Fyrvaktarkroken 68

Bilder

  • Fasad från gata
  • Vardagsrum och Balkong
  • Balkong
  • Kök
  • Hall och Kök

Utgångspris

3 450 000 kr

Bevaka slutpriset

Fyrvaktarkroken 68 , Blåsut/Enskede , STOCKHOLM

Härlig och ljus bostad från 2014 i väldigt gott skick! Lägenheten ligger på våning 5 av 6. Stilrent kök plus 2 rymliga rum och en möblerbar balkong i bästa sydvästläge med utsikt mot lugn innegård.

Belägen i populära Blåsut/Enskede. Nära till goda kommunikationer som tar dig in till city på ca 10 minuter. Promenadavstånd till vackra Nackareservatet eller dagligvaruhandel och shopping.

Varmt välkommen!

65 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 776 kr ink värme och kallvatten, internet och kabel TV basutbud
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
31
Byggår:
2014
Driftskostnad:
480 kr/månad
Utgångspris:
3 450 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Högt upp i huset, på våning 5 av 6 bor du med en härlig utsikt och i en ljus och trevlig lägenhet. Lägenheten är från 2014 och är därför i väldigt gott skick! Här finner du även balkong i härligt sydvästläge. Belägen i populära Blåsut/Enskede med närhet till goda kommunikationer och dagligvaruhandel.

Hall
Luftig hall med plats att hänga av sig ytterkläder och skor direkt till höger. Här ligger ett snyggt antracitgrått klinkergolv som sedan övergår i en ekparkett. Längst fram i hallen finner du en stor klädkammare/förråd som ger gott om förvaringsutrymme.

Kök
Ett kök i stilren design där du finner allt du behöver för att laga till familjens goda måltider. I köket finner du kyl/frys, ugn, induktionshäll, integrerad mikrovågsugn, diskmaskin och en fläkt. Generösa arbetsytor samt gott om förvaring i flertalet skåp med vita skåpsluckor. Här finns det gott om plats för ett matbord med 6-8 stolar.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum i anslutning till balkong. Här inne får du med enkelhet plats med det större möblemanget. Stora fönsterpartier med ett härligt ljusinsläpp och vitmålade väggar gör detta rum väldigt trivsamt och ljust. Stor balkong med plats för utemöbler och lugn utsikt över innegården.

Sovrum
Stort sovrum där du kommer sova gott om nätterna. Plats för stor dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Här inne står idag tre rymliga garderober.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel på vägg och mörkare klinker på golv. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare och behaglig golvvärme. I badrummet finner du wc, handfat, dusch med duschdörrar i glas. Bra förvaring i överskåp och bra arbetsytor.

ÖVRIGT
Månadsavgiften är 3776 kr inkl. kallvatten och värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 204 kr i månaden för fiberbredband 100/100 Mbit och kabel-tv ( denna summa kommer höjas till 214 kr i månaden vid kvartal 2 2017) . Föreningen tillämpar och administrerar enhetsmätning på varmvatten och enhetsmätning på el, debitering sker månadsvis tillsammans med månadsavgiften. Se mer under fliken driftkostnader.

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 6 kvm.
Tvättstugan ligger i källaren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Pris

3 450 000 kr Utgångspris

Avgift

3 776 kr ink värme och kallvatten, internet och kabel TV basutbud

Andel i föreningen

0,62901%

Andel av årsavgiften

0,60057%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2014

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Östergarn 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 770 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
VA: 1 122 kr
Övrigt: 2 448 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Övrigt = Bredband + kabel-tv Driftkostnader är enligt schablonvärden!

Förening

Namn

HSB Brf Perrongen i Stockholm

Om föreningen

HSBs Brf Perrongen i Stockholm består av 152 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler och byggdes 2013-2014 av HSB. Föreningen består av adresserna Hållövägen 9-15, Fyrvaktarkroken 66-70, Sofielundsvägen 11-27 och Vingavägen 2-10.

Föreningen äger fastigheten och består av:
4st 1 rok
63st 2 rok
53st 3 rok
26st 4 rok
6st 5 rok

I lägenheterna finns det en individuell enhetsmätare för varmvatten och elförbrukning. Detta debitaras genom en avi.

Det finns en gemensam tvättstuga i trapphus på hörnet av Sofielundsvägen och Fyrvaktarkroken, 10 barnvagns-/ rullstolsförråd och 5 cykelrum.

Till föreningen för 36 p-platser längst med Hållövägen och stora delar av Fyrvaktarkroken. Dessa kostar 300 kr/mån. I huset finner ni även ett garage med 74 p-platser varav det finns sju lediga platser. Dessa kostar 970 kr/mån. Parkeringsplasterna administreras av Corepark.

Föreningen har ännu inte utfört någon energideklaration vilket gör att säljaren eller mäklaren inte kan överlämna någon sådan till spekulanter eller köpare.

TV och Bredband

Föreningen har en gruppanslutning med Bredbandsbolaget. Avgiften för bredband 100/100, basutbud TV och telefon exklusive samtal ingår i avgiften för lägenheten.

Renoveringar

Brf Perrongen har en underhållsplan och inga större arbeten är planerade nu.

Garantibesiktning genomfördes under våren 2016.

Ekonomi

Föreningen har en skuld på drygt 122 miljoner (ca 11 000 kr/kvm) och snitträntan är 0,21%. Den ekonomiska kalkylen som våra avgifter är satta utifrån byggde på en ränta på närmare 4%. Föreningen har således under ett par år byggt upp en extremt stark ekonomi. I nuläget har vi placerat kapitalet då vi tjänar mer på att spara än att amortera givet den låga räntesatsen. Om/när räntebanan ändras så att detta inte längre är fördelaktigt kommer vi att amortera. Vi har också valt att kompensera nuvarande lägenhetsinnehavare genom att ha några avgiftsfria månader för att på bästa sätt balansera för nuvarande och framtida medlemmar ( Hämtat från föreningens hemsida 2017-03-14)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

ja

Överlåtelseavgift

1568 kr

Pantsättningsavgift

672 kr

Övrigt

Det finns en grovtvättstuga, ett antal cykelrum, barnvagnsrum i varje trapphus, ett styrelserum samt tre kommersiella lokaler i föreningen.

Föreningen har induvidiell mätning av el och varmvatten och kostnaden debiteras månadsvis till varje lägenhetsinnehavare

Om området

Blåsut/Enskede

Blåsut är ett attraktivt och populärt ställe bara ett stenkast från Södermalm. Här bor man i moderna bostäder med fina välskötta lugna innergårdar.
I närheten av bostaden finns också Tidaholmsparken och Nytorpsbadet för den som vill bada. Inte allt för långt från bostaden finns också populära Årstaviken och Nackareservatet där flera motionsslingor finns.

I Blåsut får man det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen. Blåsut är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs och här har man nära till det mesta man behöver.

Det är ett område som erbjuder närhet till såväl grönområden som shopping- och evenemangsområden.

Kommunikation

Här finns mycket bra kommunikationer då man från bostaden endast behöver ta en kort promenad för att nå tre olika tunnelbanelinjer som tar er in till Stockholms central på endast 12 minuter och Södermalm på 5 minuter. Vill man inte åka tunnelbana kan man med enkelhet åka buss.

Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

Närservice

Vill man shoppa kan man med en kort promenad gå Globen och Tele2 Arena som erbjuder ett 60-tal olika butiker, Ica supermarket Globen, banker, flera restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Under arenan har man också byggt ett upplevelsecenter-Tolv Stockholm. Här finns restauranger, karaokebar, inomhusminigolf och bowling. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Blåsut ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Förutom Globen och Tele2 Arena finns det även andra restauranger som pizzerior, thai-restauranger och hotell samt vårdcentral i närheten. För den som är träningsintresserad finns också ett flertal träningsanläggningar med generösa öppettider.

Med några minuters gångavstånd finns också Dalens Centrum. Här finns närservice som ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker.

I närheten finns det fyra grundskolor och ett flertal förskolor.

Parkering

Fri parkering finner ni på gatan. Även gratis boendeparkering i området. Finns mer att läsa om detta på kommunens hemsida.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Handlar'n
80 m
Skärholms Grossen AB
240 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
950 m
Ringen Centrum
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Nytorpsskolan
140 m
Nytorpsskolans Fritidshem
140 m
Kollektivtrafik
Hammarbyhallen
110 m
Blåsut
180 m
Grundskolor
Nytorpsskolans Särskola
140 m
Nytorpsskolan
140 m
Gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
200 m
Stockholms Hotell- och Restaurangskola
790 m
Universitet & Högskolor
Företagsuniversitetet AB
810 m
Olson-Brunes Medical HB
970 m
Banker
SEB
950 m
Handelsbanken Globen
960 m
Golfbanor & Golfklubbar
Traryd Golf Resort AB
1,3 km
Birdiefabriken AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sandsborgsbadet Bad Simhall
520 m
Nytorpsbadet
740 m
Simhallar & Utomhusbad
Sandsborgsbadet Bad Simhall
520 m
Nytorpsbadet
740 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jessica Wikström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte