Pilotgatan 17

Bilder

  • Såld!
  • Välkomnande hall
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Kök
  • Kök med fönster mot uteplatsen

Pilotgatan 17 , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen till en ljus och otroligt yteffektiv 1:a om hela 48 kvm - ombyggd 2014 - med egen ingång samt en härlig uteplats i en stabil och välskött förening!

Inne i lägenheten inryms en rymlig hall med förvaring, öppen planlösning mot både vardagsrum och kök. Köket är i fräscha och ljusa toner samt består av komplett maskinell utrustning med plats för matbord. Sovalkov med plats för 120 cm säng samt ett fullstort badrum med badkar och tvättpelare bestående av tvättmaskin samt torktumlare.

Sammantaget en inflyttningsklar lägenhet med smart planlösning där varje kvadratmeter har nyttjats väl och en uteplats på det som skänker det lilla extra i tillvaron. Bostaden upplevs absolut bäst på plats.

Varmt välkomna på visning!

48 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 856 kr inkl. värme, kallvatten, kabel-TV bas, bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
0
Byggår:
1983
Driftskostnad:
420 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Stor och inbjudande hall med vitmålade väggar och svart klinker på golvet. Här finns goda avhängningsmöjligheter genom en fullstor garderob för med skjutdörrar samt plats för ytterligare garderob eller byrå.

KÖK
Stora fönsterpartier med vy ut mot lägenhetens uteplats, ger köket ett ordenligt ljusinsläpp vilket lyfter hela lägenhetens första intryck. Ekparkett på golvet samt vitmålade väggar. Här finns plats för matbord och den maskinella utrustningen består av; induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och mikro från Siemens, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Bänkskiva i ljus kompositsten och ljus glaspanel ovanför arbetsytan samt vita skåpluckor.
Bra med plats för förvaring av köksutrustningen.

VARDAGSRUM/ALKOV
Öppen social yta med plats för vägghängd TV, soffa och mediamöbel. Fem platsbyggda garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter.
Längst in i lägenheten finns sovalkoven där det idag står en 120 cm bred säng med smarta förvaringslådor under sängramen.

BADRUM
Fullstort badrum med svart klinker på golvet och vitt kakel på väggarna, elburen golvvärme, badkar med duschvägg, tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare inköpta 2016, WC, kommod, spegelskåp samt spotlights i taket. Dessutom finns det två garderober för förvaring.

UTEPLATS
Stor och härlig uteplats med plats för trädgårdsmöbler, växterna och självfallet grillen. Här är det sol hela dagen fram till sent på eftermiddagen under sommarmånaderna.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 0, hiss finns ej

Avgift

2 856 kr inkl. värme, kallvatten, kabel-TV bas, bredband

Driftskostnad

5 040 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
VA: 1 800 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Föreningen har s k enhetsmätning av levererad el energi samt varmvatten. Föreningen har ett kollektivt avtal med Fortum. Det innebär att föreningen äger samtliga mätare till lägenheter och lokaler och debiterar respektive medlemsförbrukning på avgiftsavierna. Elförbrukningen regleras i efterhand. Den läses av fyra ggr/år och debiteras på det kommande kvartalets avgiftsavier. Varmvatten regleras på månadsavierna.

Andel i föreningen

0,11467%

Andel av årsavgiften

0,11467%

Reparationsfond

2122 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till-/frånluft m värmeåterv.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 mars 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Styrspaken 1

Övrigt

Inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat med ordf. i styrelsen 2018-03-21).

En förskola ska byggas om till lägenheter under året, annars inga större renoveringar på gång (kontrollerat med ordf. i styrelsen 2018-03-21).

Förening

Namn

HSB BRF Vingen Nr 141 I Stockholm

Om föreningen

HSB BRF Vingen är Skarpnäcks största förening med sina 529 lägenheter som är placerade kring fem vackra gårdar med träd och planteringar: Fallvinden, Gondolen, Piloten, Styrspaken och Vindstruten. Föreningen har även 14 uthyrda lokaler. Föreningen bildades 1984.

Mycket välskött och populär förening. Föreningen har en stabil och god ekonomi. Underhållet sköts på bra sätt och inga stora åtgärder av typen stambyten eller fasadrenoveringar är aktuella än på många år.

Brf Vingen har ett brett utbud av service för sina medlemmar såsom bl.a. bastu, föreningslokal, gästlägenhet, garage, källsorteringsrum och kompostanläggning.
Gästlägenhet går att hyra för 300:-/natt och är belägen på Pilotgatan 17. I hyran ingår en parkeringsplats på gästparkeringen och tillgång till bastun

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).

Alla lägenheter har fått en mätare installerad för att mäta varmvattenförbrukningen. Hushållen debiteras för den enskilda förbrukningen.

Föreningen har kollektiv anslutning till Bredbandsbolaget. Kostnaden för Internetuppkoppling inkl abonnemangsavgift för IP-telefoni är 125 kr/månad.
TV-anslutning: 25 kr/månad. (Kollektiv anslutning till ComHem).

Överlåtelseavgift 2,5% av ett prisbasbelopp betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 1% av ett prisbasbelopp debiteras per pantsättning.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en mycket trevlig egen hemsida med mer information: www.vingen.com

Inga planerade avgiftsförändringar, kollas med styrelsen löpande.

Organisationsform

Andelsrätt

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej. Nuvarande avgäldsperiod löper till och med 31/12-2022

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Mr Pao de Queijo
330 m
S&p Hälsospecialisterna
670 m
Köpcentrum & Gallerior
Farsta Centrum
3,7 km
Ringen Centrum
5,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vinden Förskola
90 m
Tornadoskolans Förskola
90 m
Grundskolor
Tornado Förskola
110 m
Sankt Örjan Sunnan Resursskola Herkules
140 m
Gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
3,7 km
Rytmus
4,2 km
Universitet & Högskolor
Ersta Sköndal Högskola sköndal
2,2 km
Företagsuniversitetet AB
4,3 km
Banker
Handelsbanken Sköndal
1,8 km
Handelsbanken Kärrtorp
2,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,1 km
Golf Administratörernas Förening
5,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Brotorpsskolan
820 m
Sköndalshallen
2,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Enskede Bibliotek
3,2 km
Farsta Sim & Idrottshall
4,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ola Sjölund eller Allan Mohmand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte