Glidflyktsgatan 3 B

Bilder

  • Entré
  • Badrum på nedre plan
  • Vardagsrum
  • Sovrum (3 sovrum finns idag, upp till 5 kan skapas i lägenheten!)
  • Balkong

Utgångspris

3 495 000 kr

Bevaka slutpriset

Glidflyktsgatan 3 B , Skarpnäck , Stockholm

Stor unik lägenhet i två plan med radhuskänsla, perfekt för den större familjen. Egen entré från lugn och trygg innergård. Här finns ett rymligt kök, 2 nyrenoverade badrum (2017), 3 upp till 5 sovrum vid behov och stort vardagsrum med privat belägen balkong!

Tillhör en mycket engagerad och ekonomiskt stabil HSB förening, Brf Segelflygaren. Erbjuder sina medlemmar att hyra övernattningslägenhet, bastu och festlokal.

Ett stenkast från naturrika områden som Nackareservatet och nära till goda kommunikationer som T-bana och buss, tar dig in till City på bara 20 minuter.

Välkommen på visning!

123,5 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
7 404 kr inkl värme, VA och kabel-TV basutbud
Typ:
Lägenhet
Boarea:
123,5 kvm
Våning:
BV+1
Driftskostnad:
475 kr/månad
Utgångspris:
3 495 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

123,5 kvm

Rumsbeskrivning

Från en möblerbar uteplats något avskilt från innergården tar ni de första kliven in till lägenheten. Rymlig HALL med en välkomnande känsla. Behandlat trägolv och tapetserade väggar i färgstark kulör. Smart inredd klädkammare i anslutning för optimal förvaring av ytterkläder och skor. Kompletterande källarförråd finns, nås från trapphusets entréplan.

Från ursprunglig planlösning finns utrymmet för ett till sovrum där det idag är inrett som kontor. Med enkelhet kan ett till rum skapas om så önskas.

Stort och fullt utrustat KÖK med plats för matbord. Bakom vit skåpsinredning finns goda förvaringsmöjligheter. Diskbänk med vitt kakel ovan. Här finns köksutrustning som spis/ugn med fläkt ovan, diskmaskin samt kyl och frys. Matbordet placeras framför ett generöst fönsterparti med uppsikt ut mot den grönskande innergård. Insatta fönster från hall skapar en öppenhet mellan rummen. Ljus plastmatta på golv, en lättskött yta att hålla ren. Tapetserade väggar.

Topprenoverat BADRUM från 2017 med stilrena materialval vid renoveringstillfället. All dokumentation finns från behörig hantverkare. Vitt kakel på vägg tillsammans med mörkgrått klinker på golv med värmeslingor under. Förberett uttag för att installera en tvättmaskin finns. WC, handfat med kommod, spegelskåp och dusch med vikbara duschväggar.

Längst in på entréplanet finns ett rofyllt och insynsskyddat sovrum. Målade väggar och ljus plastmatta. Ett perfekt tonårsrum!

Vitmålad trapp upp till det ÖVRE PLANET. En social yta att umgås med vänner och familj. Stort VARDAGSRUM med fantastiska ljusinsläpp. Stora fönster vid möblerbar del med soffgrupp, mediamöbel och förvaringshyllor. Härifrån har man kontakt med en inredd matsalsdel på andra sidan av rummet. Stort bord får plats för 6-8 personer. Utrymme finns för att skapa ytterligare ett sovrum vid behov. Vitmålade väggar, plastmatta tillsammans med ett välbevarat parkettgolv.

Utgång till en privat belägen BALKONG i attraktivt söderläge. Möblerbar balkong med lagd trätrall, vitmålad träpanel och tak. Fantastiskt blomstrande träd straxt utanför.

TVÅ rymliga SOVRUM att möblera med säng, sängbord och förvaringsmöbler. Flertalet garderober finns utplacerade. Plastmatta och målade väggar i båda rummen.

På det övre planet finns även ett renoverat BADRUM, gjordes i samband med badrumrenoveringen på entréplanet. Här finns ett badkar installerat, handfat med kommod och spegelskåp. Vitt kakel, mörkgrå klinker och härlig golvvärme under.

Trivsam miljö utanför bostaden, lugn återvändsgata och grönskande innergård med blomstrande träd, buskar och rabatter. Ett perfekt alternativ till den större familjen som är ute efter ett alternativ till radhus, en trygg boendeform med en av Skarpnäcks större bostadsrättsföreningar i ryggen. De har god ekonomi och service för sina medlemmar. Välkommen hem!

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd på ca.10 kvm, nås från entréplanet, ligger intill lägenheten med möjlighet att öppna upp en innerdörr från bostaden.
Tvättstuga finns i varje ports entréplan. Renoverades 2015.

Månadsavgiften till föreningen är för närvarande 7 404 kr, utöver den tillkommer elkostnad via förmånligt gruppavtal i föreningen (individuell mätning). Obligatoriska tillägg för Bredband/IP-telefoni 125 kr/mån (Bredbandsbolaget).

Möjligt att hyra föreningslokal, övernattningslägenhet, garageplats. Se föreningsinformation!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV+1 av 3, hiss finns ej

Pris

3 495 000 kr Utgångspris

Avgift

7 404 kr inkl värme, VA och kabel-TV basutbud

Andel i föreningen

0,37884%

Andel av årsavgiften

0,37884%

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 april 2008
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna innehåller schabloniserade värden. Posten ÖVRIGT står för obligatorisk avgift för Internet 125 kr/mån.

Förening

Namn

HSB:s Brf Segelflygaren

Om föreningen

BRF Segelflygaren är en mycket trevlig och populär förening som bildades 1980 med första inflytt 1985. Segelflygaren består av 4 gårdar, Ballongen, Glidflykten, Segelflygaren och Uppvinden. Föreningen är en stor HSB-förening bestående av 374 bostadsrättslägenheter. Lägenheterna finns i 32 trapphus, alla med varsin gemensamhetslokal och tvättstuga på entréplan.
I föreningen finns 5 lokaler som används till bl.a. förskole- och skolverksamhet samt gruppboende.

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).

Överlåtelseavgift 2,5% av ett prisbasbelopp. Pantsättningsavgift 1% av ett prisbasbelopp debiteras per pantsättning.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en medlemstidning "Segelflygaren" samt en informationsrik hemsida http://www.brfsegelflygaren.se

Avgiften har sänkts flera gånger de senaste åren. Den senaste sänkningen är 2% vid årsskiftet 2010. Avgiften kommer framöver vara oförändrad.

Varje trapphus har en egen tvättstuga och egen gemensamhetslokal.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

374

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Internet via Bredbandsbolaget (250/100 Mbit in/ut, optisk kabel) och Kabel-TV via ComHem.
Enhetspris för telefoni/internet tas ut med 125 :-/mån.

Parkering

257 garageplatser varav 92 platser med eluttag att hyra för 430 rsp 495 kr/mån och 10 mc-platser. 23 bilplatser (avgiftsbelagda) är reserverade för gäster. Fräscht och tryggt parkeringshus med modernt magnetlås. Administreras av HSB.

Renoveringar

2015: Renovering av föreningens 32 tvättstugor.
2016: Renovering av avloppsstammar.
2016: Omfattande målningsarbete på b.la träpaneler och takfot.
Nytt låssystemet från det traditionella till ett elektroniskt system (RCO), portarna är klara.

Inga större renoveringar är planerade förutom vanligt underhållsarbete.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar finns för 2016.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Som föreningsmedlem har man tillgång till en föreningslokal, bastu och en nyrenoverad gästlägenhet på Segelflygsgatan 18.

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Pastell Livs
190 m
Coop Nära
320 m
Köpcentrum & Gallerior
Farsta Centrum
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ballongens förskola
30 m
Förskola Ballongen
50 m
Kollektivtrafik
Skarpnäcksparken
120 m
Skarpnäcks allé
200 m
Grundskolor
Skarpabyskolans Särskola
100 m
Tätorpsskolan
160 m
Gymnasium
Kärrtorps Gymnasium
2,3 km
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
3,4 km
Universitet & Högskolor
Wop Film & Videoproduktion KB
280 m
Sven Román AB
750 m
Banker
Handelsbanken Sköndal
1,7 km
Handelsbanken Kärrtorp
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Tätorps Bollplan
240 m
Skarpnäcks Sportfält
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Söderbysjön
2 km
Flatenbadet Barn
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte