Stora Gungans Väg 5

Bilder

  • Såld!
  • Fasad
  • Kök lägenhet 1
  • Vardagsrum lägenhet 1
  • Badrum Lägenhet 1
  • Vardagsrum lägenhet 2

Stora Gungans Väg 5 , Gamla Enskede , Stockholm

En av Gamla Enskedes vackraste byggnader är nu till salu. Huset är ett flerfamiljshus från år 1909 och ägs idag privat. Huset består av en källare, ett entréplan med en tandläkarpraktik (som nu flyttat till nya lokaler), ett övre plan med två lägenheter och en delvis inredd vind då en av lägenheterna är i etage. Innan tandläkarpraktiken fanns så var detta ett 4-familjshus. Det fanns två lägenheter på entréplan och två lägenheter på övre planet. Arean är uppmätt och fördelad enligt följande: Källare 109 kvm (37kvm personalutrymme och 72 kvm källare med förråd) Entréplan lokalarea 103 kvm. Övreplan och inredd vind 54+71 kvm boarea (125 kvm totalt på övre plan) Trapphus 21 kvm övrig area. Totalt uppmätt yta är 358 kvm.

265 kvm

Tomträttsavgäld/år:
9 800 kr
Typ:
Flerbostadsfastighet
Area:
265 kvm
Tomtarea:
650 kvm
Driftskostnad:
4 691 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om objektet

Interiör

Area

265 kvm

Biarea

93 kvm

Fakta

En av Gamla Enskedes vackraste byggnader är nu till salu. Huset är ett flerfamiljshus från år 1909 och ägs idag privat. Huset består av en källare, ett entréplan med en tandläkarpraktik (som nu flyttat till nya lokaler), ett övre plan med två lägenheter och en delvis inredd vind då en av lägenheterna är i etage. Innan tandläkarpraktiken fanns så var detta ett 4-familjshus. Det fanns två lägenheter på entréplan och två lägenheter på övre planet. Arean är uppmätt och fördelad enligt följande: Källare 109 kvm (37kvm personalutrymme och 72 kvm källare med förråd) Entréplan lokalarea 103 kvm. Övreplan och inredd vind 54+71 kvm boarea (125 kvm totalt på övre plan) Trapphus 21 kvm övrig area. Totalt uppmätt yta är 358 kvm.

KÄLLARE
Källaren är indelad i två zoner. Den lilla delen (se planritning) används som personalutrymme för de som har arbetat hos tandläkaren. Här finns ett kök och plats för matbord, ett badrum med dusch, wc och handfat, kontorsplats samt omklädningsrum. Man når personalutrymmet från tandläkarmottagningen via en spiraltrappa samt egen ingång från tomten. Personalutrymmet är 37 kvm. Andra delen av källaren når man från trapphuset via stora huvudentrén. Denna del består av flera mindre rum som fungerat som förråd. Här finns även förråd till hyreslägenheterna. Bergvärmepannan och tillhörande vattentankar står placerade här. Det finns även ett våtutrymme som används som tvättstuga av hyresgästerna samt ytterligare ett förråd. Denna del av källaren är uppmätt till 72 kvm.

ENTRÉPLAN
Planet var tidigare två lägenheter. En stor 2:a med lantligt kök och en 1:a med stort kök. Idag finns ett väntrum med wc. Fyra mottagningsrum, en receptionsdel och ett mindre rum för tandläkarutrustning. Det är även från de mindre rummet som det finns en trappa ner till personalutrymmet.
Takhöjd ca 2,75 meter. I väggarna runt mottagningsrummen finns bakom gipset en blyfolie då röntgenmaskiner har används och då blyfolie är ett säkerhetskrav. Alla rum har vackra, spröjsade fönster. Detta plan är 103 kvm uppmätt lokalyta.

ÖVREPLAN
Lägenheten till vänster finns en mycket smakfullt renoverad 2:a. Vardagsrum ca 2,80 meter i takhöjd. Målade väggar i ljus färg och fina spröjsade fönster samt vackra plankgolv. Plats för soffa, bord, skrivbord och tv-möbel.
Hallen har klädkammare, plats för hatthylla och väggspegel. Sovrummet med fönster i väst har plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderob med skjutdörrar. Badrum med dusch, handfat, spegelskåp och wc-stol. Kakel och klinker samt golvvärme.
Köket har plats för 4 matgäster. Kök i vinkel med vita skåpsluckor, Kombinerad kyl/frys, skafferi, ugn, häll och diskmaskin. Detta är en 2:a på 54 kvm (uppmätt) som har hyrts ut inom ägarfamiljen. Lägenheten kommer att vara tomställd vid tillträdet. Denna lägenhet har hyrts ut för 6500 kr per månad.

Lägenheten till höger är en etagelägenhet, 2:a på 71 kvm (uppmätt). Lägenheten är av äldre standard. Hall med plats för ytterkläder. Ingång till kök och vardagsrum samt till trappan till vinden där sovrum och badrum finns. Köket är riktigt stor och köksskåpen är från 50-talet med en del vackra originaldetaljer. Matplats för 6-8 personer. Här finns förutom köksinredning tre garderober. Vardagsrummet har plats för soffgrupp och tv-möbel. Öppen spis som fungerar men som inte används av hyresgästen speciellt ofta. Vidare upp i lägenheten finns ett sovrum med takfönster och synlig murstock. Dörr till vindsutrymme finns i detta rum. Liten hall/passage mellan sovrum och badrum. Badrummet har dusch, handfat och wc och är av bedömning från tidigt 90-tal. Lägenheten hyrs ut till en dam som bott i fastigheten i 38 år. Hon har besittningsrätt och har rätt att bo kvar enligt lag. Hon går på visningar och har för avsikt att flytta till lämpligare lägenhet då etage på sikt kan bli ett hinder. Denna lägenhet hyrs ut för 4500 kr per månad.

VINDEN
Från etagelägenheten når man vinden från två håll. Dels från sovrummet via liten dörr men även via en dörr bredvid badrummet. Vindensutrymmet en råvind och för den som har planer på sikt kan utöka lägenhetsdelen till en större yta. Det inredda vindsutrymmet ingår i lägenhetens totalarea om 71 kvm.

TRÄDGÅRDEN
Tomten ägs av Stockholm stad och har en tomträttsavgäld (markhyra) på 9800 kr per år. Löpperioden är 20 år och nästa omskrivning är år 2020. Fastighetsskatten på denna 320-fastighet ligger på 10218 kr/år. På tomten som är 650 kvm finns en friggebod om ca 15 kvm för förvaring av utomhusmöbler och trädgårdsredskap. I trädgården finns bärbuskar och frukträd och en gräsmatta. Intill tomten finns en allmänning. Som granne har man Svenska kyrkans lokaler (kontor) snett mitt emot ligger välkända Gamla Enskede bageri. Ca 250 meter till tunnelbanan Sandsborg.

Byggnad

Fastighetsbeteckning

Högaffeln 9

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

56 300 kr/år

Taxeringskod

320

Taxeringsvärde

3 406 000 kr

Summa pantbrev

1 525 000 kr

Tomt

Areal: 650 kvm

Tomtbeskrivning

Trädgårdstomt runt byggnaden. Friggebod om ca 15 kvm.

Om området

Gamla Enskede

Gamla Enskede är ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Här bor man omgiven av vackra sekelskifteshus och är bara ca 5 minuters bilfärd från centrala Stockholm. I Gamla Enskede finns verkligen något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 5 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. Ica Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall och bankomat.

Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Sickla köpkvarter ligger ca 5 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar. Välkommen till idylliska Enskede.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Enskedesmat O L Ivs KB
60 m
ICA Supermarket
260 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
1,1 km
Ringen Centrum
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Grundskola Fritidshem Triangeln
120 m
Fritidshem Gula Svampen
140 m
Kollektivtrafik
Sandsborg
70 m
Sandsborg
260 m
Grundskolor
Grundskola Fritidshem Triangeln
120 m
Enskede Skola
290 m
Gymnasium
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
710 m
Kommunal Vuxenutbildning Enskede GårdsGymnasium
870 m
Universitet & Högskolor
Olson-Brunes Medical HB
390 m
Företagsuniversitetet AB
960 m
Banker
SEB
1,1 km
Bankgirot
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Årsta Golf
2,7 km
Östberga Bangolf
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sandsborgsbadet Bad Simhall
310 m
Enskede Idrottsplats
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Sandsborgsbadet Bad Simhall
310 m
Svedmyra Bad och Relax AB
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Emil Cronholm för mer information!

Det här är HusmanHagberg

Äkta passion ger bättre affärer. Här är historien bakom varumärket.

Läs mer

Funderar du på att flytta?

Vill du veta vad din egen bostad är värd. Hör av dig till oss.

Läs mer

Jobba hos oss!

HursmanHagberg växer. Brinner du för att göra affärer och ha nöjda kunder? Välkommen!

Läs mer