såsom grisar, höns, getter, änder och hästar. Det finns även ett kafé och en snickeriverkstad i Akalla by samt att de anordnar julmarknader och liknande aktiviteter.

Antal lägenheter

270

Parkering

P-plats, 150 kr/mån
Garage, 320 kr/mån
MC, 180 kr/mån

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Daioub Hassan
90 m
Sigurd Johansson AB
240 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
500 m
Kista Galleria - Citycon
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakooperativet Junibacken
100 m
Akalla Hill Förskola
130 m
Kollektivtrafik
Mariehamnsgatan
150 m
Akalla
250 m
Grundskolor
Sveaborgsskolan
330 m
Akallaskolan
440 m
Gymnasium
Ross Tensta Gymnasium
2,2 km
Internationella Engelska Skolan Kista
2,3 km
Universitet & Högskolor
PRO:s Folkhögskola
1,1 km
Svenska Sällskapet för Antropologi och Geografi
2,3 km
Banker
FOREX Bank
2,3 km
SEB
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Akalla-Kanaan 98 Bgk
210 m
Lw International AB
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stenhagens Bollplan
410 m
Akalla Gårds Bollplan
470 m
Simhallar & Utomhusbad
Strandvägen Edsviken
3,5 km
Medley Sollentuna sim- och sporthall
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte