Flädervägen 6A

Bilder

  • Vardagsrum
  • Vardagsrum och kök
  • Kök
  • Badrum
  • Utsikt från köksfönster

Utgångspris

1 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Flädervägen 6A , Enskededalen , STOCKHOLM

Ljus vindslägenhet gavelläge, högt i tak och fönster i två väderstreck. Totalrenoverad med bevarade detaljer från 40-talet som skapar en charm och härlig atmosfär. Vackra grönområden inpå husknuten och endast 9 min med t-bana till Södermalm. Optimalt förstaboende i en stabil brf, Välkomna på visning!

31 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 061 kr inkl värme, VA, kabel-tv basutbud och bostadsrättstillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
31 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
466
Byggår:
1946
Utgångspris:
1 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

31 kvm

Rumsbeskrivning

INTERIÖR
Högst upp i huset finer ni denna faktastiska vindslägenhet. Med utsikt över villaidyllen i Enskededalen och möjlighet att njuta av föreningens trädgård bor du väldigt lugnt men ändå mycket nära stan.

HALL
Via lägenhetens säkerhetsdörr når du den möblerbara hallen med vita väggar och ljusa parkettgolv. Tidstypisk inbyggd hatthylla för avhängning.

VÅTUTRYMME
Helkaklat och stambytt badrum. Handfat, spegelskåp, wc, vattenburen handdukstork samt dusch. Antracitgrått klinkersgolv och vitt kakel på vägg.

KÖK
Fantastiskt kök för den som älskar att laga mat. Köket erbjuder generösa arbets och förvaringsytor. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys, gasspis/ugn med tillhörande kolfilterfläkt. Här kan du med enkelhet laga till en väälsmakande måltid för vänner och familj.

RUMMET
Stort och luftigt rum med plats både för säng, soffa och annan trivselmöblering. Gott om plats för förvaring i en klädkammare. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till vänner på besök och sociala sammahang.

Sammantaget är detta en oerhört tilltalande bostad i genomgående gott skick. Belägen i ett idylliskt villaområde, dessutom på en lugn gata. Den trevliga planlösningen tillsammans med genomgående god standard ger dig ett härligt boende med närhet till både Stockholm city och härliga grönområden utanför husknuten. Nackareservatet finns ett stenkast från bostaden. Välkommen hem!

ÖVRIGT:
Till lägenheten hör två vindsförråd.
Föreningen kommer i December månad ansluta sig till ett gruppavtal för fiberbredband, det kommer innebära att man får snabbt bredband för 130 kr i månaden som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.
Tvättstugan ligger i källaren.
Cykelrum/ övrigt-rum finns i källaren.
Fri parkering på omkringliggande gator.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Pris

1 995 000 kr Utgångspris

Avgift

2 061 kr inkl värme, VA, kabel-tv basutbud och bostadsrättstillägg

Andel i föreningen

3,29958%

Andel av årsavgiften

3,07172%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 januari 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 160 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster 2+1

Fastighetsbeteckning

Småstaden 1

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

Brf Flädergården

Om föreningen

I Enskededalens idylliska villaområde nära Skogskyrkogårdens norra ända ligger föreningens två hus i anslutning till ett litet torg med hästkastanjer. De två husen är byggda åren 1944-1946.
I varje hus finns 16 lägenheter, dvs sammanlagt 32 st. Åtta lägenheter är två rum och kök och de övriga lägenheterna är 1 och 1,5 rum och kök. Till varje hus hör en stor trädgård som bidrar till det attraktiva boendet.

Föreningen förvärvade husen år 2012 från Familjebostäder AB. 7 av de 32 lägenheterna är idag hyreslägenheter och 25 lägenheter omfattas av bostadsrätt. Hyresrätterna kommer är ett bra dolt kapital för bostadsrättsföreningen. I husen finns 98 kvm lokaler. Husen står på två separata tomter som upplåts med tomträtt. Adresserna är Flädervägen 6AB och Tistelvägen 1AB.

I källaren i varje hus finns cykelförråd.

Till varje lägenhet hör ett nätbursförråd. I husens källare finns flera lokaler/förråd som föreningen hyr ut. Det finns möjlighet att hyra extra förråd i källaren om så önskas.

I huset på Tistelvägen 1A finns en föreningslokal med kök. Lokalen kommer under 2016 renoveras och bli en övernattningslägenhet.
Trädgårdarna är en stor tillgång för oss i Brf Flädergården.

I källaren i huset på Flädervägen 6B finns vår tvättstuga. Den har två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Tvättstugan disponeras alla dagar kl 07.00-22.00 i tretimmarspass.
Mitt emot tvättstugan finns ett mangelrum.

Föreningens adress är Brf Flädergården, Flädervägen 6A, 121 34 Enskededalen.
Föreningens faktura adress är Brf Flädergården, FE 550, 751 75 Uppsala
Föreningens postlåda finns i entren till Flädervägen 6A.

Information hämtad från föreningens hemsida och i samråd med styrelsen: http://brffladergarden.se
För mer information ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare eller se bilagda handlingar.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

32

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till Comhem för kabel-tv och bredband om så önskas.
Fiberbreadband är indraget i samtliga lägenheter via opennet.

Föreningen har beslutat att from 1 december 2016 ingå i ett gemensamt gruppavtal för fiberbredband. Detkommer då tillkomma ett obligatoriskt tillägg på 130 kr per månad per hushåll förr bredband.

Parkering

Fri parkering på omkringliggande gator i området.

Renoveringar

Omdragning av el i lägenheterna 2007
Stambyte 2009
Fönsterbyte 2010

Föreningen planerar att göra om föreningslokalen till en övernattningslägenhet. De håller på och samlar in offerter i nuläget.

Ekonomi

Det finns inga inplanerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2016-09-28)

Föreningen har beslutat att from 1 december 2016 ingå i ett gemensamt gruppavtal för fiberbredband. Det kommer då tillkomma ett obligatoriskt tillägg på 130 kr per månad per hushåll för bredband.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Enskededalen

Enskededalen är ett underbart uppvuxet område alldeles nära Stockholms innerstad. Här är man omgiven av vackra fastigheter från 20-talet, parker, välrenommerade skolor och förskolor, världsarvslistade Skogskyrkogården och har mycket goda kommunikationer in till stan med både t-bana linje 17 och 18 samt ett flertal bussar. Magnebergsparken med lekplats och plaskdamm för de minsta ligger har trevliga valborgsmässokvällar. Kulturlivet är traditionellt rikt i området. Flertalet väl ansedda restauranger inom promenadavstånd. Turteaterns uppsättningar och gästspel. Biografen Reflexen med välbevarade lokaler från Kärrtorps ursprung, skogskyrkogårdens lugna oas, Bagarmossens kulturhus och Enskedespelet varje år i Margaretaparken.
Promenadavstånd till Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Under en snörik vinter kan långfärdsskidorna sättas på utanför dörren för att via grönytor mellan villorna nå spårade elljusspår. En joggingtur runt Söderbysjön och tillbaka bjuder på 9 km av kuperad terräng. En kort cykeltur ner till badstranden om sommaren kan avslutas med en fika eller en öl på den gemytliga golfklubbens servering. Här finns bland annat badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, joggingspår och vackra promenadvägar. Vid Nytorps Gärde ligger även fotbollsplaner och utomhusbassänger, tennisplaner och idrottsplats. Några minuter från bostaden ligger Skarpnäcks skola, årskurs 1-9 och vid Kärrtorps centrum några minuter bort ligger gymnasieskola, två mataffärer, restauranger och pressbyrå. Kärrtorps BK med fotbollslag för både tjejer och killar i alla åldrar håller till med den stora fotbollsplanen vid Skarpnäcks skola.

Kommunikation

Till Enskededalen tar man sig med T-bane linje 17 och 18 samt buss 163, 161, 811 och 816 som även passerar området. Till innerstan tar det ca 10 minuter med tunnelbana.

Närservice

Vid Kärrtorps Centrum finns service som ICA, Coop, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker. Här finns också en simhall och tunnelbanestation. I korsningen Gamla Tyresövägen och Sockenvägen finns ett när livs och hyrfilmsbutik. Det finns även flera matställen; en Thaikiosk, Restaurang Enskede Krog och i den gamla barnvagnsfabriken Restaurang Mistral. För den som vill göra större shopping tar man sig med lätthet till t.ex. Globen Shopping, Sicka Köpkvarter eller Farsta Centrum.

Parkering

Fri parkering på omkringliggande gator.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Yperidis Maria
110 m
Coop Konsum
670 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
2,3 km
Sickla Köpkvarter
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Kärrtorpsvägen
310 m
Vintergatan Förskola
310 m
Kollektivtrafik
Kärrtorpsvägen
100 m
Kvarter 40
230 m
Grundskolor
Förskoleklass Skarpnäcks Skola
410 m
Skarpnäcks Skolas Särskola
500 m
Gymnasium
Kärrtorps Gymnasium
900 m
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
1,6 km
Universitet & Högskolor
Olson-Brunes Medical HB
1 km
Sven Román AB
2,1 km
Banker
Handelsbanken
650 m
Nordea Bank AB
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kärrtorpshallen
750 m
Sandsborgsbadet Bad Simhall
990 m
Simhallar & Utomhusbad
Sandsborgsbadet Bad Simhall
990 m
Nytorpsbadet
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ola Sjölund för mer information!

Ola Sjölund

Ola Sjölund

Skarpnäck / Bagarmossen / Enskededalen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-4284420

ola.sjolund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte