Sibeliusgången 28, 3tr

Bilder

  • Såld!
  • Accepterat pris
  • Kök
  • Kök
  • Balkong
  • Vardagsrum

Sibeliusgången 28, 3tr , Akalla , Stockholm

Fräsch enrummare om hela 49 kvm med otroligt låg avgift. Stort kök i vitt utförande med matplats för 4-6 pers. Stort vardagsum med sovalkov och kontorshörna samt stort fönsterparti i allrummet. Närhet till matbutiker, buss/t-bana, Kista Galleria och härlig natur.
Endast 20 min från T-centralen!

49 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 823 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
49 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
523
Byggår:
1975
Driftskostnad:
208 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

49 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna underbara 1:a om 49 kvm i populära Sibeliusgången 28 med genomgående fina ytskikt. Stort och luftigt vardagsrum med stor sovalkov samt brett fönsterparti högt upp i huset. Kök med matplats för 4-6 personer, rymligt badrum. Bara ett stenkast från kommunikationer, Akalla By med djur, natur och Järvafältet med sitt enorma friluftsliv och milslånga gång och cykel vägar. Ett flertal förskolor och skola ligger runt hörnet. Varmt välkomna!

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning samt 4 garderober. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr och ytskikten består av en svart plastmatta på golv samt vita tapeter.

Badrum: Rymligt badrum med en modern duschkabin samt våtrumsmatta och vitmålade väggar. Här finns wc, handfat, spegelskåp med belysning, handukstork samt plats för ytterligare badrumsmöbler.

Kök: Ljust kök med matplats för 4-6 pers vid fönster. Här ligger svart plastmatta på golv och väggarna är ljust målade. Köksskåpen är i vitt utförande med rostfria handtag. Dubbelho i rostfritt med engreppsblandare samt arbetsytor av trälaminatskivor med vitt kakel ovan. Moderna vitvaror i vitt utförande. Från köket nås balkongen mot lugn innergård med trevlig utsikt.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med sovalkov samt en praktisk kontorshörna. Här ligger ekparkett och väggarna är klädda i ljusa tapeter som övergår till en moccanyans i sovalkoven. Bra ljusinflöde genom ett stort fönsterparti med 2 vädringsfönster.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 12, hiss finns

Avgift

1 823 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

2 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,1983%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 februari 2010
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Sibeliusgången 28

Om föreningen

Parkering finns i varmgarage och kostar 400 kr/mån samt plats i bur 480 kr/mån. Lediga platser finns, kontrollerat 2017-03-23.
Föreningen har totalt 68 garageplatser. Kommande renoveringar i föreningen är nya mattor på våningsplanen inom kort.
Ingen höjning av avgift under 2014, 2015 el. 2016. Föreningen består av totalt 96 lägenheter och av dessa är ca 19 hyresrätter. Föreningen har 5 lokaler upplåtna med hyresrätt som inbringar goda intäkter till föreningens ekonomi. Ekonomisk förvaltning: Deloitte.

Senaste renoveringarna:
Nya golv på alla våningsplan 2016
Hissar utbytta 2016
Trapphus och entrè ommålat 2016
Ny LED-belysning på våningsplanen 2013
* Tvättstuga renoverad 2010

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Sigurd Johansson AB
130 m
Daioub Hassan
270 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
280 m
Sollentuna Centrum
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Småtrollen Förskola
150 m
Bullerbyn Förskola
160 m
Grundskolor
Sveaborgsskolan
110 m
Al-Kowneyn Utbildning Centrum
220 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
2,1 km
Internationella Engelska Skolan i Sverige AB
2,1 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
960 m
Institutet för Internationell Ekonomi
2,2 km
Banker
Nordea Bank AB
2,3 km
SEB
2,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
640 m
Komethallen AB
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stenhagens Bollplan
360 m
Akalla Gårds Bollplan
410 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,8 km
Medley Jakobsbergs simhall
5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Siyar Hamidanoglu för mer information!

Siyar Hamidanoglu

Siyar Hamidanoglu

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-751 43 47

08-751 75 75

siyar.hamidanoglu@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte