Margaretavägen 70

Bilder

Utgångspris

13 000 000 kr

Bevaka slutpriset

Margaretavägen 70 , Gamla Enskede , Stockholm

Sagolikt vacker klassisk Enskedevilla på absolut bästa läge vid Margaretaparken. Huset har omsorgsfullt renoverats i tidsenlig stil för att bevara den genuina karaktären och har många detaljer från byggåret 1910 som kakelugnar, takkupor, generös takhöjd, spegeldörrar och vackra golv. 6 stora sovrum möjliggör ett trivsamt boende för den stora familjen. Friköpt tomt och bergvärme ger låga driftskostnader. Ett boende som verkligen saknar motstycken i ett av Stockholms attraktivaste villaområden Gamla Enskede.

235 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
235 kvm
Biarea:
94 kvm
Tomtarea:
577 kvm
Byggår:
1910
Driftskostnad:
2 370 kr/månad
Utgångspris:
13 000 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

235 kvm

Biarea

94 kvm

Rumsbeskrivning

Entré:
Stor stilfull entré med gott om plats för både jackor och skor. Den generösa takhöjden och det härliga ljusinsläppet från flera fönster gör att det skapas ordentlig rymd. Från hallen som sammanbinder hela entrévåningen tar vi oss sedan vidare genom hela bostaden.

I anslutning till hallen finns en wc med dusch i ljusa trevliga toner.

Vardagsrummet är en riktig pärla. Härligt ljusinsläpp från flera fönster, en vacker fungerande öppen spis och gott om plats för större soffgrupp och extra möbler. Vackra skjutdörrar in mot matsalen. Från vardagsrummet har du även utgång till trädgården.

Matsalen är även den mycket rymlig och badar i ljus från fönster i flera väderstreck. Vacker fungerande kakelugn som sprider värme under årets kalla månader. I serveringsgången mellan kök och matsal finns ett vackert platsbyggt serveringsskåp.

Trevligt kök med matplats för 4-6 personer. Ljus köksinredning och med bra förvaring i flera skåp. Bra arbetsytor för den matlagningsintresserade.

En trappa upp finner vi sedan bostadens mer privata sfär. Här finns en stor möblerbar hall med utgång till stor balkong mot vackra Margaretaparken.

Badrum med badkar, tvättställ och wc.

Fyra mycket rymliga sovrum. Det första sovrummet har gott om plats för stor säng och extra möbler som skrivbord eller läsfåtölj. Bra förvaring i flera garderober varav en klädkammare med fönster och en utan, dessutom två mindre garderober. Övriga tre sovrum på detta plan är även dessa rymliga och har gott om plats för säng, skrivbord och extra förvaring.

På vindsplan har vi ytterligare två sovrum. Bra takhöjd och härliga ytor som möjliggör bra sovrum för barnen eller för den som har firman hemma.

Källarvåningen bjuder på bra förvaringsutrymmen i flera rum, rymlig tvättstuga samt ytterligare ett rum som kan nyttjas som sovrum.

Sammantaget är detta ett otroligt fascinerande hus med all tänkbar charm välbevarad. Huset är ett av de största enfamiljshusen i området och läget är det absolut bästa i hela Gamla Enskede granne med parken och några minuter från skolan och fritids. Flera dagis/förskolor finns inom gångavstånd. Promenadavstånd till tunnelbanans linje 18 och 19.
Två minuter till busshållplats. Ett boende som detta saluförs sällan. Varmt välkommen till Margaretavägen.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1910

Uppvärmning

Bergvärme - vattenburen

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 november 2016
Energiklass: B
Energiprestanda: 39 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor
Grundmur: Sparstensbetong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Radonmätning pågår i byggnaden. Det har tidigare gjorts en mätning men där var dosorna felaktigt utplacerade vilket kan ha gett felaktiga värden. Som köpare av fastigheten har du även möjlighet att göra en egen radonmätning.

Fastighetsbeteckning

Jordbruket 2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 445 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 23 255 kr
VA: 3 410 kr
Renhållning: 1 780 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna avser nuvarande ägares faktiska förbrukning under ett år. Kostnad för försäkring är ej medtagen då kostnad för detta kan variera beroende på omfattning och val av bolag. Nuvarande ägare betalar 9660 kr per år. Kostnaden avser två personer i hushållet. Vid en annan familjesammansättning kan driftskostnaden variera. Se därför kostnaderna som riktvärden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 441 000 kr

Summa pantbrev

5 826 000 kr

Tomt

Areal: 577 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Gamla Enskede

Gamla Enskede är ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Här bor man omgiven av vackra sekelskifteshus och är bara ca 5 minuters bilfärd från centrala Stockholm. I Gamla Enskede finns verkligen något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, små butiker och bagerier.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 5 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. Ica Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall och bankomat.

Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Sickla köpkvarter ligger ca 5 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar. Välkommen till idylliska Enskede.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Enskedesmat O L Ivs KB
530 m
Coop Konsum
540 m
Köpcentrum & Gallerior
Globen Shopping
1,4 km
Ringen Centrum
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Fritidshem Framtiden
80 m
Enskede Skolas Fritidshem
230 m
Kollektivtrafik
Stockholmsvägen
110 m
Murklevägen
220 m
Grundskolor
Enskede Skola
230 m
S:t Eriks Katolska Skola
500 m
Gymnasium
Kommunal Vuxenutbildning Enskede GårdsGymnasium
760 m
Enskede Gårds Gymnasium
760 m
Universitet & Högskolor
Olson-Brunes Medical HB
440 m
Företagsuniversitetet AB
1,2 km
Banker
Bankgirot
1,4 km
SEB
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Årsta Golf
2,4 km
Östberga Bangolf
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Enskede Idrottsplats
600 m
Svedmyra Bad och Relax AB
740 m
Simhallar & Utomhusbad
Svedmyra Bad och Relax AB
740 m
Sandsborgsbadet Bad Simhall
780 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Erik Remnert för mer information!

Erik Remnert

Erik Remnert

Skarpnäck / Bagarmossen / Enskededalen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-494 44 20

erik.remnert@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte