Länsrådsvägen 28

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Länsrådsvägen 28
  • Mycket förvaring i skåpsluckorna
  • Tvättmaskin och torktumlare finns
  • Härlig uteplats
  • Stora sociala ytor

Länsrådsvägen 28 , Enskede/Pungpinan , STOCKHOLM

Ett boende i mycket hög kvalitet i en skuldfri förening. Här bjuds du på en uppvisning i modern arkitektur och två egna uteplatser. Ett boende att verkligen längta hem till vid Pungpinans idylliska villakvarter.

118,5 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
3 220 kr inkl parkering, vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
118,5 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
14
Byggår:
2009
Driftskostnad:
1 528 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

118,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL:
Rymlig och ljus hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Två platsbyggda garderober finns längst väggarna. Från hallen tar du dig antingen vidare till badrummet eller köket med den luftiga planlösningen mot vardagsrummet. Hela entréplanet är uppvärmt med vattenburen golvvärme.

BADRUM:
Snyggt badrum i ljusa toner. I badrummet finner du en dusch, wc, tvättställ med kommod, handdukstork samt en spegel. Elburen golvvärme i badrummet som håller kalla fötter varma under vintertiden.

KÖK:
Fräscht kök från Vedum med allt du kan behöva för att laga till en välsmakande måltid för vänner och familj för att sedan slå er ned vid matplatsen för 6-8 personer. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys, fläkt, spishäll, inbyggnadsugn, inbygg microvågsugn samt en diskmaskin. Samtliga från märket Electrolux. Generösa arbetsytor och gott om förvaring i flertal köksskåp med köksluckor i mörk färg. Från köket är det skjutdörrar ut till ena uteplatsen på entrésidan.

VARDAGRUM MED UTEPLATS:
Ljus och luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Hela entréplanet badar i ljus tack vare ljusinsläpp i två väderstreck. Här kan man med enkelhet möblera med en soffgrupp, soffbord och passande multimedianläggning. Från vardagsrummet tar du dig ut på en av de två uteplatserna. Här kommer du på den trädäckade altanen njuta av många varma sommarkvällar. Uteplatsen och den grönskande innergården blir som en förlängning av vardagsrummet och skapar stora sociala ytor.

ÖVRE PLAN:
Via trappan följer vi medvetet utvalda tapeter och färgval och beger oss upp till bostadens mer privata sfär som består av tre underbara sovrum, badrum och en stor hall som badar i ljus genom stora fönsterpartier. Det stora sovrummet har plats för dubbelsäng, skrivbord och övrigt möblemang. Sommarens och vinterns klädkollektioner får utan problem plats i den rymliga klädkammaren. De två andra sovrummen bjuder även de på gott om plats för säng, skrivbord och extra förvaringslösningar.

BADRUM ÖVRE PLAN:
Mycket medvetet utformat badrum som verkligen andas total fräschör. Ljusa medvetna färgval i härlig kontrast med mörkare golv. Snygga armaturer och ett härligt badkar att sjunka ner i. Skön golvvärme tinar kalla fötter tidiga dagar. Vädringfönster finns för extra mycket ljusinsläpp.

ÖVRIGT:
Månadsavgiften till föreningen är 3000 kr och i den ingår kallvatten och en parkeringsplats utanför entrén med motorvärmare. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 220 kr i månaden för bredband och kabel-tv via Telia.
Huset är installerat med en frånluftsvärmepump som återvinner värme ur frånluften.
Eget förråd finns vid entrén, samt en uteplats.

Sammantaget är det ett charmigt boende med genomtänkta materialval, smart planlösning och ligger granne med natursköna Nackareservatet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 220 kr inkl parkering, vatten

Andel i föreningen

7,14%

Andel av årsavgiften

7,14%

Tillträde

1 April

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans gavelradhus

Byggnadsår

2009

Uppvärmning

Frånluft värmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 oktober 2012
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Länsrådet 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

18 343 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 16 300 kr
Försäkring: 2 043 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnaden för el är på ett helår är för uppvärmning och hushållsel.

Förening

Namn

Brf Världsarvet

Om föreningen

Brf Världsarvet är en trivsam bostadsrättsförening bestående av 14 radhus på Länsrådsvägen 2-28. Radhusen byggdes av Einar Mattson och vart färdigställda under 2009. Radhusen har en spännande arkitektur och ett attraktivt läge invid världsarvet Skogskyrkogården. Radhusen ingår i en obelånad bostadsrättsförening och har olika läge i huskroppen.

Varje radhus har egna uteplatser på fram och baksida, samt en mindre gräsplätt mot innergården. Det finns vattenutkastare på fram och baksida samt fasadmonterad belysning.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

14

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till ett gruppavtal för telefoni , tv och bredband. I månadsavgiften ingår bredband 100/10 Mbit, 27 tv-kanaler samt ett IP-telefoni abonnemang.

Parkering

Till varje radhus tillhör en parkeringsplats där det även finns motorvärmare. Det finns även tre gästparkeringar tillgängliga.

Renoveringar

I dagsläget finns det inga planerade renoveringar (kontrollerat med ordförande 2016-09-28).

Ekonomi

Föreningen är skuldfri och det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2016-09-28).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. Föreningen kommer att få en sänkt tomträttsavgäld från 2018. Totalt sänks avgälden från 137 200 kr/år till endast 49 500 kr/år.

Överlåtelseavgift

1107 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Till varje radhus finns det ett förråd placerat till entrén.

Föreningen har planer på att sätta upp elbilsstolpar och bygga cykelförråd.

Om området

Enskede/Pungpinan

OMRÅDE
Pungpinan är ett mycket omtyckt och populärt villaområde söder om Stockholm. Området är ett av Stockholms första småstugeområden med bebyggelse från 1920-30-talet och är i Stockholms översiktsplan redovisad som en värdefull kulturmiljö av riksintresse. Namnet Pungpinan kommer från krogen Pungpinan, som låg norr om dåvarande Tyresövägen, nuvarande Skarpnäcksvägen just öster om Skogskyrkogården. Krogen fick sitt namn av att man där "pinade" sin penningpung för att betala brännvinet.

Det är promenadavstånd till både Kärrtorp, Skarpnäck och Bagarmossens T-bana (grön linje) som tar dig till Stockholm C på cirka 15 minuter. På Gamla Tyresövägen går bussar mot Kärrtorp och Gullmarsplan (816, 180 och 811).

Närliggande matbutik (Konsum) finner du i korsningen Gamla Tyresövägen och Sockenvägen. Från bostaden tar du dig ut till serviceutbudet i Skarpnäck, såsom t.ex. Hemköp och till Bagarmossen samt Kärrtorp.
Inte långt från bostaden ligger Skarpnäcks koloniområde som är ett av Europas allra största koloniområden.
I det rika naturområdet vid Nackareservatet som ligger i närheten, finns både badsjöar (Flaten, Söderbysjön, Hellas gården med Källtorpsjön) och skogar, koloniområde, golfbana och utrymme för sportaktiviteter. Strax intill ligger även Skogskyrkogården. Skogskyrkogården upptogs 1994 på UNESCO:s världsarvslista och skyddas idag som såväl "Världsarv" som "Riksintresse för kulturmiljövård".

I området finns ett flertal grundskolor, förskolor, gymnasieskola i Kärrtorp och härliga lekplatser, varför området är mycket populärt bland barnfamiljer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Yperidis Maria
720 m
S&p Hälsospecialisterna
970 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fritidshem Loftet
210 m
Barnasinnet förskola
240 m
Kollektivtrafik
Pungpinan
70 m
Kvarter 45
210 m
Grundskolor
I Ur och Skur Mullekojan
890 m
Förskoleklass Skarpnäcks Skola
950 m
Gymnasium
Kärrtorps Gymnasium
1,5 km
Drottning Blankas Gymnasieskola AB
2,3 km
Universitet & Högskolor
Olson-Brunes Medical HB
1,5 km
Wop Film & Videoproduktion KB
1,6 km
Banker
Handelsbanken
1,2 km
Nordea Bank AB
1,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skarpnäcks Sportfält
830 m
Tätorps Bollplan
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Sandsborgsbadet Bad Simhall
1,6 km
Nytorpsbadet
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till eller Ola Sjölund för mer information!

Ola Sjölund

Ola Sjölund

Skarpnäck / Bagarmossen / Enskededalen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

070-428 44 20

ola.sjolund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte