Fyrskeppsvägen 46

Bilder

  • Såld!
  • Kök med Kyl/Frys, integrerad ugn/Micro, diskmaskin och spishäll
  • Vardagsrum
  • Balkong mot väst
  • Sovrum/Barnrum med tidstypiska detaljer från byggåret
  • Sovrum

Fyrskeppsvägen 46 , Kärrtorp , Stockholm

Välkommen till en trivsam lägenhet med renoverat och fullt utrustat kök (från 2015) med optimal plats för matbord. Utsikt mot två av föreningens välskötta innergårdar! Rymliga rum med tidstypiska detaljer från byggåret. Fantastisk balkong med goda solchanser om eftermiddagen.

Belägen i en mycket engagerad och ekonomiskt stabil förening, Brf Fyrskeppet. Här finns nyligen renoverade tvättstugor, gästlägenhet att hyra och tillgång till lokal!

Ett stenkast från fantastiska grönområden som Nytorps gärde och Nackareservatet. Nära till bra kommunikationer, flertalet tunnelbanelinjer att välja mellan och bussförbindelser alldeles utanför bostaden.

Välkommen på visning!

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 152 kr inkl. värme, VA, TV (Basutbud via Canal Digital)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
146
Byggår:
1945
Driftskostnad:
644 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

HALL

Funktionell hall med plats för jackor och skor direkt till vänster och ytterligare förvaringsmöjligheter finns i flertalet inbyggda garderober och lådor. Målade väggar i varma kulörer, snyggt hexagon klinker med en unik mönsterkombination tillsammans med ett parkettgolv som fortsätter in till köket (från 2015). Installerad säkerhetsdörr. Till lägenheten hör TVÅ rymliga förrådsutrymmen, endast en trappa ner i källaren.

BADRUM

Ljust kakel på vägg och våtrumsmatta på golv. Här finns tvättmaskin, dusch, handfat med spegelskåp ovan och en WC. Härligt ljusinsläpp från stort insynsskyddat vädringsfönster. Om man hellre vill använda en av föreningens nyligen renoverade tvättstugor finns den på Fyrskeppsvägen 52 som närmst, färdigställdes 2014. (Fler tvättstugor finns att tillgå, se föreningsinformation)

SOVRUM, från hall

Stort och rofyllt sovrum nås från hallen, vetter mot lugn innergård med insynsskyddat läge. Plats för en dubbelsäng med sidobord och andra förvaringsmöblemang, inbyggda garderober finns intill. Vitmålade väggar och parkettgolv (från 2013).

VARDAGSRUM

Vacker och välvårdad stavparkett tillsammans med vitmålade väggar och tak. Här kan du enkelt möblera med soffgrupp, mediamöbel, läsfåtölj, skrivbord eller ett större matsalsbord, låt din fantasi flöda. Generösa fönster mot grönskande innergård med balkongdörr ut till möblerbar BALKONG. Här kan du njuta av eftermiddagssol och den grönskande utsikten med vacket blomstrande träd strax utanför under vår och sommar.

SOVRUM, från vardagsrum

Ytterligare ett sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet. Här är det stort och luftigt med fint ljusinsläpp från ett fönsterparti i vinkel. Vackra dubbeldörrar med stora glaspartier finns bevarade, stämningsfull och tidstypisk detalj från husets byggår. Idag disponeras rummet som ett lekfullt barnrum men här finns plats för en dubbelsäng med sidobord om så önskas. Vitmålade väggar och parkettgolv.

KÖK

Köket är verkligen bostadens hjärta. En genomtänkt renovering (2015/2016) med stilrena och påkostade materialval. Förvaring bakom ljus skåpsinredning i både över- och underskåp samt lådor. Köket erbjuder utrustning som kyl/frys, integrerad varmluftsugn och micro, integrerad diskmaskin och induktionshäll med fläkt ovan. Goda arbetsytor, specialbeställd bänkskiva för att optimera arbetsytans djup samt nedsänkt diskho. Ovan bänk sitter marmorimitation av granitkeramik på vägg tillsammans med passande ljusgrönt kakel runt fläkt. Här finns gott om plats för att placera ett matbord för 4-6 personer framför ett generöst fönsterparti. Stort fönster som ger rikligt med ljus in i rummet.

Sammantaget är detta en bra planerad 3:a perfekt för dig som vill kombinera gammalt med nytt. En mycket tilltalande bostad på ett av Kärrtorps bästa lägen, granne med Nytorps Gärde och en kort promenad till både centrum med mataffärer och det populära Nackareservatet som bjuder på härliga rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Tunnelbanan tar dig till Södermalm på tio minuter och det är en lyx att få bo i en lugn och harmonisk miljö men ändå ha total närhet till Stockholms stora utbud av shopping, nöjen och restauranger. Varmt välkommen till Fyrskeppsvägen!

ÖVRIGT

Två källarförråd om ca 6 kvm resp. 2 kvm.
Lediga P-platser finns att hyra via föreningen.
INTERNET och digital TV via Bredbandsbolaget genom föreningens gruppanslutning. Obligatoriskt tilläg om f.n. 254 kr per månad med en kvartalsaviseras tillsammans med årsavgiften. Ett basutbud för TV via Canal Digital ingår i avgiften sedan tidigare.

Kuriosa:
För sin klassiska ljusreklam tilldelas Konditori Santa Fé i Kärrtorp priset Lysande skylt 2014.
Bioreflexen, Kärrtorps centrum.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 152 kr inkl. värme, VA, TV (Basutbud via Canal Digital)

Driftskostnad

7 728 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 680 kr
Övrigt: 3 048 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Posten ÖVRIGT står för Internet via Bredbandsbolaget (254 kr/mån via gruppanslutning)

Andel i föreningen

0,45075%

Andel av årsavgiften

0,53221%

Tillträde

Maj eller enligt ÖK

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1945 1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 juni 2009
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Barsebäck 7

Förening

Namn

BRF Fyrskeppet

Om föreningen

BRF Fyrskeppet ombildades hösten 2010 när dem förvärvade fastigheterna Falsterbo 1 och Barsebäck 1.

På de två fastigheterna finns tio flerbostadshus. Flerbostadshusen består av tre våningar och källarplan. Husen byggdes 1949-1950 av Riksbyggen.
I föreningen finns totalt 240 lägenheter (1:or till 5:or) och ett antal kommersiella lokaler.

Föreningen har en övernattningslägenhet att hyra (kostnad 250kr/natt) samt en föreningslokal att låna (nyligen renoverad) för medlemmar och hyresgäster.

Avgiften höjdes med 2% vid årsskiftet 2017/2017. Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.
Föreningen har en trevlig hemsida med mycket information. Adressen är www.brffyrskeppet.se

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

240

Antal hyresrätter

26

Antal lokaler i föreningen

8

TV och Bredband

Bredband finns indraget, gruppanslutning via Bredbandsbolaget.

TV via Canal Digital alt. Bredbandsbolaget.

Parkering

Gatuparkering i området mot avgift, boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun. Zon 4.

Inom föreningen finns 16 st varmgarage, samtliga f.n. uthyrda.
Månadshyra f.n. 1 340 kr
Inom föreningen finns 39 st P-platser med el, samtliga f.n. uthyrda
Månadshyra f.n. 570 kr
Inom föreningen finns 52 st P-platser utan el, lediga platser finns
Månadshyra f.n. 444 kr

Renoveringar

Hösten 2013 påbörjades en fönsterrenovering där samtliga fönster och balkongdörrar byttes ut till nya. Fönsterbyte avslutades sommaren 2014.
Under 2014 byggdes 4 nya tvättstugor. Tvättstugorna finns på Fyrskeppsvägen 30, 31-33 (stor), 78-80 samt 52 (stor).
Föreningens fastigheter stambyttes mellan 1991-1994.
2015, Byte av låssystem, uppfräschning utemiljö och lekplatser på innergården, obligatorisk ventilationskontroll genomförd inkl. rengöring av kanaler
2016, radonmätning

Kommande reparationer;
Renovering av portar, utbyte av låssystem, OVK och längre fram planeras fasadrenovering.

Ekonomi

Överlåtelseavgift debiteras köparen med f.n. 3,5 % av gällande prisbasbelopp
Pantsättningsavgift debiteras köparen med f.n. 2 % av gällande prisbasbelopp

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägande godkännes, minsta ägarandel är 10 %

Äger föreningen marken?

Upplåtes med tomträtt

Om området

Kärrtorp

I Kärrtorp bor du med absolut närhet till city men ändå i en lugn och pittoresk miljö med gott om rekreationsområden.

Nackareservatet som är ett populärt område ligger några minuters promenad från bostadsområdet. Här finns bland annat motionsspår, golfbanor och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Promenadavstånd till Hellasgården, en naturskön mötesplats för friluftsliv och uteliv! Vid Nytorps gärde finns även utomhusbassänger och fotbollsplaner, som ligger runt hörnet. Kärrtorps IP är en stor idrottsplats med aktiviteter inom bollsporter, vintersport och friidrott. På Söderarmsvägen ligger det för Kärrtorpsborna välkända kvarterskonditoriet SantaFe.

Närliggande områden som Gamla Enskede, Enskededalen och Sandsborg bjuder på vackra sekelskifteshus, mysiga småbutiker, bibliotek och badhus. Nybakat bröd köper du på Enskede bageri. Enskededalen är ett av Stockholms mest eftertraktade områden på grund av sin totala närhet till Stockholm city men där ändå närheten till naturen är slående. Kort och gott ett fantastiskt läge, men där du ändå har lyxen av lugn och ro när det behövs.

Kommunikation

T-banan tar dig in till centralen på 12 minuter och ligger på kort avstånd från bostaden, härifrån kan du välja mellan stationerna Sandsborg, Blåsut och Kärrtorp inom 10 minuters gångavstånd. Ni finner även ett flertal busslinjer som sträcker sig inom söderort strax intill.

Närservice

Vid Globen står ett 60-tal butiker, systembolag, restauranger och olika nöjesarrangemang till ditt förfogande. Vid Sickla köpkvarter som ligger 5 minuters bilväg från bostaden har du ett 100-tal butiker, biografer och restauranger. Du har flertalet val av mataffärer, ICA Sandsborg respektive ICA och Coop Kärrtorp.

Parkering

Gatuparkering i området mot avgift, boendeparkeringstillstånd kan ansökas via Stockholms kommun.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Habesha Mei (habesha Mengesha Export Import)
460 m
Handlar'n
580 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
1,5 km
Sickla Köpkvarter
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Måsen Förskola
270 m
Förskolan Skördevägen
280 m
Kollektivtrafik
Arriva Östgötapendeln AB
5,2 km
Arlandabanan Infrastructure AB
5,5 km
Grundskolor
Förskoleklass Skarpnäcks Skola
820 m
Skarpnäcks Skolas Särskola
870 m
Gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
740 m
Distra Utbildnings Center AB
1,5 km
Universitet & Högskolor
Företagsuniversitetet AB
1,4 km
Integrative Care Science Center
2,9 km
Banker
Handelsbanken Kärrtorp
720 m
SEB
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
2,6 km
Birdiefabriken AB
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängen förskola
430 m
Kärrtorpshallen
570 m
Simhallar & Utomhusbad
Ängen förskola
430 m
Sandsborgsbadet Bad Simhall
600 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte