Skarpnäcks Gårdsväg 5C

Bilder

  • Såld!

Skarpnäcks Gårdsväg 5C , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen till ett mycket trivsamt radhus med spännande arkitektur. Ljust och öppet entréplan med rymliga sociala ytor. En inhägnad tomt på båda fram- och baksida, tryggt och säkert boende för en barnfamilj. Det övre planet erbjuder 3 stora sovrum, badrum med bastu och en slående takhöjd.

FRIKÖPT radhus med låg driftkostnad, gott skick och väl omhändertaget, bara att flytta in.

Närhet till goda kommunikationer som T-bana och buss, en kort promenad till naturrika Nackareservatet.

120 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
120 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
193 kvm
Byggår:
2003
Driftskostnad:
2 741 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

120 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett mycket populärt och barnvänligt radhusområde. Här finns tillgång till en trevlig uteplats vid husets entré och en grönskande tomt för den med trädgårdsintresse. Härifrån nås ett värmeisolerat förrådshus som kan nyttjas som bostad. Stort trädeck på baksidan i perfekt läge för att njuta av härlig eftermiddag/kvällssol.

PLAN 1

Genom säker ytterdörr med kodlås tar du dig in till en välkomnande HALL med bra avhägningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Klinker på golv möts av ekparkett som fortsätter vidare in i vardagsrum och kök. Tapetserade väggar i ljus ton, högt till tak och goda ljusinsläpp ger en angenäm upplevelse första kliven in i huset. Här finns trappa upp till bostadens andra plan. Hela entréplanet värms upp med vattenburen golvvärme.

Rymligt KÖK i gott skick erbjuder en trevlig matplats för 4-6 personer vid generöst fönsterparti, utgång till framsidans uteplats. Fullt utrustat kök med nyligen inköpt kyl och frys (2013), spis/ugn med fläkt ovan, diskmaskin och integrerad micro (2014). Optimal förvaring i flertal över- och underskåp i vitt. Generösa arbetsytor med mosaikplattor i skimrande blå kulör ovan.

Ljust och fräscht BADRUM med dusch, WC, tvättställ med kommod och spegel ovan. Funktionellt badrum med tvättstuga längre in. Tvättmaskin och torktumlare från 2014, bra med plats för klädvård. Centraldammsugare finns installerad.

Stort och öppet VARDAGSRUM med gott om plats för större soffa, förvaringsmöbler och extra matsalsbord. Två vackra dörrpartier med fönster ut mot husets baksida ger goda ljusinsläpp in i rummet. Parkettgolv, mörk fondvägg tillsammans med vitmålade väggar. Trivsam och socialt utrymme på nedre planet.

Från vardagsrummet tar ni er ut till en stor ALTAN med öppet läge i sydväst. Grönskande häck runt om. Utrymme för flertalet sittgrupper och en naturlig plats finns för en större grill. Extra förvaring i intilliggande bod för diverse trädgårdsattiraljer.

PLAN 2
En trappa upp finns 3 disponibla SOVRUM, ytterligare ett BADRUM med BASTU och en rymlig och ljus HALL. Flertalet garderober i dessa rum, även smart förvaring i flertalet vindsutrymmen. Parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar och tapeter i trivsamma färgval. Takfönstret i hallen ger även plan två en härlig och ljus miljö.

Sammantaget är detta ett oerhört tilltalande hus i mycket gott skick där allt från planlösning till färgsättning och funktion känns mycket genomtänkt för att kunna passa den moderna familjen. Detta tillsammans med ett synnerligen attraktivt läge nära både kommunikationer och härliga naturupplevelser i nackareservatet gör att detta är något av det bästa som Skarpnäck har att erbjuda. Varmt välkommen på visning!

ÖVRIGT
TV och INTERNET via ComHem.

GARAGEPLATS med eluttag för motorvärmare ingår i samfällighetsavgiften.

Besiktningsprotokoll finns, se under fliken dokument. Energideklaration redovisas inom kort.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansradhus

Byggnadsår

2003

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump/ EL övre plan

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2015
Energiprestanda: 52 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glasfönster 2+1
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Nuvarande ägare har bott i radhuset sen det byggdes 2003 och tagit mycket väl hand om det.

Radhuslängan är ett så kallat "Självbyggeri" där SMÅA stod 2003 för entreprenadarbetet och materialleverans. Montering och uppbyggnad av fastigheten har utförts av SMÅA. Säljarna har ansvarat för interiören så som uppregling av gipsväggar etc. För mer information se bifogad beskrivning eller ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare.

Fastighetsbeteckning

Sjöbrisen 10

Övriga byggnader

Till fastigheten hör:

Ett värmeisolerat förråd beläget på framsidan (10 kvm ). Arkitektritning finns för att bygga ihop huset med förrådet om så önskas, bygglov krävs.

Redskapsbod på baksidan av huset (1,5 kvm).

Garageplats med elektronisk portöppnare. Gästplatser finns att tillgå.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 000 kr
Väg, samf: 14 400 kr
Försäkring: 8 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I samfällighetsavgiften på 1200 kr i månaden ingår VA, kabel-tv basutbud och INTERNET via Comhem, garageplats med elstolpe, sophantering, möjlighet att låna trädgårdsredskap. El kostnaden innefattar nuvarande ägares hushållsel och husets uppvärmning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 601 000 kr

Summa pantbrev

2 379 000 kr

Tomt

Areal: 193 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädeck ovan grästomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Sjöbrisen GA:1
Förmån, Officialservitut: Underhåll av byggnad, 0180K-2002-14839
Last, Officialservitut: Underhåll av byggnad, 0180K-2002-14839

Tillträde

maj/juni eller enligt ök

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
490 m
Pastell Livs
930 m
Köpcentrum & Gallerior
Farsta Centrum
3,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Lyktan Förskola
160 m
Skogsgläntan Förskola
170 m
Kollektivtrafik
Skarpnäcks gård
200 m
Listuddsvägen
230 m
Grundskolor
Skarpabyskolans Särskola Virveln
380 m
Tornadoskolan ÅK F-9
380 m
Gymnasium
Farsta Gymnasium
4,2 km
Universitet & Högskolor
Wop Film & Videoproduktion KB
480 m
Sven Román AB
760 m
Banker
Nordea Bank AB
1,4 km
Handelsbanken Sköndal
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Björkhagens Golfklubb
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Brotorps Bollplan
940 m
Tätorps Bollplan
950 m
Simhallar & Utomhusbad
Flatenbadet Barn
1,4 km
Flatenbadet Allmänna
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte