Stavangergatan 14, sv

Bilder

  • Såld!
  • Kök
  • Kök
  • Kök
  • Kök
  • Kök

Stavangergatan 14, sv , Husby , Stockholm

Smakfullt renoverad 2:a med halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Fullutrustat kök från 2011 med vita luckor och all tänkbar maskinell utrustning! Låg avgift där värme, vatten, kabel-tv och hushållsel ingår.

52,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 749 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52,5 kvm
Våning:
-1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
276
Byggår:
1974

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Praktisk hall med plats för avhängning och modern garderob med skjutdörrar samt platsbyggd avlastningshylla av stenmaterialet terazzo. I hallen ligger ett mörkt laminatgolv och väggarna är vitmålade. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Badrum: Fräscht badrum med plastmatta på golv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar, tvätthängare, wc, handfat samt spegelskåp och badrumsskåp från Vedum. Här finns möjlighet att installera tvättmaskin och torktumlare samt dusch för den som önskar.

Kök: Modernt kök med luckor i vit högglans-utförande. Köket är renoverat 2011 med nya vitvaror i rostfritt utförande i form av: fullstor kyl och frys, varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin och inbyggd micro från Samsung. Gott om arbetsytor som består av mörkgrå laminatskivor samt grå/svart mosaik vid diskbänken. Köket är även utrustat med dubbel diskho med engreppsblandare samt spotlightbelysning ovanför diskbänk och ovanför bardisken. Mindre matplats/kontor finns vid fönstret invid kyl och frys samt städskåp.

Vardagsrum: Genomgående mörkt laminatgolv i valnötsutförande ligger i hela lägenheten och såväl i vardagsrummet. Här är väggarna vitmålade samt en vit tapetserad fondvägg. Vardagsrummet inrymmer en tv-hörna samt en stor matplats för 6-10 personer.

Balkong: Inglasad balkong i lummigt västerläge med radhuskänsla.

Sovrum: Härligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även plats för hemmakontor och/eller klädförvaring. Mörkt laminatgolv och vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-1 av 5, hiss finns

Avgift

2 749 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,125%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 juni 2010
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Källarförråd finns på samma våningsplan. Tvättstuga finns i samma byggnad.

Förening

Namn

HSB:s Brf Vikingen i Kista

Om föreningen

Föreningen omfattar 556 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som hyrs ut till förskolor.

Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller i markplan. Flertalet tvättstugor finns på varje gård.
Tvättstugorna finns i gatuplan, dessutom finns det 3 stycken grovtvättstugor belägna på Lofotengatan 13, Narviksgatan 15 och Stavangergatan 34.
Rum för cykelförvaring finns, samt hobbyrum för den händige.

För den som vill finns det tillgång till bastu på Stavangergatan 44. Föreningslokalen går att hyra för 800 kr/tillfälle. Lokalen är utrustad med wc, kök med kyl/frys, diskmaskin glas och porslin samt bord och stolar för ca 60 personer. Uthyrningsrum finns att hyra för 250 kr/natt på Lofotengatan 29.

Gå gärna in på föreningens hemsida för ytterligare information.
http://www.brfvikingen9.se/

Antal lägenheter

556

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns genom Bahnhof stadsnät och kabel-tv levereras genom Comhem, som även erbjuder internet och ip-telefoni. Comhems basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

På Stavangergatan finns en parkeringsyta med 99 platser, varav 12 gästplatser och övriga är förhyrda för föreningens medlemmar.

På Lofotengatan fanns ett garage med 347 platser som är under byggnation idag, 2018-01.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Övrigt

Avgiften höjdes senast med 5% 2017-07-01

Om området

Husby

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Husby
330 m
Salam Orient Livs HB
380 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
470 m
Sollentuna Centrum
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Dalhagsskolan Förskoleklass A
110 m
Regnbågen Förskola Lofotengatan
110 m
Grundskolor
Oxhagsskolans Särskola
250 m
Husby Ungdomsgård
260 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
1,4 km
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
1,4 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
480 m
Svenska Sällskapet För Antropologi Och Geografi
1,4 km
Banker
Swedbank
1,6 km
Nordea Bank AB
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
1,4 km
Komethallen AB
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Dalhagens Bollplan
100 m
Husby Ishall
350 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,7 km
Nälstaspåret Motionsspår
5,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte