Kanslersvägen 27

Bilder

  • Fasad
  • Fasad
  • Detaljbild pool
  • Underbar poolanläggning
  • Trädgård

Utgångspris

10 250 000 kr

Bevaka slutpriset

Kanslersvägen 27 , Enskededalen , Stockholm

Fantastiskt fint hus i klassisk Enskede-stil. Mycket gott skick med bevarad charm från svunnet sekel som spröjsade fönster, burspråk och takkupor kombinerat med alla moderna bekvämligheter. Underbar friköpt tomt med vackra fruktträd och påkostad poolanläggning med tillhörande uteplatser i bästa solläge. Stora sociala ytor och en flexibel planlösning med upp till 5 sovrum möjliggör ett härligt boende för den stora familjen. Beläget i Enskededalens trevligaste del mellan Skogskyrkogården och Nackareservatets härliga rekreationsområde med badsjöar och golfbanor. Bergvärme för låga driftskostnader. Inredd källare med egen entré möjliggör uthyrningsdel eller kontor för den som har firman hemma.

141 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
141 kvm
Biarea:
68 kvm
Tomtarea:
685 kvm
Byggår:
1925
Driftskostnad:
2 639 kr/månad
Utgångspris:
10 250 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

141 kvm

Biarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i detta fantastiska 20-talshus på ett av Enskededalens trevligaste lägen. Redan i trädgården med sina vackra planteringar, stensättningar och den underbara poolanläggningen infinner sig en känsla av att man hittat hem.

Rymlig hall med vattenburen golvvärme med gott om plats för både jackor och skor i skjutdörrsgarderober och från hallen som sammanbinder hela entrévåningen tar vi oss sedan vidare i en uppvisning av klassisk 20-talsarkitektur kombinerat med moderna bekvämligheter.

Kök i mycket gott skick med bra arbetsytor, generös förvaring och en mycket vacker fungerande vedspis, Från köksfönstret kan du följa barnens lek och spring på den härliga gräsmattan. Poolens vattenspegel skapar en härlig iögonfallande mittpunkt i trädgården.

Matrummet i anslutning till köket rymmer stort matsalsbord och rummet som är öppet mot vardagsrummet skapar en helt otroligt social yta för både de stora kalasen, men även vardagsaktiviteterna. Vardagsrummet rymmer stor soffgrupp, extra förvaring och har även utgång till den stora terrassen som är en given plats att njuta av middagen eller ett glas vin i glada vänners lag.

Stort badrum med både bubbelbadkar och dusch samt vattenburen golvvärme. Mycket medvetna och fräscha färgval ger ett fräscht och sobert intryck.

En trappa upp har vi husets mer privata sfär bestående av tre rymliga sovrum. Den stora hallen blir antingen en utmärkt arbetsplats eller möjliggör ett fjärde sovrum för den som är i behov av detta. Det första sovrummet har plats för både dubbelsäng och extra byråer. Här finns det bra förvaring i platsbyggd garderob. De andra två sovrummen är även dessa rymliga och har plats för säng, skrivbord och extra förvaring.

Källare:
Mycket trevlig källare som bjuder på bland annat en mycket fräsch tvättstuga. Stort allrum/sovrum med plats för soffa och extra förvaring. Ytterligare ett sovrum med plats för säng och skrivbord. Stort pannrum samt ytterligare ett stort förråd. I anslutning till detta rum finns ett rum där nuvarande ägare hade planerat en bastu. Rummet är förberett med bland annat golvbrunn.

Rymlig mat/vinkällare.

Trädgård:
Helt sagolikt insynsskyddad trädgård där den njurformade poolen är det riktiga huvudnumret. Poolen omgärdas av påkostade stensättningar och tillhörande uteplatser i bästa solläge. Stora gräsytor för barnens lek och spring.

Sammantaget är detta ett helt otroligt fascinerande hus på absolut bästa läge i Enskededalen. Flera mycket populära förskolor som Kulingen och Fågelboet ligger på 150 meters avstånd från huset, Nackareservatet med sina härliga badsjöar, joggingspår och friluftsliv når du på ett par minuters promenad. 10 minuters promenad till t-bana Kärrtorp där bland annat teatrar, Coop, Ica, apotek och pressbyrå finns att tillgå. Skarpnäcksskolan(F-9) ligger ca 10 minuters promenad från huset. Varmt välkommen till Kanslersvägen 27.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1925

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 oktober 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 52 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Sparstensbetong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Huset besiktigas, energideklareras och mäts upp tisdag 10 oktober och protokoll från detta kommer publiceras så snart de är klara.

Fastighetsbeteckning

Prästeståndet 6

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 675 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 26 000 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 1 575 kr
Övrigt: 100 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring är ej medräknat i driftskostnaderna då kostnad för detta varierar beroende på omfattning och val av bolag. Nuvarande ägare betalar 8200 kr/år till IF. Kostnader kan variera över tid och beror bland annat på hur varmt man har, hur mycket varmvatten som förbrukas m.m. Se därför dessa driftskostnader som riktvärden.

Summa pantbrev

4 262 000 kr

Tomt

Areal: 685 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Enskededalen

Enskededalen är ett underbart uppvuxet område alldeles nära Stockholms innerstad. Här är man omgiven av vackra fastigheter från 20-talet, parker, välrenommerade skolor och förskolor, världsarvslistade Skogskyrkogården och har mycket goda kommunikationer in till stan med både t-bana linje 17 och 18 samt ett flertal bussar. Magnebergsparken med lekplats och plaskdamm för de minsta ligger har trevliga valborgsmässokvällar.
Promenadavstånd till Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns bland annat badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, joggingspår och vackra promenadvägar. Vid Nytorps Gärde ligger även fotbollsplaner och utomhusbassänger, tennisplaner och idrottsplats. Några minuter från bostaden ligger Skarpnäcks skola, årskurs 1-9 och vid Kärrtorps centrum några minuter bort ligger gymnasieskola, två mataffärer, restauranger och pressbyrå. Kärrtorps BK med fotbollslag för både tjejer och killar i alla åldrar håller till med den stora fotbollsplanen vid Skarpnäcks skola.

Kommunikation

Till Enskededalen tar man sig med T-bane linje 17 och 18 samt buss 163, 161, 811 och 816 som även passerar området. Till innerstan tar det ca 10 minuter med tunnelbana.

Närservice

Vid Kärrtorps Centrum finns service som ICA, Coop, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker. Här finns också en simhall och tunnelbanestation. I korsningen Gamla Tyresövägen och Sockenvägen finns ett när livs och hyrfilmsbutik. Det finns även flera matställen; en Thaikiosk, Restaurang Enskede Krog och i den gamla barnvagnsfabriken Restaurang Mistral. För den som vill göra större shopping tar man sig med lätthet till t.ex. Globen Shopping, Sicka Köpkvarter eller Farsta Centrum.

Parkering

Fri parkering på omkringliggande gator.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Yperidis Maria
630 m
Jalla Livs
800 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
2,9 km
Sickla Köpkvarter
3,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Familjedaghemmet Vita Villan
90 m
Helenadagiset AB
110 m
Kollektivtrafik
Kyrkogårdsvägen
390 m
Gränsberget
400 m
Grundskolor
Bagarmossens Skolas Särskola
680 m
Nybygget Förskoleklass Bagarmossens Skola
680 m
Gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
2,2 km
Kommunal Vuxenutbildning Enskede GårdsGymnasium
2,7 km
Universitet & Högskolor
Sven Román AB
1,4 km
Wop Film & Videoproduktion KB
1,4 km
Banker
Nordea Bank AB
860 m
Handelsbanken Kärrtorp
890 m
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,5 km
Traryd Golf Resort AB
3,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skarpnäcks Sportfält
890 m
Tätorps Bollplan
980 m
Simhallar & Utomhusbad
Sandsborgsbadet Bad Simhall
1,7 km
Nytorpsbadet
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Erik Remnert för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte