Fallskärmsgatan 13

Bilder

Utgångspris

2 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Fallskärmsgatan 13 , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen till en stor 3:a med balkong mot grönskande park och chans till mycket sol. Tilltalande planlösning för den större familjen. Fullt utrustat kök med plats för matbord. Helkaklat badrum med tvättpelare. Rymliga rum och en praktisk klädkammare i bostaden. Ett extra vindsförråd finns också i huset. En trivsam bostad att bara flytta in i!

Tillhör förening, Brf Flygsläpet, med god ekonomi och trivsam innergård med lekplats. Gårdshus med föreningslokal och tvättstuga med flertalet tvättstationer.

Ett stenkast från T-banan och flertalet busslinjer. Närhet till grönskande parker i området och Nackareservatet intill med rekreationsmöjligheter både sommar som vinter.

Välkommen på visning!

80,3 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 617 kr inkl värme, VA och förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80,3 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1986
Driftskostnad:
604 kr/månad
Utgångspris:
2 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
2 600 000:- 1 2017-10-16 15:40

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80,3 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en bostad med öppen och rymlig planlösning. Entré från loftgång in till en välkomnande HALL med bra möjligheter till att förvara ytterkläder och skor. En praktisk KLÄDKAMMARE finns längre in i hallen. Tapetserade väggar och ljust laminatgolv. Ett VINDSFÖRRÅD tillhör lägenheten.

I KÖKET finns gott om plats för att placera ett matbord framför ett generöst fönsterparti. Ett fullt utrustat kök med ljus skåpsinredning, bra förvaring i lådor, över- och underskåp. Bra arbetsbänk med vitt kakel ovan. Ny kyl och frys, installerad diskmaskin och spis/ugn med fläkt ovan. Ett perfekt kök för att skapa goda middagar att bjuda på till familj och vänner.

Från hall nås ett av bostadens SOVRUM, ett perfekt inrett barnrum. Fönster ut mot innergård, så som i köket. Lekfull fondvägg, ljusa väggar och laminatgolv som i hall. Flertalet garderober för optimal förvaring.

Stort och fräscht BADRUM, helkaklat med ljusa färgkombinationer. Handfat med kommod, spegelskåp ovan, WC, tvättmaskin/torktumlare och dusch. Plats för badkar finns om det önskas. Gemensam tvättstuga med flertalet tvättstationer finns i gårdshuset intill bostaden.

Trivsamt och öppet VARDAGSRUM med originalparkett och tapetserade väggar. Väl tilltagna fönsterpartier bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Här finns plats för möblering av soffgrupp, soffbord och mediamöbel. Utgång till en stor och möblerbar balkong i soligt läge med fin utsikt mot lugn park.

Bostadens andra SOVRUM nås via vardagsrum och hall, två ingångar. Ett rofyllt rum med plats för dubbelsäng, sängbord och andra förvaringsmöbler. Uttag för TV finns.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett VINDSFÖRRÅD.
TVÄTTSTUGA med flertalet tvättstationer finns i gårdshuset på innergården.
Populär och välanvänd föreningslokal/festlokal finns att hyra.
ComHem-anslutet för TV, internet via Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift på 39 kr respektive 125 kr per månad.
Fri parkering i utkanten av området, alternativt P-plats i garage att hyra. Administreras av Apcoa Parking (http://www.apcoa.se/)

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Pris

2 495 000 kr Utgångspris

Avgift

4 617 kr inkl värme, VA och förråd

Andel i föreningen

1,3308%

Andel av årsavgiften

1,33081%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 oktober 2009
Energiprestanda: 109 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Flygsläpet 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 248 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 680 kr
Övrigt: 1 968 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaderna innehåller schabloniserade värden. Posten ÖVRIGT står för TV och INTERNET (Bredbandsbolaget 100 Mbit) 39 kr +125 kr/mån.

Förening

Namn

HSB:s Brf Flygsläpet

Om föreningen

BRF Flygsläpet 1 är en trevlig förening och bildades 2003. Flygsläpet och intilliggande fastigheter är ritade av arkitektfirman Arken Arkitekter AB där unik formgivning och vald färgsättning karaktäriserar fastigheterna. Kombinationen av utformningen av kvarterets gårdar, husens fasader och planteringar, i helhet och detalj, har gett goda förutsättningar till en levande bostadsmiljö.

En mycket uppskattad gemensamhetslokal (festlokal) finns att hyra av de som bor i fastigheten, kök finns för matlagning om så önskas.
Tvättstuga med elektroniskt bokningssystem finns i Gårdshuset. I tvättstugan finns 3 stationer tillgängliga för bokning. Varje tvättstation har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
Cykelförråd finns och används utifrån ett kösystem som föreningen ansvarar för. Anmälan om behov av cykelförvaring görs till styrelsen.

Trappstädning och inre renhållning sköts av inhyrt företag. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen har mycket bra återvinningsrum med källsortering samt tillgång till grovsopor finns.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida att besöka, www.flygslapet.se.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

76

Antal hyresrätter

9

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Fastigheten är ComHem-anslutet. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 125 kr i månaden för bredband och IP-telefoni och 39 kr för kabeltv-avgift.

Renoveringar

Att rusta upp stammarna i föreningens fastigheter är ett pågående projekt. De har rensat och filmat status på alla stammar, renoverat de som var i akut behov och också upprättat en första tidsplan för renovering av de andra, s k relining. Ett kostnadseffektivt och hållbart allternativ för att undvika ett byte av stammar. Hållbarhet i ca. 20 år frammåt. (Se mer information på föreningens hemsida)

För att uppfylla nya krav på taksäkerhet har stegar och gångar på tak monterats.

I trädgården har beskärning av träd och buskar utförts, samt målningsarbeten på utemöbler.

Luftbalkonger har målats både på in och utsida. Räcken är slipade och oljade på samtliga balkonger.

OVK är påbörjat och kommer att slutföras under året.

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och har inte förändrat avgifterna sedan föreningen bildades 2003. I dagsläget har föreningen god ekonomi och inget beslut finns om att höja avgiften.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
220 m
Pastell Livs
300 m
Köpcentrum & Gallerior
Farsta Centrum
3,4 km
Globen Shopping
4,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Papegojan Förskola
90 m
Skarpnäcks Montessoriförskola
120 m
Kollektivtrafik
Skarpnäcks allé
90 m
Skarpnäck
120 m
Grundskolor
Sankt Örjan Sunnan Resursskola Herkules
220 m
Stockholms Språkskola AB
220 m
Gymnasium
Martinskolans Särskola
3,3 km
Martinskolan Söders Waldorfskola
3,3 km
Universitet & Högskolor
Wop Film & Videoproduktion KB
340 m
Sven Román AB
910 m
Banker
Nordea Bank AB
1,2 km
Handelsbanken Sköndal
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,4 km
Stockholms Golfskolor AB
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tätorps Bollplan
440 m
Skarpnäcks Sportfält
590 m
Simhallar & Utomhusbad
Flatenbadet Barn
1,9 km
Sköndalsbadet Drevviken
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte