Skattmästarvägen 9

Bilder

Utgångspris

9 200 000 kr

Bevaka slutpriset

Skattmästarvägen 9 , Enskededalen , Stockholm

Mycket fint hus i gott skick i attraktiva lugna kvarter i en av Enskededalens trevligaste delar mellan Skogskyrkogården och Nackareservatet. Här bjuds du på många välbevarade detaljer från byggåret 1925 som tillsammans med moderna renoveringar skapat detta underbara hem. Fantastiskt friköpt insynsskyddad tomt med stort trä-däck, ute-dusch, hot-tub för 8 personer och öppen spis. Källare med SPA-avdelning. Stora sociala ytor och flexibel planlösning som möjliggör 4-5 sovrum. Ett boende man blir fäst vid på en gång och med en känsla som sedan består.

136 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
136 kvm
Biarea:
63 kvm
Tomtarea:
569 kvm
Byggår:
1925
Driftskostnad:
2 506 kr/månad
Utgångspris:
9 200 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

136 kvm

Biarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

När du stiger in över den vackra trädgården och in i huset möts du av en härlig kombination av moderna renoveringar och vackra välbevarade detaljer i en perfekt harmoni med varandra och den första känslan är verkligen att man hittat hem.

Ljus trevlig hall med skön golvvärme och med gott om plats för både jackor och skor och från hallen som sammanbinder hela entrévåningen tar vi oss sedan vidare genom bostaden.

Kök:
Stort härligt kök i lantlig stil med vackert profilerade luckor, en rejäl köksö för den matlagningsintresserade kocken och mycket bra förvaring i flertalet skåp. Exklusiva rostfria vitvaror och ett härligt ljusinsläpp från ett flertal fönster i intilliggande rum. Köket är den naturliga samlingsplatsen när vännerna är på besök. Bjud på välkomstdrinken och bege er sedan ut till trädgården där både ett fantastiskt trä-däck och en öppen spis finns till ert förfogande. Köksön ingår inte men finns att köpa på Ikea.

Den stora vardagsrumsdelen är husets riktiga huvudnummer och genom stora fönsterpartier kan du följa barnens lek och spring i trädgården med dess olika hemliga rum och vackra knotiga fruktträd. I förgrunden finns den fantastiska terrassen med nedsänkt hot-tub, utedusch och gott om plats för rekreation i sköna fåtöljer efter badet. Öppen spis både ute och inne. I anslutning till SPA-delen finns även ett omklädningsrum med tillhörande dusch. Förlängningen av detta rum är det tidigare garaget som numera används som hobbyrum av familjen.

Två mycket rofyllda och lättmöblerade sovrum med gott om plats för både säng, skrivbord och extra förvaring. Här sover man gott omgiven av behagliga färger och endast fåglarnas glada kvitter håller dig sällskap.

Fint renoverat badrum i generös storlek med både dusch och badkar att sjunka ner i kalla kvällar.

Via trappan kommer vi upp till husets tredje sovrum som även det bjuder på gott om plats. Den stora hallen går att dela av till ett ytterligare sovrum för den som önskar, se alternativ planlösning. Här finns även en toalett med fönster mot trädgården.

Källare:
Här finns en trevlig bastuavdelning med dusch, tvättstuga, hobbyrum som kan användas som extra sovrum/lekrum och matkällare.

Sammantaget är detta ett oerhört tilltalande hus i mycket bra skick med otroligt många möjligheter med sina stora sociala delar och mysiga sovrum. Kort promenad till både välrenommerade skolor och förskolor, kommunikationer från både linje 17 och 18, flertalet bussar mot både Gullmarsplan och Tyresö och ett lugnt och harmoniskt läge som man gärna kallar hemma. Varmt välkommen.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1925 ombyggt 1966

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 oktober 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 69 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Sparstensbetong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Säljaren avser ha en diskussion om tillvägagångsättet att få ner radonvärdet till under 200 bq i bostadens boarea

Fastighetsbeteckning

Rörläggaren 19

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 075 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 980 kr
El: 9 082 kr
VA: 2 277 kr
Renhållning: 2 736 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring och larm är inte medräknat i driftskostnaderna då kostnad för detta kan variera beroende på val av bolag och omfattning. Driftskostnaderna bygger på nuvarande ägares förbrukning och varierar över tid. Se därför driftskostnaderna som riktvärden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 250 000 kr

Summa pantbrev

5 035 000 kr

Tomt

Areal: 569 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

14 Mars eller efter ök

Om området

Enskededalen

Enskededalen är ett underbart uppvuxet område alldeles nära Stockholms innerstad. Här är man omgiven av vackra fastigheter från 20-talet, parker, välrenommerade skolor och förskolor, världsarvslistade Skogskyrkogården och har mycket goda kommunikationer in till stan med både t-bana linje 17 och 18 samt ett flertal bussar. Magnebergsparken med lekplats och plaskdamm för de minsta ligger har trevliga valborgsmässokvällar.
Promenadavstånd till Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns bland annat badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, joggingspår och vackra promenadvägar. Vid Nytorps Gärde ligger även fotbollsplaner och utomhusbassänger, tennisplaner och idrottsplats. Några minuter från bostaden ligger Skarpnäcks skola, årskurs 1-9 och vid Kärrtorps centrum några minuter bort ligger gymnasieskola, två mataffärer, restauranger och pressbyrå. Kärrtorps BK med fotbollslag för både tjejer och killar i alla åldrar håller till med den stora fotbollsplanen vid Skarpnäcks skola.

Kommunikation

Till Enskededalen tar man sig med T-bane linje 17 och 18 samt buss 163, 161, 811 och 816 som även passerar området. Till innerstan tar det ca 10 minuter med tunnelbana.

Närservice

Vid Kärrtorps Centrum finns service som ICA, Coop, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker. Här finns också en simhall och tunnelbanestation. I korsningen Gamla Tyresövägen och Sockenvägen finns ett när livs och hyrfilmsbutik. Det finns även flera matställen; en Thaikiosk, Restaurang Enskede Krog och i den gamla barnvagnsfabriken Restaurang Mistral. För den som vill göra större shopping tar man sig med lätthet till t.ex. Globen Shopping, Sicka Köpkvarter eller Farsta Centrum.

Parkering

Fri parkering på omkringliggande gator.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Yperidis Maria
360 m
ICA Nära
730 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Familjedaghemmet Vita Villan
200 m
Förskolan Kulingen
220 m
Kollektivtrafik
Kyrkogårdsvägen
120 m
Kvarter 43
260 m
Grundskolor
Förskoleklass Skarpnäcks Skola
510 m
Skarpnäcks Skolas Särskola
530 m
Gymnasium
Kärrtorps Gymnasium
1 km
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
1,9 km
Universitet & Högskolor
Olson-Brunes Medical HB
1,4 km
Sven Román AB
1,7 km
Banker
Handelsbanken
740 m
Nordea Bank AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kärrtorpshallen
900 m
Skarpnäcks Bollplan
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Sandsborgsbadet Bad Simhall
1,4 km
Nytorpsbadet
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Erik Remnert eller Sophie Seton för mer information!

Erik Remnert

Erik Remnert

Skarpnäck / Bagarmossen / Enskededalen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-494 44 20

erik.remnert@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte