Segelflygsgatan 22

Bilder

  • Kök (Renoverat 2017)
  • Kök med matplats
  • Badrum
  • Vardagsrum
  • Utsikt från balkong

Accepterat Pris

3 295 000 kr

Bevaka slutpriset

Segelflygsgatan 22 , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen till en rymlig enplansfyra på attraktiv adress i populära Skarpnäck. Öppet och ljust vardagsrum med utgång till stor balkong. Fullt utrustat kök från 2017 med plats för matbord framför ett generöst fönsterparti. Stilrent renoverat badrum och kompletterande WC.

En trivsam lägenhet i en populär och ekonomiskt stabil förening, Brf Segelflygaren. Ekonomiskt stabil förening med stort engagemang för sina medlemmar. Tillgång till föreningslokal, övernattningslägenhet, bastu och garage. Se föreningsinformation!

Närhet till goda kommunikationer med T-bana och buss. Grönskande parker runt husknuten, Nackareservatet och badsjöar som Flaten.

Välkomna på visning!

97 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 107 kr inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
97 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1985
Driftskostnad:
515 kr/månad
Accepterat Pris:
3 295 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

97 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in till en lägenhet med öppna ytor och väl tilltagna rum. Stor HALL med plats för sko- och hatthylla. Runt hörnet finns en kompletterande klädkammare och garderober bakom skjutbara spegeldörrar. Till lägenheten hör också ett större förråd för ytterligare förvaringsmöjligheter, nås på entréplanet. Nylagd mörkgrå matta tillsammans med ljust tapetserade väggar och en grå fondtapet.

Från hallen nås ett nyrenoverat BADRUM (från 2011) och en separat WC som renoverades samma år. Stilrena materialval vid renoveringstillfället, grått klinker och vita kakelplattor samt spotlights i tak. Här finns WC, handfat med kommod och spegel ovan. Installerad duschkabin och en jacuzzi, vardagslyx när det är som allra bäst. Installerad golvvärme i badrummet, ej i lilla badrummet. Här finns det endast WC, handfat med kommod och spegelskåp med belysning ovan, stilrent och fräscht.

Vidare in finns ett fullt utrustat kök med trevlig matplats framför ett generöst fönsterparti med fint ljusinsläpp. Uppsikt över Skarparbyskolan. Ett perfekt kök för att skapa goda middagar att bjuda på till familj och vänner. Renoverat kök från hösten 2017 som erbjuder stor kyl och frys, induktionshäll och varmluftsugn med fläktkåpa ovan och integrerad mikrovågsugn, allt i rostfritt stål. Diskmaskin ca. 2 år gammal. Utöver det bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Vitt klassiskt kakel ovan bänk. Samma matta på golv som i hall och matplats, ljus tapet med något skimrande mönster.

SOVRUM 1 nås från köket. Ett rofyllt sovrum i insynsskyddat läge. Plats för större säng och skrivbord. Målade väggar och ljus plastmatta på golv. Garderober finns och ingår i köpet.

Stor öppning till lägenhetens VARDAGSRUM med fint ljusinsläpp från stora fönster mot balkong. Här kan du med enkelhet placera en större soffgrupp, mediamöbel och andra förvaringshyllor. En trivsam social plats att umgås på. Parkettgolv och vitmålad tapet. BALKONG i anslutning till vardagsrummet, möblerbar med bord och stolar. Sydvästligläge.

TVÅ SOVRUM på var sida av vardagsrummet. Ett mindre, perfekt storlek för att använda som barnrum, med fint hörnfönster. Här finns plats för säng, skrivbord och andra förvaringsmöblemang. Ljus plastmatta målade väggar. Dubbelsäng med sängbord på var sida får plats i det större sovrummet. Garderober finns placerade här och ingår i köpet. Matta på golv och vitmålade väggar.

Sammantaget är detta en ompysslad lägenhet att direkt flytta in i utan större förändringar. Ett optimalt läge från kommunikation som T-bana och bussförbindelser, skolor, parker och närservice. Garage kan erbjudas i denna förening för en förmåning peng. En perfekt bostad för den större familjen.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd ca. 6-8 kvm.
Tvättstuga finns i varje ports entréplan. Renoverades 2014/2015. Här finns också ett allrum med pingisbord för gemensamt bruk.
Cykelförråd finns.

Tillgång till föreningslokal, övernattningslägenhet, bastu och garageplats. Se föreningsinformation!

Månadsavgiften till föreningen är för närvarande 6 107 kr, utöver den tillkommer elkostnad via förmånligt gruppavtal i föreningen (individuell mätning). Obligatoriska tillägg för Bredband/IP-telefoni 125 kr/mån (Bredbandsbolaget).

Medlemskap i HSB Stockholm är ett krav.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Pris

3 295 000 kr Accepterat Pris

Avgift

6 107 kr inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och förråd

Andel i föreningen

0,31251%

Andel av årsavgiften

0,31251%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Mars eller enligt ÖK

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 april 2008
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Uppvingden 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 180 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 680 kr
Övrigt: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaderna innehåller schabloniserade värden. Posten ÖVRIGT står för obligatorisk avgift för Internet 125 kr/mån.

Förening

Namn

HSB:s Brf Segelflygaren

Om föreningen

BRF Segelflygaren är en mycket trevlig och populär förening som bildades 1980 med första inflytt 1985. Segelflygaren består av 4 gårdar, Ballongen, Glidflykten, Segelflygaren och Uppvinden. Föreningen är en stor HSB-förening bestående av 374 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna finns i 32 trapphus, alla med varsin gemensamhetslokal och tvättstuga på entréplan.
I föreningen finns 5 lokaler som används till bl.a. förskole- och skolverksamhet samt gruppboende.

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).

Överlåtelseavgift 2,5% av ett prisbasbelopp. Pantsättningsavgift 1% av ett prisbasbelopp debiteras per pantsättning.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en medlemstidning "Segelflygaren" samt en informationsrik hemsida http://www.brfsegelflygaren.se

Varje trapphus har en egen tvättstuga och egen gemensamhetslokal.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

374

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Internet via Bredbandsbolaget (250/100 Mbit in/ut, optisk kabel) och Kabel-TV via ComHem.
Enhetspris för telefoni/internet tas ut med 125 :-/mån.

Parkering

257 garageplatser varav 92 platser med eluttag att hyra för 430 rsp 495 kr/mån och 10 mc-platser. 23 bilplatser (avgiftsbelagda) är reserverade för gäster. Fräscht och tryggt parkeringshus med modernt magnetlås. Administreras av HSB.

Renoveringar

2015: Renovering av föreningens 32 tvättstugor.
2016: Renovering av avloppsstammar ( endast några få portar med förbättringsjobb)
2016: Omfattande målningsarbete på b.la träpaneler och takfot.
Nytt låssystemet från det traditionella till ett elektroniskt system (RCO), portarna är klara.
2017: Upprustning av trädetaljer på alla gårdar.
2017/2018: Tätning av fönster och balkongdörrar.

Inga större renoveringar är planerade förutom vanligt underhållsarbete.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar finns för 2016.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Som föreningsmedlem har man tillgång till en föreningslokal, bastu och en nyrenoverad gästlägenhet.

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
270 m
Pastell Livs
270 m
Köpcentrum & Gallerior
Farsta Centrum
3,6 km
Globen Shopping
4,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fritidshem Uppvinden
70 m
Fritidshem Skeppet
80 m
Kollektivtrafik
Skarpnäcks allé
180 m
Skarpnäck
180 m
Grundskolor
Skarpabyskolan
80 m
Skarpabyskolans Särskola
120 m
Gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
3,5 km
Martinskolan Söders Waldorfskola
3,5 km
Universitet & Högskolor
Wop Film & Videoproduktion KB
200 m
Sven Román AB
690 m
Banker
Nordea Bank AB
970 m
Handelsbanken Sköndal
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,1 km
Stockholms Golfskolor AB
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tätorps Bollplan
300 m
Skarpnäcks Sportfält
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Söderbysjön
2 km
Flatenbadet Barn
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte